کرفس، سلطان سبزیها
کرفس به سلطان سبزیها معروف است.
به گزارش مملکت آنلاین، کرفس، جزو گروه سبزیجات طبقه بندی می شود و عمدتا، از ساقه و برگ آن استفاده می شود. گیاهی تُرد است و بهعلت کالری پایینش، بسیار معروف است .کرفس را سلطان سبزی ها می نامند، چرا که یک برگ کرفس، حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است و ساقه ی آن، منبع ویتامین های B1, B2, B6, و ویتامین C و پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم، و چند نوع از اسیدهای آمینه ی ضروری است.
تمام بخش های این گیاه، مفید و شفا بخش است. وجود روغن های فرار در کرفس، بر ایجاد عطر خوشایند آن می افزاید. کرفس حاوی ویتامین C زیادی است؛ همچنین، حاوی درصد بالایی فیبر (الیاف غذایی ) نیز، می باشد و گیاهی است که میتوان آن را به انواع غذاهای پخته، سرخ شده و سالادها اضافه کرد.
فواید با ارزش کرفس:
- آب کرفس، به علت داشتن املاح و ویتامین ها و همچنین، فیبر با کیفیت بالا، از بروز یبوست، جلوگیری می کند و حرکت روده ها را تنظیم می کند؛ در این صورت، مصرف مقداری کرفس به همراه وعده های غذایی، می تواند موجب بالا رفتن قدرت هضم و جذب غذا شده و مقدار زیاد تری از مواد غذایی موجود در رژیم غذایی را از طریق جدار روده وارد سیستم خون و لنف کرده تا در سوخت و ساز پیچیده ی آن ها در سلول ها، موثر باشد.
- هورمون های گیاهی موجود در کرفس، به همراه روغن های ضروری آن، طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه ی مواد معدنی و ویتامین ها، کرفس رابه معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقتف می تواند داروی هر دردی باشد.
- کرفس، به علت دارا بودن فسفر زیاد، در ازدیاد هوش، مؤثر است.
- ویتامین B6 موجود در آن، به همراه منیزیوم و کلسیم، اثر مثبتی در تقویت ماهیچه ها داشته و دارای اثرات شگرف در آرامش روانی می باشد.
- مصرف کرفس، به سلامت قلب و عروق کمک می کند. پژوهشگران، اعلام کرده اند قسمت های مختلف کرفسف در بالا بردن سلامت قلبف موثر است.
- کرفس و آب کرفس، میزان کلسترول خون را کاهش می دهد، در نتیجه، موجب سلامتی و بهزیستی قلب و عروق می شود.
- این سبزی، به خاطر داشتن روغن های طبیعی و ضروری و املاح و ویتامین ها و هورمون های گیاهی، سبب نوعی آرامش در بدن می شود و سیستم مغز و اعصاب را تسکین می دهد. به همین جهت، خوردن کرفس به افرادی که دچار عوارض کم خوابی و بی خوابی هستند، توصیه می شود.
- کرفس از بروز تصلب شرایین (سخت شدن دیواره رگ ها)جلوگیری می کند.
- مصرف کرفس، به فشار خون کمک می کند و پتاسیم موجود در آنف سبب کاهش فشار خون می شود. کرفس و آب کرفس، فشار خون بالا را کاهش می دهد. این خاصیت کرفس را چینی ها از صدها سال قبل می دانستند و در درمان خود، از آن استفاده کرده و می کنند.
- پتاسیم و سدیم موجود در آب کرفس، تنظیم کننده های قوی مایعات بدن هست و به تولید ادرار کمک می کند و بدن را از وجود مایعات اضافی، خلاص می کند.
- نقش بسیار موثر دیگر کرفس، تاثیر آن در کاهش وزن به حدی است که افرادی که از یک لیوان عصاره ی کرفس به همراه لیموترش، به شکل هر روزه یا یک روز در میان در زمان استفاده از رژیمهای کاهش وزن، بهره بردهاند، یک تا دو کیلوگرم کاهش وزن، علاوه بر میزان عادی داشته اند.
- این گیاه، دارای خاصیت ضد میکروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگیهای ریوی، مناسب است.
- آب کرفس، به صورت غرغره، برای رفع گلودردهای خشک، به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده ی آن، مفید است. همچنین، آلودگی میکروبی ضعیف در روده را نیز،از بین می برد.
- کرفس، بهترین ماده ی غذایی برای برطرف کردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است. دانشمندان بر این عقیدهاند، کرفس بهترین ماده ی غذایی برای برطرف کردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است.
- وجود روغنهای فرار در کرفس، علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه، سبب گشاد شدن مجاری کلیه میشود و دفع اسید اوریک را تسهیل میکند. به همین د لیل، مصرف آن، به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری، توصیه میشود.
- این گیاه، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان، از سوی محققین آمریکاییف به عنوان یکی از ده ماده غذایی که می تواند با سرطان مقابله کند، نام برده شده است.
- پتاسیم موجود در کرفس، به همراه گوگرد موجود در آن، بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی که از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می برند، توصیه میشود. آب این گیاه، در موارد التهاب مفاصل و انقباض عضلانی ماهیچهف استفاده می شود و همچنین، سختی التهابات در بیماریهایی مانند، آسم و آرتروز را نیز، کاهش می دهد.
- دانشمندان اعلام کرده اند، کرفس با تأثیر فوق العاده ی خود، می تواند بر مغز تأثیر گذاشته و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند؛ بدین ترتیب، تورم و درد در نواحی مختلف بدن که حاکی از عملکرد ناموفق سیستم دفاعی است، کاهش می یابد .
- کرفس و غذاهای حاوی آن، بوی بد دهان را از بین میبرد که احتمالاً به دلیل ترکیب موادی که در معده تولید میشود با مواد معطر کرفس است.
- این گیاه، حاوی ویتامین Cزیادی است و به همین دلیلف مصرف آن به تقویت لثه ها کمک کرده و از بروز بیماری اسکوربوت، پیشگیری میکند.
- مصرف کرفس، به افراد کم خون توصیه میشود.
- اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه، محرک اشتها است.
- کرفس، ضد نفخ است.
- این سبزی، تب را پایین میآورد.
- در برخی از متون، به اثرات مثبت کرفس در تقویت نیروی جنسی مردان، اشاره شده است.
- جوشانده ی این گیاه، گرفتگی صدا را درمان میکند .
- برای سرمازدگی مفید است. کمپرس جوشانده ی کرفس، برای دست و پای سرما زده و نیز، برای درمان سایر زخمها مفید است.
- کرفس، در افزایش شیر مادر مؤثر است (در نسخ قدیمی، به نقش افزایش دهنده ی شیر مادر، توسط این گیاه اشاره شده است).
- برای این که به رودههای خسته و پیر کمک شود، توصیه میشود هر روز یک لیوان عصاره ی کرفس مصرف شود. ازاین طریق، روده به روش طبیعی تخلیه میشود؛ البته، برگ های آن را همیشه مصرف کنید.
- از آن جایی که کرفس سرشار از انواع ویتامین ها از جمله، ویتامین A، Bو C می باشد و در آن، مواد معدنی به مقدار زیاد نهفته است، می تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز، باشد.
- اگر مدام عصبی هستید و به قرص های آرامش بخش پناه می برید، بهتر است کرفس را بیشتر در برنامه غذایی تان بگنجانید.
- کرفس، به طور طبیعی ملین خوبی است وبرای پیشگیری از بروز یبوست، داروی گیاهی مفیدی به شمار می رود؛ بنابراین، به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود، بیش از هر چیز کرفس بخورند.
- برگ کرفس، می تواند به صاف شدن طبیعی موها کمک کند و همچنین، محرک رشد مو نیز می باشد. برای این کار، یک دسته برگ کرفس را خرد کنید، آن را در آب میوه گیری بریزید تا آبش گرفته شود. آب کرفس را در یک ظرف افشانه بریزید و به مدت دو روز آن راکنار بگذارید. پس از دو روز، آب کرفس را روی مو، اسپری کنید. با یک برس دندانه بلند، موهارا شانه بزنید تا به طور یکنواخت پخش شود.
- یک ساقه کرفس سبز تازه ، ویتامینA بدن را برای حفظ بینایی، در درازمدت، تامین می کند . کمبود ویتامین A می تواند سبب کاهش بینایی یا ضعیف شدن شبکیه چشم شود.
توصیه های مهم:
- خوردن کرفس، برای بیماران مبتلا به صرع، مضر است؛ زیرا حملات آن ها را تحریک میکند.
- برخلاف سایر سبزیجات، کرفس حتی درهنگام بخارپز شدن نیز، بیشتر مواد مغذی خود را حفظ میکند.
- هنگام خرید کرفس، آنهایی را انتخاب کنید که سفت و ترد به نظر می رسند و برگ های شان به راحتی شکسته می شود. ساقه ی کرفس، باید یک دست و فشرده باشد. به رنگ ساقه ها هم دقت کنید.
- رنگ کرفس تازه، سبز کم رنگ است و آنهایی که سبز تیره یا لکه های قهوه ای دارند، از مرز تازگی گذشته اند؛ در این صورت، از خواص کرفس کاسته شده است.
- کرفس ها را در یک پارچه ی نمدار قرار دهید تا تازگی شان حفظ شود. یادتان باشد برای استفاده از حداکثر خواص کرفس، بهتر است آنها را ظرف یکی دو روز، پس از خرید مصرف کنید.
- اگر ساقه های کرفس را خرد کرده و شسته اید، باید بگذارید آب آنها کاملا خشک شود و بعد در یخچال بگذارید، در غیر این صورت، خیلی زود با ساقه های فاسد و کم خاصیت رو به رو می شوید.
- کرفس ها، در فریزر هم قابل نگهداری هستند .
- مصرف کرفس خام به طور مداوم و در مقادیر زیاد، میتواند موجب ایجاد گواتر شود. دلیل این موضوع، این است که مقادیر زیاد کرفس خام، میتواند در روند عملکرد ید در غدهی تیروئید اختلال ایجاد کند.
- باید مراقب باشید، در مصرف کرفس زیادهروی نکنید؛ چون، کالری بسیار پایینی دارد و ممکن است به سوء تغذیه منجر شود. درحالی که فیبر برای سلامتی شما مفید است، اما مقدار بیش از حد آن، میتواند سبب نفخ، گاز معده و اسهال شود.
- مصرف بیش از حد این گیاه، برای زنان باردار و مادران شیرده، توصیه نمی شود .
انتهای پیام/