این غذاها برای جلوگیری از سرطان سینه مفید است
سرطان پستان یکی از شایعترین انواع سرطان در زنان است و هر ساله میلیونها نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا میشوند.
به گزارش مملکت آنلاین، بر اساس گزارشهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۲۲، حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد جدید سرطان پستان در سطح جهان تشخیص داده شده است و این بیماری در همین سال، منجر به مرگ حدود ۶۷۰ هزار نفر شده است. افزایش سن، چاقی، مصرف خطرناک الکل، سابقه خانوادگی، مصرف دخانیات و هورمون درمانی پس از یائسگی برخی از عوامل مهم ابتلا به سرطان پستان هستند.
رعایت سبک زندگی سالم کمک بسیاری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد. نشریه پزشکی Web MD، در گزارشی فهرستی از غذاهایی که به پیشگیری از سرطان پستان کمک میکنند را آورده است:
خانواده کلم، سرشار از ویتامینهای A و C هستند. این آنتیاکسیدانها میتوانند به کاهش سموم و مواد سرطانزا که ممکن است باعث سرطان پستان شوند، کمک کنند.
بذر کتان، به خاطر داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ برای پستانها مفید است زیرا بیشترین میزان لیگنانها را نسبت به سایر غذاها دارد. این ترکیبات گیاهی دارای فیبر و فیتواستروژن هستند. محققان معتقدند فیتواستروژنها به گیرندههای استروژن متصل میشوند و از ابتلا به سرطان پستان ناشی از هورمون استروژن جلوگیری میکنند.
تحقیقات نشان میدهند که زردچوبه ممکن است دو فایده بزرگ برای جلوگیری از سرطان پستان داشته باشد. کورکومین، ترکیب فعال در زردچوبه، ممکن است به جلوگیری از گسترش سرطان پستان و کاهش آسیبهای شیمیدرمانی کمک کند.
میوهها و سبزیجات قرمز و نارنجی، دارای کاروتنوئید هستند که عامل رنگ طبیعی گوجهفرنگی، هویج و سیبزمینی است. ممکن است ارتباطی بین کاروتنوئیدها و کاهش خطر برخی از انواع سرطان پستان وجود داشته باشد.
ماهیهای روغنی، حاوی ویتامین D و امگا ۳ هستند که برای پستانها مفیدند. برخی تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهند که امگا ۳ میتواند از رشد عروق خونی در داخل تومور جلوگیری کند.
توتها، مانند بلوبری، توتفرنگی، تمشک و رزبری سرشار از ویتامین C هستند که ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که از بدن شما در برابر آسیب سلولی محافظت میکنند.
گردو، ممکن است به کاهش خطر سرطان پستان کمک کند. یک مطالعه نشان داده است که خوردن گردو به کند شدن رشد تومور پستان کمک میکند.
انگورها، بهویژه قرمز و بنفش، دارای مقادیر بالایی رسوراترول هستند. این آنتیاکسیدان با پیشگیری از سرطانهای پستان، کبد و معده مرتبط است.
پروتئین سویا، لوبیای سویا، پنیر توفو و تمپه (نوع غذا که از حبوبات، به خصوص جوانه سویا تهیه میشود) دارای فیتونوترینتهایی به نام ایزوفلاونها هستند که ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کنند.
عدس، یکی دیگر از منابع پروتئین گیاهی است که التهاب را کاهش داده و ممکن است خطر سرطان پستان را پایین بیاورد. همچنین دارای فیبر و آنتیاکسیدان بالایی است.
لوبیا سیاه، بهعنوان یکی از سالمترین انواع مختلف لوبیا شناخته میشود. سطح آنتیاکسیدان بالای این لوبیا ممکن است به کاهش خطر سرطان پستان، سایر انواع سرطان و بیماریهای مزمن کمک کند.
غلات کامل، در رژیم غذایی زنان سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان میشود. یک مطالعه، نشان داد زنانی که بیش از هفت بار در هفته غلات کامل میخوردند، کمتر دچار این بیماری شدند.
انتهای پیام/