سکونتگاه ۴۵۰۰ ساله در عمان کشف شد
کاوشهای انجام شده در عمان، سکونتگاهی با قدمت بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ سال را در محل «الطیخه» در ولایت «الرستاق» در شمال این کشور نشان می دهد.
به گزارش مملت آنلاین، دانشگاه سلطان قابوس به نمایندگی از گروه باستان شناسی دانشکده ادبیات و علوم اجتماعی، با همکاری تیمی از دانشگاه پیزای ایتالیا کاوش های باستان شناسی را در پایگاه الطیخه در ولایت الرستاق انجام داد.
در این کاوش ها معبد کوچکی داخل منطقه ای مسکونی کشف شد که به وضوح حاکی از وجود اعتقادات مذهبی در بین ساکنان این منطقه است.
این معبد با وجود تعدادی سکوی سنگی مدور در خارج از بنا و همچنین ساختمانی مدور در مجاورت آن از سمت غربی معبد، دارای ویژگی های متمایزی است.
تمام اشیای کشف شده در داخل و خارج معبد نشان می دهد که ساکنان سکونتگاه به شدت و برای مدت طولانی از عمر سکونتگاه به انجام مراسم مذهبی خود می پرداختند.
از سوی دیگر، نتایج کاوش های باستان شناسی نشان می دهد که پایگاه الطیخه در استان الرستاق دارای یک سکونتگاه دائمی بزرگ با قدمت بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ سال است و اولین موردی است که در استان الباطنه جنوبی کاوش و کشف شده است.
این سکونتگاه همچنین شامل تعداد زیادی خانه مسکونی با مساحت های مختلف است. کاوش های باستان شناسی وجود چهار برج بلند را که از سنگ و خشت ساخته شده بودند را نیز نشان می دهد.
تیم باستان شناسی همچنین دو مقبره را حفاری کردند که مشخص شد در دوره عصر آهن، تقریباً دو هزار سال پس از ساخت، تخریب شده اند، زیرا برای مقاصد دیگر مورد استفاده مجدد قرار گرفتند.
انتهای پیام/