تضمین سلامتی با غذاهای ارگانیک
سلامتی را با غذاهای ارگانیک تضمین کنید.
به گزارش مملکت آنلاین، واژه ی ارگانیک به معنای طبیعی، اصلی و بنیادی است و شاید بتوان آن را زنده نیز، معنا کرد. غذای ارگانیک، یعنی غذای طبیعی و زنده. غذاهای ارگانیک، به مجموعه ای از مواد غذایی گیاهی و جانوری گفته می شود که در رشد و گسترش آن ها، از هیچ گونه مواد شیمیایی و غیرطبیعی استفاده نشده است؛ همچنین، در تولید محصولات کشاورزی ارگانیک از کودهای شیمیایی، آفت کش ها و مواد غیرطبیعی، پرتوهای گاما و... استفاده نمی شود. زمین های کشاورزی ارگانیک، با شیوه های کاملا طبیعی و با کودهای حیوانی و طبیعی، مانند کمپوست و حشرات مفید، به عنوان آفت کش استفاده می شوند. خاک ارگانیک، بدون هرگونه مواد شیمیایی و فلزات سنگین، مانند سرب است، همچنین، این گونه خاک ها هرگز با آب های فاضلاب و آلوده، آبیاری نشده و نخواهد شد.همچنین، در تولید گوشت های ارگانیک، حیوانات نباید با هیچ گونه غذای غیرطبیعی و شیمیایی، نظیر هورمون ها تغذیه شوند و هیچ دارو و ماده شیمیایی و حتی تقویتی، نباید به آن ها داده شود. تمام این موارد، با استانداردها و قوانینی که دولت ها وضع کرده اند، کنترل می شود و همه ی تولید کنندگان محصولات ارگانیک موظف به رعایت استانداردهای تعیین شده هستند.
برتری و امتیازات غذاهای ارگانیک
دلایل زیادی وجود دارد که ما را به استفاده ازغذاهای ارگانیک تشویق کند:
- سلامت و ایمنی بیشتر:
شاید عمده ترین و بزرگ ترین دلیل استفاده از غذاهای ارگانیک، طبیعی بودن آنهاست، چرا که در تولید این گونه مواد غذایی، از هیچ گونه ماده ی شیمیایی، مصنوعی و غیر طبیعی استفاده نمی شود و شما می توانید کاملا مطمئن باشید غذایی را که می خورید، کاملا برخاسته از ذات طبیعت است و همین، به حفظ سلامت شما کمک خواهد کرد.
فراموش نکنید که استفاده از مواد شیمیایی در تولید مواد غذایی، چه گیاهی و چه حیوانی، سبب میشود در دراز مدت، برسلامت شما اثرات نامطلوبی بگذارد. تحقیقات مختلف دانشمندان، این موضوع را اثبات کرده است. براساس اعلام محققان، استفاده از مواد غیرطبیعی و شیمیایی، در تولید محصولات غذایی با گذشت زمان، منجر به بروز آسیب های فراوانی در بدن می شود.
- مشخص شده است، ضریب هوشی کودکانی که از غذاهای ارگانیک استفاده می کنند، بالاتر از کودکانی است که از غذاهای غیرارگانیک استفاده می کنند؛ چرا که غذاهای غیر ارگانیک و غیرطبیعی، به مرور زمان، سبب آسیب های مغزی و بدنی به انسان ها، به ویژه کودکان می شود.
- ارزش غذایی بالاتر:
براساس تحقیقات به عمل آمده، ارزش غذایی درغذاهای ارگانیک بالاتر است، یعنی این که میزان ویتامین ها، املاح، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و دیگر مواد مغذی، در این گونه غذاها بیشتر و بالاتر است. به عنوان مثال، میزان آنتی اکسیدان های موجود در میوه های ارگانیک، مانند گوجه فرنگی،۹۷ درصد بیشتر از انواع غیر ارگانیک است و همان طور که می دانید، آنتی اکسیدان ها موادی هستند که با سلول های سرطانی مقابله م یکنند و همچنین در عدم ابتلا به بیماری های گوناگون، از جمله بیماری های قلبی ـ عروقی بسیار موثرند.
بد نیست بدانید، فرآورده های ناشی از محصولات ارگانیک، مانند نان، کیفیت و ارزش غذایی بالاتری دارند. علاوه بر این، غذاهای ارگانیک، مواد مضر و آسیب زای کمتری دارند و از طعم و مزه ی بسیار بهتری نیز برخوردارند. تحقیقات نشان داده است، سیب های ارگانیک، شیرین تر و خوش طعم ترند و مواد مغذی بیشتری دارند. همچنین، شیر، ماهی و تخم مرغ های ارگانیک نیز، میزان امگا ۳ بالاتری دارند. در غذاهای ارگانیک، میزان ویتامین ث، ۲۷ درصد، عنصر آهن، ۲۱ درصد، منیزیم، ۳/۲۹ درصد و فسفر ۶/۱۳ درصد بالاتراز انواع غیرارگانیک است.
- حفظ محیط زیست:
سومین دلیل، برای استفاده از غذاهای ارگانیک و سالم، حفظ محیط زیست و خاک است؛ زیرا، با کشت و تولید غذاها، به صورت کاملا طبیعی و بدون استفاده از هرگونه مواد شیمیایی، خاک و محیط زیست ما سالم خواهد ماند.
استفاده از آفت کش ها و کودهای شیمیایی و مصنوعی سبب آلودگی خاک می شوند و تا مدت ها، این آلودگی ها، در خاک می مانند و وارد آب های زیرزمینی نیز شده و سرانجام، این آب و خاک آلوده، وارد محصولات غذایی می شوند و در درازمدت، برسلامت انسان، اثرات نامطلوبی میگذارند. به عنوان مثال، نیترات موجود درکودهای شیمیایی، وقتی از طریق مواد غذایی به بدن وارد شود، سبب اکسید شدن هموگلوبین درخون و عدم کارایی گلبول قرمز می شود؛ همچنین، پس از تجزیه در معده و تولید نیتروزآمین، سبب ایجاد سرطان کبد و مثانه می شود. عنصر کادمیوم موجود درفاضلاب، جایگزین کلسیم شده و در نتیجه، افزایش شکستگی استخوان و آسیب به سلولهای مغذی را به دنبال دارد.
۹۰ درصد قارچ کش ها، ۶۰ درصد علف کش ها و ۳۰ درصد آفت کش ها، سرطان زا هستند.علاوه بر این، نیترات در مادران باردار، سبب سقط جنین، تولد نوزادان کم وزن یا ایجاد نقایص ژنتیکی می شود؛ بنابراین، یکی از مهمترین دلایل استفاده از کشت و گسترش غذاهای ارگانیک، حفظ مطلوبیت خاک و محیط زیست است، چرا که یکی از مهمترین وظایف ما در کره ی خاکی، حفظ این سرمایه ی عظیم و نگهداری و انتقال آن به نسل های بعدی است.
بازدهی بیشتر محصول
براساس پژوهش ها، کشت محصولات به صورت ارگانیک، سبب بازدهی بیشتر می شود. در تولید محصولات ارگانیک از مواد غیرطبیعی استفاده نمی شود و بیشتر از مواد و کودهای طبیعی و حیوانی، مانند کمپوست، آفت کش های طبیعی که در طبیعت زود تجزیه می شوند و حشرات مفیدی که به عنوان ضد آفات شناخته شده اند، می توان استفاده کرد. در نتیجه این عملکرد کیفیت خاک، حفظ شده و در نتیجه، به مرور زمان، سبب تولید محصولات بیشتر و سالم تر می شود.
براساس تحقیقات به عمل آمده، میزان بازدهی محصول در کشت ارگانیک و طبیعی در کشورهای پیشرفته، حدود 92 درصد بوده است. براساس اعلام متخصصان، کشت محصولات به صورت ارگانیک و طبیعی در کشورهای مختلف، علاوه برحفظ محیط زیست، سبب افزایش تولید مواد غذایی، به میزان 50 درصد خواهد شد که این رقم، آن هم در دنیای امروز که با معضل کمبود مواد غذایی مواجهیم، رقم قابل توجهی است. توصیه می شود، با توجه به فواید بی شمار غذاهای ارگانیک و طبیعی، بکوشید بیشتر از قبل از این گونه مواد، استفاده و در انتخاب مواد غذایی مصرفی تان، دقت کافی کنید و از خرید آن دسته مواد غذایی که اطمینان ندارید یا نسبت به آن ها مشکوک هستید، خودداری کنید و اگر برایتان امکان دارد، می توانید بسیاری از مواد غذایی مورد نیازتان، از جمله سبزی ها و میوه ها را خود پرورش دهید تا غذاهای طبیعی در اختیار شما قرار گیرد و سبب حفظ سلامت خود و خانواده تان شود.
توصیه ی دیگر، آن است که بکوشید آشپزی خود را نیز ارگانیک کنید، یعنی میوه ها و سبزی ها را بیشتر بخارپز کنید یا این که از میوه ها و سبزی ها، بیشتر به شکل تازه و خام مصرف کنید تا همه ی املاح و خواص آن ها، جذب بدن تان شده و به سلول های بدن تان و در نهایت، چهره و اندام تان، طراوت و تازگی بیشتری ببخشد.
غذاهای ارگانیک در گذر زمان
نخستین بار اشتاینر، اقتصاددان آلمانی، سال ۱۹۲۴، تحت عنوان اقتصاد کشاورزی، غذاهای ارگانیک را مطرح کرد و سال ،۱۹۸۰ کشورهای اروپایی قوانین مربوط به غذا و کشاورزی ارگانیک را وضع کردند و سال ۱۹۹۰ ،عنوان استاندارد برای محصولات پاک، تدوین شد. ۲۰سال است که در اتحادیه ی اروپا، گواهی کشاورزی ارگانیک صادر می شود. فرانسه، اولین کشوری است که برای میوه ها، سبزیجات و غلات، برچسب دولتی با عنوان کشاورزی ارگانیک، ارائه کرد. اکنون نیز، استرالیا، ۸۴ درصد از اراضی کشاورزی ارگانیک دنیا را دارد.
انتهای پیام/