افزایش بهره وری محصولات کشاورزی با مصرف کودهای فسفاته و پتاسه

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان از افزایش معنادار مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در هفت ماهه سال ۱۴۰۲ خبرداد.

افزایش بهره وری محصولات کشاورزی با مصرف کودهای فسفاته و پتاسه

به گزارش مملکت آنلاین، سیدصمد ضیایی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: مصرف کود مناسب بر حاصلخیزی و بهره وری خاک، مقاومت گیاه در مقابل آفت‌ها و کیفیت محصول تولیدی تاثیر به سزایی دارد.وی با تأکید بر اینکه کشاورزان باید دو کود مهم و پایه (فسفاته و پتاسه) در کشت و کار با هدف افزایش تولید و بهره وری و تأمین امنیت غذایی استفاده کنند.

وی در خصوص اهمیت مصرف کود فسفاته توضیح داد: «فسفر» کلید زندگی گیاه است و یکی از عناصر پرمصرف گیاه به شمار می‌رود و در تمام فرآیندهای بیوشیمیایی، ساز و کارهای انتقال انرژی و انتقال پیام‌ها دخالت می‌کند و به کشاورزان توصیه می شود تا کود فسفاته را براساس آزمون خاک و تعیین درصد عناصر غذایی استفاده کنند.

ضیایی در ادامه سخنان خود به آمار توزیع کودهای فسفاته در هفت ماهه سال جاری اشاره کرد و گفت: میزان استفاده کود فسفاته توسط کشاورزان این استان ۱۱هزار و ۷۴۶ تن  بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که نه هزار و ۶۴۴ تن  بوده ، ۲۲ درصد رشد داشته است.

وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت کود پتاس که در صنعت کشاورزی به اندازه کود اوره دارای اهمیت است، سخن گفت و تصریح کرد: کود پتاس به افزایش دانه، کاه و کلش بسیار کمک می‌کند و گیاهان را نسبت به سرما و گرما مقاوم کرده و شاخه و برگ را ضخیم‌تر می کند ضمن اینکه حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد دانه می شود.

وی با تأکید بر اینکه به ازای برداشت هر پنج تن گندم نیاز به ۲۰۰ کیلوگرم پتاس است و خاک نمی‌تواند این میزان را تأمین کند، افزود: آمار توزیع کود پتاسه ۷ هزار و ۸۱۴ تن بوده که این رقم در سال گذشته شش هزار و ۷۸۷ تن بوده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در ادامه به تحقق شعار سال۱۴۰۲، با محوریت مهار تورم و ثابت ماندن قیمت کودهای شیمیایی یارانه‌ای فسفاته و پتاسه اشاره کرد و گفت: کاهش ۳۰ درصدی سهم هزینه کود شیمیایی از مجموع هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی، تخصیص یارانه از ۴ نوع محصول به همه محصولات زراعی و باغی مطابق الگوی کشت استان بوده که از  عوامل مهم استقبال خوب کشاورزان  و باغداران به مصرف این کود ها بوده است.

وی در خاتمه افزود: هر چند میزان متوسط مصرف همچنان کمتر از مقادیر استاندارد ابلاغی بوده اما رشد مصرف این دو گروه کودی در سال جاری نسبت به سنوات اخیر بی سابقه و نوید بخش یک سال پرمصرف در نهاده‌های کشاورزی است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اظهار امیدواری کرد: با اقدامات ترویجی و آموزشی بتوانیم در یک برنامه میان مدت، مصرف کود برای بخش کشاورزی کشور را به مقادیر استاندارد برسانیم.

انتهای پیام/

خبرنگار: زهرا کارزگر

ارسال نظر