نکات تغذیهای در ماه مبارک رمضان
ماه رمضان، ماه میهمانی خداست. به دلیل مصادف شدن این ماه عزیز با روزهای طولانی سال، اهمیت تغذیه سالم و مناسب دوچندان میشود.
به گزارش مملکت آنلاین، در ماه رمضان مسلمانان ایرانی حدود ۱۷ ساعت روزه میگیرند، پس برای اینکه به مشکلات گوارشی و اختلالات دیگر ناشی از تغذیهی ناسالم دچار نشوید باید با تغذیهی سالم، انرژی و مواد غذایی مورد نیاز بدن را تأمین کنید. در ادامهی این مطلب از مجله دلتا درباره نکاتی درباره تغذیه در ماه رمضان صحبت خواهیم کرد.
در ماه رمضان خطر کمآب شدن بدن، روزهداران را تهدید میکند چون غذا و نوشیدنی از اذان صبح تا اذان مغرب به بدن نمیرسد. علاوه بر این، روزهداران قبل از اذان صبح برای خوردن سحری بیدار میشوند و تا حدودی میتوان گفت در این ماه کمخوابی را تجربه میکنند؛ کمخوابی و کم آب شدن بدن میتواند منجر به سردرد شود.
در ادامه چند نکته برای داشتن تغذیهای مناسب در ماه رمضان بیان میکنیم:
حتما سحری میل کنید
تغذیه در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد. صبحانه مهمترین وعدهی غذایی در طول روز است و در طول ماه رمضان، اهمیت آن دوچندان میشود. اگرچه بیدار نشدن برای صرف سحری، باعث میشود بیشتر بخوابید و این امر برایتان دلچسب است، اما اصلا کار درستی نیست.
نخوردن سحری، طول مدت روزهداری را افزایش میدهد. بدن تا افطار، برای تأمین مواد مورد نیاز و انرژی، به وعدهی غذایی قبلی نیاز دارد. با توجه به ساعات طولانی روزهداری، احتمال کمآبی بدن و احساس خستگی در طول روز بیشتر میشود. بهعلاوه نخوردن سحری باعث میشود بعد از افطار پرخوری کنید که آن هم باعث افزایش وزن ناسالم میشود.
اصول تغذیه مناسب در ماه رمضان
از خوردن غذاهای سرخشده، شور و غذاهایی با قند بالا اجتناب کنید
روزهداران گاهی برای افطار خود غذای مغذی، چرب، سرخشده و غذاهای شیرین آماده میکنند. شاید این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما بدهد اما میتواند روزه گرفتن در روز بعد را برایتان سختتر کند.
گذشته از افزایش وزن ناسالم، مصرف غذاهای چرب و شیرین باعث ایجاد احساس خستگی و تنبلی میشود. بهعلاوه باید مقدار نمک دریافتی خود را نیز محدود کنید، بهخصوص در وعدهی سحری. مصرف زیاد نمک باعث میشود روز بعد بیشتر تشنه شوید.
در عوض سعی کنید ترکیبی از مواد غذایی (از تمام گروههای اصلی غذایی شامل میوه و سبزیجات، برنج و گوشت و همچنین جایگزینهای آنها) را نوش جان کنید. مصرف غذاهای با فیبر بالا در ماه رمضان نیز بسیار مطلوب است چون این غذاها دیرهضم هستند، درنتیجه مدت طولانیتری احساس سیری میکنید.
هرچقدر میتوانید، آب بنوشید
حتما با فواید نوشیدن آب آشنا هستید. تا جایی که میتوانید، بین افطار تا سحر آب بنوشید. نوشیدن آب کافی خطر کمآب شدن بدن در طول روزهداری را کاهش میدهد. سعی کنید حتما روزی (بین افطار و سحر) ۸ لیوان مایعات مصرف کنید. مایعات شامل انواع آبمیوه، شیر، شربت و سوپ هم میشود اما آب بهترین انتخاب است. در حالت ایدهآل باید مصرف نوشیدنیهای کافئیندار مثل قهوه، چای و نوشابه را کاهش بدهید. این نوشیدنیها ادرارآور هستند و باعث کاهش آب بدن میشود.
رژیم غذایی خوب و متعادل، کلید روزهداری سالم در ماه رمضان است.
انتهای پیام/