وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد
راهاندازی سامانهای برای تخلف در خط و زبان فارسی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از راهاندازی سامانهای برای اخطاردهی در زمینه تخلف عدم استفاده از زبان و خط فارسی خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی در نشست شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی که ۲۶ مهرماه برگزار شد گفت: در دوره جدید فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به زبان و ادب فارسی از اولویتهای کاری است.
او در عین حال بیان کرد: به بخش طرح و برنامه وزارتخانه ماموریت دادهام سامانهای راهاندازی کنند تا از طریق آن اخطاردهی در زمینه تخلف عدم استفاده از زبان و خط فارسی صورت بگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: در حوزه حفظ و پاسداشت زبان و ادب فارسی باید تعصب و غیرت ایجاد کنیم و این امر در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود و همه باید با تعصب و غیرت نسبت به زبان و ادب فارسی سخن بگویند.
اسماعیلی افزود: زبان فارسی یکی از مظاهر افتخار و هویت ملی کشور به شمار میآید و توجه به آن ضروری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس اظهار کرد: زبان و ادب فارسی به قدری دارای اهمیت است که اگر در مجموعه قوانین آن نیاز به تنظیم قوانین سختتر هم باشد، آن را دنبال میکنیم زیرا به عنوان یکی از مظاهر غرور ملی محسوب میشود.
او گفت: با توجه به تاکیدات همیشگی مقام معظم رهبری بر حفظ و صیانت از زبان فارسی و همچنین به اهتمام رئیس محترم جمهور و آقای حداد عادل (رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی) بر این موضوع، بیش از پیش در این زمینه اهتمام خواهیم داشت و بنا داریم دبیرخانهای قویتر در این حوزه راهاندازی کنیم تا در دوره جدید فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد تغییرات محسوسی در حوزه پاسداشت زبان و ادب فارسی باشیم.
در بخشی از این نشست، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز گفت: در هفتههای اخیر بزرگداشتهایی مانند روز حافظ، روز شهریار و زبان و ادب فارسی و ... را داشتهایم که میتوان از این روزها در راستای افزایش منزلت زبان فارسی در جامعه استفاده کرد و بهره کافی برد؛ به این معنا که شهرداریها میتوانند با نصب تابلوهای مختلف در سطح شهر به استفاده و بهرهگیری از زبان فارسی تاکید داشته و در حفظ و صیانت از این زبان اهتمام داشته باشند و از طریق این تابلوها روز زبان فارسی را به صورت گسترده اعلام کرده و توجه مردم را به آن جلب کنند.
او افزود: وقتی در این زمینه در سطح شهر فرهنگسازی شود، تخلفات از سوی اصناف و عدم استفاده از زبان فارسی هم کاهش پیدا میکند.
حدادعادل در عین حال گفت: فرهنگستان زبان و ادب فارسی در حال حاضر با سازمانها و دستگاههای مختلف جلساتی برگزار میکند. زبان فارسی باید از نظر مسئولان اهمیت خود را پیدا کند و نسبت به آن غیرت داشته باشند.
او همچنین بیان کرد: مسائل زبان فارسی دو دسته است؛ دسته اول که پیچیده و فنی است و نیاز به تنظیم و تدوین قانون و یا اصلاحیه قانون و هماهنگی میان دستگاههای مختلف دارد و دسته دوم که از بدیهیات است و غیرت و تعصب و عشق به ملیت را میطلبد. بخشی از توجه به زبان فارسی به غیرت و تعصب به زبان فارسی مرتبط است.
همچنین در ابتدای این نشست محمود شالویی، مشاور وزیر و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی گفت: از بدو تشکیل این شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامات و پیگیریهای موثری در حوزه پاسداشت زبان فارسی صورت گرفته و دستگاههای عضو، همکاریهای خوبی با شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی داشتهاند.
او افزود: نیروی انتظامی در برخورد با متخلفان عدم استفاده از زبان فارسی هم همکاریهای خوبی داشته است و باید با ظرافت قانون رعایت از زبان و خط فارسی را در جامعه و در استفاده از تابلوهای سطح شهرها نهادینه کرد.
شالویی به همکاری صداوسیما در حوزه پاسداشت زبان فارسی اشاره کرد و ادامه داد: این سازمان هم همکاریهای خوبی در زمینه پخش آگهیها و رعایت قوانین شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی داشته ولی تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه طولانی در پیش داریم.
او سپس گفت: لازم است برخی سازمانها و نهادها همکاری بیشتری با شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در راستای حفظ و صیانت داشته باشند.
دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در ادامه بیان کرد: در حوزه پخش آگهی از سوی سازمان صداوسیما باید به گونهای عمل شود که زبان فارسی مخدوش نشود و رعایت استفاده درست از آن صورت بگیرد.
شالویی سپس گفت: همه دستگاهها و سازمانها باید به مصوبات شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی توجه و اهتمام داشته باشند، زیرا مصوبات آن در حکم قانون است و باید اجرایی شود.
همچنین در این نشست، اعضای حاضر گزارشی از عملکرد سازمان خود در حوزه حفظ و پاسداشت زبان فارسی ارائه کردند.
انتهای پیام/