دانشمندان، مغز موش را به یک کهکشان تشبیه کردند / امیدها برای درمان اوتیسم و آلزایمر بیشتر شد

به گزارش مملکت آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس، دانشمندان موفق شدند با تصویربرداری از مغز یک موش، بزرگ‌ترین نقشه عملکردی مغز تا امروز را تهیه کنند؛ نقشه‌ای سه‌بعدی که ارتباط ۸۴ هزار نورون و حدود ۵۰۰ میلیون سیناپس را نشان می‌دهد و از نظر پیچیدگی، با تصاویر کهکشانی مقایسه شده است.

در این پژوهش، موشی که صحنه‌هایی از فیلم‌های علمی‌تخیلی مانند «ماتریکس» را تماشا می‌کرد، به کمک فناوری‌های پیشرفته از جمله میکروسکوپ‌های الکترونی و هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت. دانشمندان ابتدا فعالیت نورون‌های مغز موش را هنگام دیدن تصاویر ثبت کردند و سپس با برش مغز به بیش از ۲۵ هزار لایه نازک، ساختار آن را بازسازی کردند.

نقشه به‌دست‌آمده، حاصل همکاری بیش از ۱۵۰ پژوهشگر از سراسر جهان است. مسیرهای عصبی در آن به‌رنگ‌های مختلف مشخص شده‌اند تا هر اتصال به‌طور جداگانه قابل بررسی باشد. پژوهشگران می‌گویند اگر این رشته‌های عصبی را پشت سر هم بچینیم، طول آن‌ها «به بیش از پنج کیلومتر» می‌رسد.

این داده‌ها به‌صورت عمومی منتشر شده و در اختیار جامعه علمی قرار گرفته تا در مطالعات آینده مورد استفاده قرار گیرد. 

پژوهشگران امیدوارند با این دستاورد که گامی بنیادین در درک عملکرد مغز به شمار می‌رود، راه برای شناسایی الگوهای غیرعادی در مغز و درمان اختلالاتی مانند آلزایمر و اوتیسم هموار شود.

انتهای پیام/

منبع: ایندپندنت

ارسال نظر