کره بادام زمینی؛ از فواید و خواص تا طرز تهیه آن، برای ورزشکاران
فواید و خواص کره ی بادام زمینی و طرز تهیه آن برای ورزشکاران را بدانید.
به گزارش مملکت آنلاین، بادام زمینی، یکی از مواد غذایی موجود در طبیعت است که از بادام زمینی های قاره آمریکای جنوبی تهیه میشود. کره ی بادام زمینی، منبعی از مواد مغذی است که میتواند بر رفع بسیاری از بیماریها تأثیرگذار باشد. ترکیبات موجود در این کره، برای ورزشکاران رشته ی بدنسازی، نقش یک مکمل غذایی را بازی میکند. همچنین، این کره دارای مقدار زیادی از کربوهیدراتها، مواد معدنی، مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، چربیهای اشباع شده و اشباع نشده، پروتئینها و ویتامینهاست. هرکدام از این ترکیبات، میتواند به نوعی در حجیم سازی عضلات ورزشکاران سهیم بوده و بدنشان را زیباتر کند. مهمترین اصول برای کسانی که در رشته ی بدنسازی فعالیت میکنند، داشتن چربی کم در نقاط مختلف بدن و همچنین، داشتن عضلاتی قوی و محکم در بازوها و قفسه سینه است. این افراد، باید برای رسیدن به اهداف خود، دارای یک رژیم غذایی مناسب باشند تا ضمن رساندن تمام مواد غذایی مناسب به بدن خود، بتوانند به ترمیم سلولها و عضلات آسیب دیده ی بدن خود نیز، کمک کنند.
خواص کره ی بادام زمینی،:
- منبع غنی پروتئین
حدود ۱۰۰ گرم از کره ی بادام زمینی، حاوی ۲۵ تا ۳۰ گرم پروتئین بوده که این پروتئینها در بدن، به آمینو اسیدها تجزیه شده و توسط تک تک سلولها، برای ترمیم بدن استفاده میشوند.
- کاهش سطح کلسترول خون
میزان چربیهای موجود در کره ی بادام زمینی، تقریباً برابر با میزان چربیهای موجود در روغن زیتون هست. کره ی بادام زمینی، حاوی هر دو نوع چربیهای تک اشباع نشده و چند اشباع نشده هست که هر دو نوع آن، برای حفظ سلامتی ضروری میباشد. چربیهای اشباع نشده ی موجود در کره ی بادام زمینی، سبب کاهش سطح کلسترول خون میشوند.
- کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دو
با مصرف منظم کره ی بادام زمینی،، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو کاهش مییابد. کره ی بادام زمینی، علاوه بر این که حاوی مقادیر بالایی از پروتئین است، منبع غنی از چربیهای اشباع نشده نیز، محسوب میشود. چربیهای اشباع نشده، منجر به تحریک عملکرد انسولین در بدن میشود.
- منبع غنی از انواع ویتامینها
کره ی بادام زمینی، حاوی انواع بسیار زیادی از ویتامینها بوده و برای حفظ سلامت بدن و ارتقا عملکرد آن ضروری است. ویتامین A برای بینایی مفید است. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و منجر به تسریع روند بهبود زخمهای ساده و ابتدایی میشود. از طرف دیگر، ویتامین E موجود در کره ی بادام زمینی، یکی از عناصر بسیار ضروری برای تجزیه ی اسیدهای چرب و جلوگیری از مسدود شدن جریان خون در رگها به دلیل تجمع چربیها است.
- حاوی آنتیاکسیدان
کره ی بادام زمینی، منبعی غنی از آنتیاکسیدانهاست. یکی از آنتی اکسیدانهای موجود در کره ی بادام زمینی، رزوراترول است که قادر به کنترل برخی از انواع خاص سرطان، بیماریهای قلبی، آلزایمر، بیماریهای ویروسی و قارچی و بیماریهای تخریب کننده ی اعصاب است.
- حاوی عناصر ضد سرطان
کره ی بادام زمینی، حاوی ب- سیتوسترول، نوعی فیتوسترول است که قادر به مبارزه با سرطان، به ویژه سرطان روده، پروستات و سرطان پستان است.
- منبع غنی از منیزیم
منیزیم، یکی از ضروریترین عناصر موجود در بدن ماست. وجود آن در بدن، به بیش از ۳۰۰ فرایند زیست شیمیایی ضروری برای بقای انسان، کمک میکند. کره ی بادام زمینی، منبعی غنی از منیزیم محسوب میشود. منیزیم، نقش بسیار مهمی در استحکام ماهیچهها، استخوانها و سیستم ایمنی بدن دارد و منجر به تنظیم سطح قند خون و فشارخون میشود.
- منبعی غنی از پتاسیم
کره ی بادم زمینی، منبع غنی پتاسیم نیز محسوب میشود که به عنوان الکترولیت عمل کرده و منجر به برقراری اعتدال در سطح مایعات بدن میشود. در مقایسه با سدیم که به صورت مستقیم بر دستگاه گردش خون و قلب، فشار وارد کرده و منجر به افزایش فشارخون میشود، پتاسیم هیچ گونه فشاری بر دستگاه گردش خون و قلب وارد نمیکند.
- کاهش احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا، یکی از مشکلات شایع بدن است که اکثراً در اثر اضافه وزن، رژیم غذایی ناسالم، برخی انواع خاص داروهای کلسترول و داروهای ضد بارداری ایجاد میشود. مصرف منظم کره بادام زمینی و دیگر انواع مغزیجات، در طول دو دهه در زنان، منجر به کاهش احتمال بروز سنگهای صفراوی میشود.
- منبع غنی از فیبر
کره ی بادام زمینی و بادام زمینی، هر دو منابع غنی فیبر میباشند. فیبر، یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی سالم محسوب میشود. کمبود فیبر، میتواند منجر به مشکلات سلامتی بسیار جدی، مانند یبوست، دیابت، افزایش کلسترول و انواع بیماریهای قلبی شود.
فواید کره ی بادام زمینی، برای ورزشکاران:
کره ی بادام زمینی، شامل این ویژگی است که هم سبب چاقی میشود و هم لاغری. همانطور که مصرف کمِ آن سبب احساس سیری و در نهایت کاهش وزن میشود، مصرف زیاد این ماده نیز، موجب افزایش کالری دریافتی میشود.
ورزشکاران، به ویژه بدن سازان، به خاطر انرژیزا بودن کره ی بادام زمینی و تأمین انرژی بدن برای مدت طولانی، علاقه ی زیادی به مصرف این ماده ی خوشمزه دارند. فرقی نمیکند که ورزشکار حرفهای ورزش بدنسازی هستید یا فقط آخرهای هفته تمرین میکنید، درهرصورت، مصرف کره ی بادام زمینی، سبب تسریع ریکاوری بعد از ورزش، بهبود عملکرد تمرینی و عضله سازی خواهد شد.
کره ی بادام زمینی و بادام زمینی، سرشار از پروتئین است که برای ساخت بافت عضله، حرف نخست را میزند. همچنین، علاوه بر سلامت قلب و کاهش کلسترول، پس از جراحتهای مختلف، به ترمیم عضله کمک میکند. مصرف دو قاشق غذاخوری از این کره ی گیاهی، به دلیل وجود پروتئین بالا، برای ترمیم و ساخت عضلات لازم است.
همچنین، کره ی بادام زمینی با داشتن مقادیری از آرژنین، همچنان گزینه ی مناسب برای تغذیه ی قبل از تمرین به شمار میآید. با مصرف کره ی بادام زمینی، قبل از تمرین میتوانید مقادیری از آرژنین را دریافت کنید و بنا بر این، گردش خون بسیار مناسبتری را در تمرین، تجربه خواهید کرد که بالا رفتن گردش خون در بدن، سبب سوخت رسانی بهتر عضلات و در نتیجه، عضله سازی بهتر و پمپاژ و دم عضلانی بیشتر و درنهایت، کیفیت تمرینی بهتر خواهد شد.
ورزشکاران و بدنسازان در هر مرحلهای از ورزش که باشند، با هر هدفی، میتوانند با تفاوت در مصرف مقادیر کره ی بادام زمینی، از خواص عالی و بینظیر این ماده نهایت استفاده را ببرند. همچنین، میتوانند این ماده را به صورت معجونها و اسموتی های مختلف با دیگر مواد، مانند شیر و موز و سایر مواد مفید، ترکیب نموده و میل کنند.
طرز تهیه کره ی بادام زمینی،:
- بادام زمینی،: ۵۰۰ گرم
- پودر قند: ۲ و نیم قاشق چایخوری
- نمک: نوک قاشق چایخوری
- روغن کنجد: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
در مرحله ی اول، برای درست کردن کره ی بادام زمینی، باید ابتدا پوست بادام زمینیها را جدا کنید. پوسته قهوهای و نازکی که روی بادام زمینی، کشیده شده باید کاملاً گرفته گردد. سپس، بادام زمینیها را روی شعله ملایم گاز و در یک ماهیتابه، حرارت دهید تا به اصطلاح بو داده شوند و طعم و بوی خامی آنها گرفته گردد. لازم به ذکر است اگر بادام زمینی، بو داده شده است، این مرحله احتیاج نیست.
در مرحله ی دوم، بادام زمینیها را در غذا ساز یا میکسر بریزید و چند بار میکس کنید؛ چون بادام زمینی، در غذا ساز یا میکسر، خیلی زود داغ میگردد، بین هر بار میکس کردن، کمی به آن استراحت دهید. آن قدر باید بادام زمینی را میکس کنید تا کاملاً حالت خمیری و کره یای پیدا کند و روان گردد.
در مرحله ی سوم، در اواسط میکس کردن، پودر قند و نمک را هم اضافه کنید.
*نکته: برای درست کردن کره ی بادام زمینی، به روغن احتیاجی ندارید، چون خودش روغن میاندازد. اما میتوانید برای روانتر شدن آن، یک قاشق غذاخوری روغن کنجد، حین پالس کردن به آن اضافه کنید. پس از چند بار پالس کردن، کره ی بادام زمینی شما آماده است.
نکاتی در مورد تهیه کره ی بادام زمینی،:
- در صورتی که برای شیرین شدن کره ی بادام زمینی، به جای پودر قند از عسل استفاده میکنید، در صورت نگهداری در یخچال نیز، حالت خودش را مثل کره ی بادام زمینی، بازاری حفظ مینماید.
- بادام زمینیها را خوب تفت بدهید تا طعم کره ی بادام زمینی، مطلوب شود. اگر هم بادام زمینی، تفت داده شده میخرید، بهتر است کمی دیگر، آنها را روی گاز تفت دهید تا برشته شوند، اما مراقب باشید نسوزند.
- اگر بادام زمینی نمکی استفاده میکنید، به کره ی بادام زمینی، نمک اضافه نکنید.
- برای شیرین شدن کره ی بادام زمینی، به جای پودر قند یا شکری که خوب آسیاب و لطیف شده از عسل، شیره ی انگور و خرما هم میتوانید بهره ببرید، اما در این صورت، کره روانتر میگردد و سفتی کمتری به خودش میگیرد.
- اضافه کردن مقداری پودر کاکائو، دارچین یا زنجبیل نیز، ایده ی خوبی برای طعم دار کردن کره ی بادام زمینی است. البته، باید این مواد را در حین میکس کردن به بادام زمینیها اضافه کنید تا کره بادام زمینی، یک دست شود.
انتهای پیام/