جزئیات برگزاری سومین آزمون صلاحیت حرفهای روانشناسان در ۲۷ تیرماه
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از برگزاری سومین آزمون صلاحیت حرفهای در ۲۷ تیرماه سال جاری خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، علی فتحی آشتیانی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز به مناسبت گرامیداشت روز روانشناس و مشاوره (۹ اردیبهشت) برگزار شد، با اشاره به تصویب قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲، گفت: از آن زمان روسای سازمان تلاش کردند این روز را به عنوان روز روانشناس و مشاور به تصویب برسانند که اقدامات به اشکال مختلف صورت گرفت. در سال ۱۴۰۳ درخواست مجددی برای تصویب این عنوان داده شد که ۲۵ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ شورای فرهنگ عمومی آن را به تصویب رساند و به سازمان ابلاغ کرد که این روز در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز روانشناس ثبت شود.
وی افزود: تصویب این روز از این جهت مورد اهمیت است که نشان میدهد نظام جمهوری اسلامی از یک سو به علم روانشناسی ارج میدهد و از سوی دیگر این روز فرصتی برای تقدیر از پیشکسوتان، اساتید و دانشجویان برتر و ارتقای هویت شغلی و احساس تعلق به این رشته است. علاوه بر این، تصویب روز روانشناس و مشاور فرصتی برای فرهنگسازی و گفتمانسازی روانشناسان با جامعه و مردم و بررسی مسائل و مشکلات مردم و تغییر نگرش در مردم و اصلاح برخی از نکاتی که در گذشته برای مراجعه به روانشناس و مشاور محدودیت ایجاد میکرد، است.
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: روانشناسی نه تنها به رفع مشکلات مردم میپردازد بلکه فرصتی برای سبک زندگی سالم و ارتقای کیفیت زندگی افراد است. روز روانشناس و مشاوره فرصتی برای انگ زدایی برای مراجعه به روانشناس و مشاوران کشور است. همچنین این روز فرصتی برای سازمان فراهم کرده که مشکلات روانشناسان و مشاوران را با مسئولان مطرح کنیم.
فتحی آشتیانی با اشاره به بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره گفت: این موضوع جزو درخواستهای ما از مسئوولان است.
وی به ارائه گزارشی از سازمان طی ۲۰ ماه گذشته به عنوان دوران خدمت خود در این سازمان پرداخت و افزود: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در حال حاضر، بیش از ۷۲ هزار عضو کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دارد که ۲۴ درصد از آنها مرد و ۷۶ درصد خانم هستند. ۱۰ درصد دارای دکترای تخصصی و ۹۰ درصد دارای کارشناسی ارشد هستند.
وی با اعلام این خبر که طی سالیان گذشته این فرصت فراهم شده که ۳۳ پروانه اشتغال ملی و تخصصی بدهیم، درباره فرایند ارائه پروانه گفت: افراد باید در آزمون صلاحیت حرفهای شرکت کرده و پس از کسب حدنصاب نمره، برگه تاییدیه سلامت روانی دریافت کرده که این دو گام میتواند فرصتی برای دریافت پروانه تخصصی فراهم کند.
وی خاطرنشان کرد: از این ۳۳ هزار پروانه، ۱۰ هزار و ۵۰۰ مورد مربوط به درگاه ملی مجوزها و ۲۳ هزار مورد توسط سازمان نظام روانشناسی داده شده است. طی یک سال اولی که خدمت سازمان بودیم با برگزاری دو آزمون، حدود ۱۳ هزار پروانه به افراد داده شد.
به گفته فتحی آشتیانی، طی یکسال ( ۱۴۰۳) رشد ۱۵۶ درصدی در صدور پروانه نسبت به ۲۰ سال گذشته در سازمان صورت گرفته است.
وی همچنین از برگزاری سومین آزمون صلاحیت حرفهای در ۲۷ تیرماه سال جاری خبر داد و گفت: حدود ۴۰ هزار نفر از اعضا هنوز پروانه اشتغال دریافت نکردهاند. در همین راستا از همه اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، کارشناسان ارشد یا دکترای تخصصی روانشناسی و مشاوره که هنوز عضو سازمان نشدهاند، دعوت میکنم در سومین آزمون صلاحیت حرفهای که با هماهنگی با سازمان سنجش صورت گرفته، شرکت کنند تا بتوانیم برای این ۴۰ هزار نفر پروانه صادر کنیم.
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: برآورد ما در کشور این است که به ازای هر هزار نفر یک روانشناس داشته باشیم. اگر جمعیت کشور را بیش از ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، حداقل به ۸۵ هزار روانشناس دارای پروانه، فعال و موثر در کشور نیازمندیم. این درحالیست که در برخی کشورها به ازای هر هزار نفر بیش از ۷ روانشناس وجود دارد.
به گفته فتحی آشتیانی، در استان تهران به ازای هر هزار نفر یک روانشناس داریم، اما در برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک روانشناس وجود دارد که این تعداد بسیار کم است و لازم است این فرصت برای عزیزان فراهم شود که بتوانند از خدمات روانشناسی بهرهمند شوند.
وی معتقد است که خدمات روانشناختی فقط مربوط به افرادی که با مشکلات روانشناختی روبرو هستند نیست بلکه همه جمیعت کشور مخاطبان روانشناسان هستند زیرا از همان زمان که فرد تصمیم به ازدواج میگیرد باید مشاوره پیش از ازدواج دریافت کند. بعد از ازدواج و پیش از فرزندآوری و در تمام مراحل زندگی نیز نیازمند استفاده از خدمات روانشناسی است.
انتهای پیام/