بیماری ام اس چیست و در طب سنتی چگونه درمان می شود؟

بیماری ام اس را چگونه با طب سنتی درمان کنیم.

بیماری ام اس چیست و در طب سنتی چگونه درمان می شود؟

به گزارش مملکت آنلاین، در بدن ما وقتی که به دلایلی (که هنوز کاملاً مشخص نشده) گلبول‌های سفید اشتباهاً به میلین (به‌جای یک عامل بیگانه) حمله ور شوند، بیماری ام اس آغاز می شود و هر بار که این گلبول‌ ها به رشته‌های اعصاب مربوط به یکی از اندام‌های بدن‌مان حمله می‌کنند، آن اندام دچار مشکل خواهد شد. به عنوان مثال، زمانی ممکن است در راه رفتن وزمانی دیگر، دردیدن یا حفظ تعادل دچار مشکل شویم. به طورکلی، با آسیب بافت عصبی اختلالاتی در ارسال پیام های عصبی از سوی مغز به دیگر اجزای بدن رخ می دهد.

بیماری ام اس ، یک بیماری خود ایمنی و یکی از شایعترین بیماری های حال حاضر در بین جوانان ٢۰-۴۰ سال است. 

علایم بیماری ام اس؟ 

بیماری ام اس، اختلال سیستم عصبی مرکزی است به طوری که با پیشرفت بیماری زندگی عادی فرد دچار مشکل می شود. ام اس، به راحتی قابل شناسایی نیست، اما با پیشرفت بیماری علائم جدی و عمده تری در بدن ظاهر می شود. برخی از این علائم عبارتند از:

  • مشکلات بینایی، دو بینی و در مرحله نهایی از بین رفتن بینایی فرد
  • بی حسی اعضای بدن و مور مور شدن
  • سفتی عضلانی و اسپاسم های شدید
  • خستگی و ضعف بدون علت و در مدت های طولانی
  • عدم حفظ تعادل و داشتن سرگیجه
  • مشکلات حافظه، ناتوانی در تمرکز
  • تغییرات خلق و خوی و افسردگی
  • اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، عدم کنترل ادرار، اسهال و یبوست ، از مهم ترین علائم است.

تعریف ام اس در طب سنتی:

ام اس، یک بیماری سرد تعریف می شود و سردی بروز کرده در مغز و اعصاب است که باید با گرمی آن را درمان کرد. از این رو در مناطق سرد سیر و مرطوب بیشتر هست و همچنین در بین زنان شیوع بیشتری دارد.

منشا بیماری ام اس از نگاه طب سنتی:

  • حرص خوردن بیش از حد
  • حساس و زود رنج بودن
  • عصبی شدن
  • خوردن بیش از حد غذاهای سرد یا ادویه‌جات خیلی گرم مثل فلفل و
  • بی‌نظمی در خواب شبانگاهی و شروع خواب شب دیرتر از موقع مناسب

درمان ام‌اس در طب سنتی:

گیاهان دارویی، افق جدیدی را در بهبود اختلالات عصبی مانند بیماری پارکینسون، AD و ام‌اس، ایجاد کرده‌اند. بررسی مروری مقالات علمی جدید طب سنتی نشان می‌دهد که مصرف گیاهان دارویی می‌تواند از طریق مکانیسم‌های مختلف در درمان بیماری ام‌اس مفید باشند، از جمله، کاهش سرعت تخریب بافت میلین، تقویت ملین‌سازی مجدد و تعدیل پاسخ‌های التهابی در سیستم عصبی مرکزی. که از این بین، اثر گیاهان دارویی در تسکین التهابات، اصلی‌ترین نقش را در کنترل شدت بیماری ایفا می‌کند. البته اکثر این مطالعات بر روی مدل‌های حیوانی انجام شده و در این مورد همچنان انجام مطالعات کارآزمایی بالینی ضروری است. علاوه بر آن مصرف گیاهان دارویی رایج در طب سنتی می‌تواند در بیماران مبتلا به ام‌اس برای بهبود کیفیت خواب، ریلکس کردن، رفع افسردگی، رفع گرفتگی عضلات و تعدیل عملکرد مثانه و روده نیز مفید باشند.

بعضی گیاهان دارویی رایج در طب سنتی که برای درمان ام‌اس بکار برده می‌شوند عبارتند از:

  •  کهن‌دار یا گینگو (Ginkgo biloba L.)

این گیاه، بومی کره و چین است که امروزه در سایر نقاط دنیا نیز یافت می‌شود. از عصاره برگ این گیاه در طب سنتی، برای بهبود عملکردهای ذهنی و حافظه استفاده ‌شده است. در مطالعات جدید طب سنتی، مشاهده شده است که عصاره این گیاه به علت خواص ضد التهابی و مهار فاکتور فعال کننده پلاکت، در کنترل ام‌اس مفید است.

  •  زنجبیل

این گیاه، بومی هند است که امروزه در اکثر مناطق آسیا، آمریکای لاتین و مناطق گرمسیر آفریقا پرورش داده می‌شود و کاربرد فراوان در طب سنتی دارد. در مطالعات اخیر اثرات مختلف ضد سرطان، آنتی اکسیدانت و ضد التهابی برای ریشه این گیاه گزارش شده است. ادعا می‌شود اثرات ضد التهابی آن می‌تواند در تعدیل عوارض ام‌اس مفید باشد.

  •  زردچوبه

این گیاه، بومی جنوب و جنوب شرقی آسیا است. این گیاه نیز غنی از ماده‌ایی بنام کورکومین است که بر اساس مطالعات متعدد اثرات بیولوژیک مختلفی مانند ضد التهابی، ضد تومور و آنتی اکسیدانتی دارد.

  •  گل راعی (Hypericum perforatum L.)

مصرف این گیاه، قدمت طولانی در اروپا و آسیا دارد. این گیاه نیز، به علت اثرات درمانی برای کاهش اضطراب، افسردگی و مشکلات روحی در طب سنتی شناخته شده است. این گیاه نیز در حال حاضر بدلیل اثرات ضد سرطان، آنتی اکسیدانت و ضد التهابی برای درمان ام‌اس مورد توجه است.

  •  سنبل‌الطیب (Valeriana officinalis L.)

این گیاه، بومی اروپا، آمریکای شمالی و بخش‌هایی از آسیاست. در یونان باستان، از این گیاه در درمان صرع و عفونت مجاری ادرار و رفع مشکلات خواب استفاده ‌شده است. اختلال خواب، یکی از دلایل اصلی خستگی در بیماران مبتلا به ام‌اس است. در مطالعات متعدد، مشاهده شده است که استفاده از سنبل‌الطیب، می‌تواند اختلالات ملایم و خفیف خواب را رفع کند.

علاوه بر گیاهان ذکر شده، گیاهان دارویی دیگری نیز در مطالعات برای درمان عوارض ام‌اس مفید گزارش شده‌اند که به اجمال می‌توان به عصاره قره قاط یا کرنبری (Vaccinium macrocarpon)، سیاه دانه، کاوا (Piper methysticum)، زعفران، جین سینگ، صمغ گیاه کندر (Boswellia papyrifera)، انگور، کاملیا سیننسیس، گل مغربی (Oenothera biennis L.) و گیاه شاهدانه (Cannabis sativa L.) اشاره کرد.

غذاهای مفید برای درمان ام اس: 

زنجبیل، خاکشیر، انجیر، برگه زردآلو، انگور، گلابی، هویج، آناناس، انبه، طالبی، توت شیرین، بادام، سمنو، کنجد، زرده تخم مرغ، گوشت شتر، گوسفند، کبک، بلدرچین، بوقلمون، میگو، شربت کامبوجا، گلاب، زعفران، شلغم.

غذاهای مضر برای بیماری ام اس:

ترشی و مشتقات سرکه، ماست، کشک، دوغ، گوجه فرنگی، سالاد، غوره، قارچ، سیب زمینی، کله پاچه، بز، ماهی، عدس، ماش، باقلا، گشنیز، میوه ترش، کیوی، سیب و پرتقال ترش و مواد غذایی حاوی نگهدارنده. 

غذادرمانی:

علت ام اس، خشکی در خون و مغز می باشد. در نتیجه برای درمان باید رطوبت توام با گرمی را در مغز و خون زیاد کرد و این غذادرمانی و معجون، رطوبت توام با گرمی را در خون افزایش می دهد. توصیه میشود روزی ٢ بار غذا درمانی (معجون: شیر جوشیده داغ یک لیوان، گرده گل زنبورعسل یک قاشق غذا‌خوری، آب زعفران نصف استکان، پودر سه مغز یک قاشق مرباخوری، پودر مالت ١ قاشق مرباخوری، عسل یک قاشق مرباخوری، زرده تخم بلدرچین ۴ عدد میل شود.) و یک لیوان فقط ترکیب شیر و عسل پس از آن میل شود. (صبح ناشتا و شب به جای شام که جمعاً روزی ۴ لیوان می شود).

7979

دستورات عملی:

یکی از ریشه های این بیماری، افسردگی و احساس شکست می باشد، برای درمان آن باید افسردگی را درمان کرد مشکلات زندگی را باید یکی یکی حل کرد و در صورتیکه قابل حل نیست آن را قبول کرده و در کنار آن زندگی کنید و با آن کنار بیایید اگر این کار را بکنید ام اس پیشرفت نمی کند و با دارو درمان می شود و این را بدانید که همه چیز دارو نیست .

سعی کنید تنها نباشید، وضعیت فعلی خود را باور و قبول کنید، به گذشته فکر نکنید، افکار مثبت داشته باشید که بهترین آن بعد از هر نماز تسبیحات حضرت زهرا(س) و ذکر الحمدالله می باشد(یعنی من خوبم)، شفای روح و جسم خود را از خالق هستی بخواهید و با حالت طلبکارانه با خداوند سخن نگویید و راضی به رضای او باشید. در قرآن کریم آمده است که "هر چه خوبی به شما می رسد از ناحیه خداوند است و هرچه بدی می رسد از ناحیه خود یا دیگران می باشد".

عرق بادرنجبویه، گیاه اسطوخدوس و کندر، رطوبت و حرارت در خون را بالا برده و سبب کاهش علایم این بیماران می شود. هم چنین، ماساژ روغن قسط جهت گرم کردن نخاع و عصب عملکرد حرکتی این بیماران را بهبود می بخشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر