خواص شیره انگور از نظر طب سنتی
شیره انگور که در طب سنتی به آن دبس یا دوشاب نیز میگویند از فراوردههای آب انگور تهیه میشود و مثل شربت غلیظ است...
به گزارش مملکت آنلاین، شیره انگور که در طب سنتی به آن دبس یا دوشاب نیز میگویند از فراوردههای آب انگور تهیه میشود و مثل شربت غلیظ است. شیره انگور دارای طبیعت گرم و تر است و استفاده آن برای اکثر افراد مفید است. در نوع صنعتی شیره انگور آن را از انگورهای نامرغوب و در شهرهایی که برداشت انگور در آنها صورت میگیرد، تهیه میکنند. اما در نوع سنتی شیره انگور را از انگورهای شیرین و خوش طعم تهیه میکنند.معمولا انگوری که بخواهند از آن شیره بگیرند اوایل پاییز می چینند تا به حد کافی شیرین شده باشد. در این مقاله سعی داریم شما را با خواص شیره انگور و درمان بیماریهایی که توسط خواص شیره انگور صورت میگیرد، آشنا کنیم.
خواص شیره انگور از نظر طب سنتی
برخی از پزشکان طب سنتی معتقدند شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه کرده و بدن را تقویت می کند. برای این منظور می گویند که شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه ۲ تا ۳ لیوان به بیمار بدهیم تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد. این شیره ضد نفخ است اما با این حال ممکن است برای همه افراد خصوصا آن هایی که به شدت طبع معده گرمی دارند مناسب نباشد؛ پس حتما قبل از قرار دادن مداوم آن در برنامه غذایی تان حتما با پزشک مشورت کنید.
یکی از خواص هیجان انگیز این شیره که دیگر بحث خوراکی ندارد، استفاده از آن برای از بین بردن لک های صورت و کمرنگ کردن کک و مک هاست. برای درمان کک مک می توانی شیره انگور را به تنهایی یا در ترکیب با نمک روی لکه های صورت بگذارید. وجود ویتامین ها و مواد مغذی مفید برای پوست در شیره انگور باعث شده است یکی از خواص شیره انگور، حفظ سلامتی پوست باشد. از این شیره می توان به طور مستقیم بر روی پوست هایی که لک دارند استفاده کرد.
شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسید های غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه از آن به عنوان پاک کننده بقایای غذا ها در روده و معده یاد می کنند. یکی از موثرترین خواص شیره انگور، خاصیت پاک کنندگی آن است. به طوری که مصرف آن باعث دفع اوره و مقداری از اسید های غیرمفید بدن می شود و در نتیجه پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده است. به علاوه این ماده غذایی ضد نفخ است و به خون سازی کمک می کند.
بهتر است افرادی که طبع سرد دارند از این شیره در کنار میوه هایی با طبع سرد استفاده کنند زیرا در غیر این صورت ممکن است موجب غلیظ شدن صفرایشان شود.
1-ازفواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می تواند در کنار بقیه درمان ها شیره انگور را مصرف کند.
2- مولد خون صالح (خون سالم و طبیعی و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با توجه به اینکه شیره انگور خونساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، می توانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند.
3- افزایش دهنده وزن بدن است. از دیگر فواید این خوراکی شیرین، افزایش حجم عضلات است. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می کنند چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.
4- یکی دیگر از خواص شیره انگور بازکنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد، انسداد ایجاد نشود، می توان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.
5- یکی از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق می شوند و به دنبال آن سرفه می کنند، توصیه می شود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند.
-درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا و یرقان است.6
7-برای بیماری های طحال، افسردگی و غضب مفید است.
-برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می شود.8
از دیگر خواص شیره انگور این است که در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.
. مادرانی که شیر رقیقی دارند میتوانند در کنار دیگر درمانها با مصرف شیره مرغوب انگور، شیر غلیظی داشته باشند
شیره انگور را چطور نگهداری کنیم؟
اما ما چطور باید دوشاب را نگهداری کنیم که هم سالم بماند و هم خواص شیره انگور حفظ شود ؟ قدیمترها شیره انگور را در کوزه نگهداری میکردند اما حالا با وجود ظروف مختلف دردار نگهداری شیره انگور خیلی سخت نیست. اگر شیره انگور را در جای خنک نگهداری کنید مانند همه موادغذاییای که دارای قند هستند سفت میشود و شکرک میزند که فقط کافی است آن را در مقابل حرارت غیر مستقیم آفتاب قرار دهید. یادتان باشد که هرگز شیره انگور را در یخچال نگه ندارید. اگر شیره انگورتان کپک زد یا طعم ترشیدگی به خود گرفت این یعنی شیره شما به اندازه کافی غلیظ نبوده است.
در خوردن شیره انگور احتیاط کنید!
از آنجا که شیره انگور دارای طبعی گرم است بنابراین خوردن زیاد آن برای افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند، توصیه نمی شود.همچنین به علت مقادیر بالای قند موجود در آن، افراد دیابتی باید از خوردن آن خودداری کنند.
انتهای پیام/