قرمز پر فایده
همه ما زمستان را با خوراکی های گرم و خوشمزهاش دوست داریم و در سرمای زمستان با خوردن این خوراکی ها، روزهای زمستانی گرم و شیرینی را برای خود ایجاد میکنیم. باقالی پخته، شلغم(لبو) و... این دست از خوراکیها است که در کوچه پس کوچههای شهر در بساط دست فروشان پیدا میشود و ما را با اشتیاق به سوی خود میکشانند. خوراکی پاییزی- زمستانی طبیعت گرم و تر دارد. نه تنها به عنوان یکی از خوردنیهای روزهای سرد بازارش داغ است بلکه خواص بسیار زیادی دارد.
به گزارش سرویس طبسنتی مملکت آنلاین، محمدرضا حدادی (محقق گیاهان دارویی): همه ما زمستان را با خوراکی های گرم و خوشمزهاش دوست داریم و در سرمای زمستان با خوردن این خوراکی ها، روزهای زمستانی گرم و شیرینی را برای خود ایجاد میکنیم. باقالی پخته، شلغم(لبو) و... این دست از خوراکیها است که در کوچه پس کوچههای شهر در بساط دست فروشان پیدا میشود و ما را با اشتیاق به سوی خود میکشانند. خوراکی پاییزی-زمستانی طبیعت گرم و تر دارد. نه تنها به عنوان یکی از خوردنیهای روزهای سرد بازارش داغ است بلکه خواص بسیار زیادی دارد.
چغندر دو نوع است:
یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره یا قرمز (لبو) و نوع دیگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن که این چغندر به مقدار بسیار زیادی در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن، کشت میشود. هر دو جزو «ریشه های مغزی» هستند.
چغندر، گیاهی است با برگ های پهن و درشت یا برگ های مخروطی شکل که آن هم از نظر تغذیه ای مفید بوده و دم کرده آن به عنوان یک شربت آرام بخش و برگ های پخته آن به همراه سبزیجات در آش یا خورشت استفاده می شود و یا همچنین مانند اسفناج همراه با ماست نیز مصرف می شود.
چغندر خوب آن است زیاد در خاک نمانده باشد چراکه چغندری که زیاد رسیده باشد سفت میشود.
چغندر پیر معمولاً گردنی باریک دارد و شیارهایی روی آن به وجود میآید. چغندر خام، عسل گیاهی است و خداوند بعد از عسل، شفا را در چغندر قرار داده است، بر همین اساس میتوان به ارزش چغندر پی برد.
چغندر دارای مواد زیر است:
مواد ازته، پروتئین، چربی، ویتامینA, ویتامین B3,B2,B1, ویتامین C, مواد قندی، املاح معدنی مثل فسفر، کلسیم و آهن.
خواص غذایی و دارویی لبو:
- لبو پاک کننده عالی است و می تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارند.
- مفید ترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه های آن و بعد ار آن ریشه که ریشه پخته آن لبو نام دارد.
- قند ریشه چغندر برای مبتلایان به بیماری دیابت مضر است.
- برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طهال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند.
- آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان درد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک مک تاسیس میشود.
- لبو به دلیل داشتن فیبر زیاد باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود خطر بروز سکته های قلبی را در بیماران قلبی کاهش میدهد.
- شیره چغندر یکی از بهترین شیوه های سبزی است که به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد.از این رو مصرف چغندر به خانم ها بسیار توصیه میشود.
- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ث و اسید فولیک است که از بروز کمخونی ممانعت میکند و به زنان باردار توصیه می شود.
- چغندر ملین، نرم کننده و ادرار آور بوده و در رفع یبوست نقش عمدهای را ایفا میکند. همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد.
- درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.
- چغندر و یا آب پخته شده آن برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماری های پوستی بسیار مفید است.
- چغندر مانند هویجدارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می شود.
- مدر، اشتها آور و آرام بخش است، کار عضلات را تقویت میکند، خون را بند میآورد، معده را تقویت می کند، اسهال خونی را متوقف می سازد.
- آب چغندر خام را بگیرید و با ماست مخلوط کنید و صبح ناشتا بخورید و هر روز تکرار کنید از سفید شدن موها جلوگیری می کند.
- برای رفع ترک خوردگی های پوستی که ناشی از سرماخوردگی باشد هر شب با آب گرم پخته، آن موضع را بشویید.
انتهای پیام/