رژیم غذایی افراد مبتلا به زخم معده
رژیم غذایی افراد مبتلا به زخم معده را در زیر بخوانید.
به گزارش مملکت آنلاین، زخم معده، همان طور که از نامش پیداست، از لایه های مخاط معده آغاز می شود. برخی پزشکان معتقدند، نیازی نیست افراد مبتلا به زخم معده، رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند و مواد غذایی، سبب تشدید علائم این بیماری نخواهد شد. اما، تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است، نشان می دهد برخی مواد غذایی که به مبارزه در برابر عفونت هلیکوباکتر پیلوری کمک می کنند، می توانند سبب زخم معده شوند.
علل و ریسک فاکتورهای موثر در بروز زخم معده
در بسیاری از موارد، علت زخم معده می تواند عفونت باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری و هم چنین، مصرف داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی، مانند آسپیرین و ژلوفن باشد.
غذای مناسب برای زخم اثنی عشر
از آن جایی که هلیوباکتر پیلوری، علت اصلی بروز زخم معده است، مهم است که بیمار چه نوع مواد غذایی مصرف می کند. در مواردی که آنتی بیوتیک و یا داروهای مسدود کننده ی اسید تجویز شده باشد، مصرف مواد غذایی زیر می تواند مفید باشد:
- سیبپ
- شاتوت
- هویج
- سبزیجات با برگ سبز، مانند اسفناج
- غذاهای سرشار از پروبیوتیک
- روغن زیتون
- عسل
برنامه ی غذایی برای زخم معده
اگر هلیکوباکتر پیلوری، علت بروز زخم معده باشد، مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان می تواند مفید باشد. چرا که به فعال شدن سیستم ایمنی و مقابله با عفونت کمک می کنند. این قبیل مواد، هم چنین میتوانند از شما، در برابر سرطان معده، محافظت کنند. بروکلی، حاوی سولفورافان است، ترکیبی که فعالیت ضد هلیکوباکتر دارد.
تحقیقات نشان می دهند، اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون، می تواند به درمان عفونت با این باکتری، کمک کنند. پروبیوتیک ها نیز، به درمان زخم معده کمک می کنند.
آیا مصرف مکمل ها می تواند برای افراد مبتلا به زخم معده مفید باشد؟
اگر در دمان زخم معده، آنتی بیوتیک تجویز شده باشد، مصرف پروبیوتیک، بخشی از رژیم غذایی شما خواهد بود. مصرف این قبیل مواد، به کاهش علائم مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک کمک خواهد کرد. حتما در خصوص مصرف نوع پروبیوتیک در طول مصرف آنتی بیوتیک با پزشک، مشورت داشته باشید.
مواد غذایی که در صورت رفلاکس اسید یا زخم معده نباید مصرف شوند
در برخی افراد مبتلا به زخم معده، شاهد بروز رفلاکس اسید نیز هستیم. در برخی بیماران، مصرف یک سری مواد غذایی، می تواند به شل شدن قسمت انتهایی مری که با عنوان اسفنکتر انتهایی مری نیز شناخته می شود، کمک کند.
با شل شدن این اسفنکتر، اسید راحت تر به مری بر می گردد و منجر به بروز علائمی از قبیل سوزش معده، سوء هاضمه و یا درد خواهد شد.
مواد غذایی که باعث تشدید رفلاکس اسید می شوند، عبارتند از:
- قهوه
- شکلات
- غذاهای تند
- الکل
- کافئین
- مصرف وعده غذایی حجیم دو تا سه ساعت قبل از خواب می تواند باعث تشدید علائم رفلاکس شود.
- در بیشتر موارد، برای درمان زخم معده ی ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری، مصرف آنتی بیوتیک در نظر گرفته می شود. دنبال کردن اقدامات درمانی و مراجعه ی مرتب به پزشک، اطمینانی خواهد بود از بهبود زخم.
نکته پایانی:
در صورت مشاهده ی علائمی از قبیل معده درد، استفراغ، تهوع یا سایر علائم سیستم گوارشی، بیش از چند روز، حتما با پزشک مشورت داشته باشید. زخم معده، می تواند با خونریزی داخلی و عوارض شدیدتری همراه باشد.
داشتن رژیم غذایی در صورت ابتلا به زخم معده، می تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد. اما، توجه داشته باشید که حتما باید تحت نظر پزشک باشد.
انتهای پیام/