کشف کارگاه سفالگری ۵ هزار ساله در عراق
یک تیم کاوش و حفاری وابسته به دانشگاه امریکایی پنسیلوانیا، از کشف یک اثر باستانی بر روی ویرانههای منطقه «لاگاش» در شرق استان ذی قار عراق خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین به نقل از الحره، تیم محققان و متخصصان دانشگاه پنسیلوانیا که سالهاست در منطقه باستانی لاگاش مشغول کار و فعالیت هستند، اعلام کرد، یک کارگاه سفالگری را در این منطقه کشف کرده که گمان میرود قدمت آن به هزاره سوم قبل از میلاد باز میگردد.
«زید اسماعیل»، مدیر پروژههای دانشگاه پنسیلوانیا در جنوب عراق، اعلام کرد: توسعه و گسترش کار حفاری در لاگاش، منجر به کشف محوطهای شد که برای تهیه سفالهای پخته نشده در نظر گرفته شده بود و افزون بر آن کاوشگران توانستند زبالههای سفالی بسیار بزرگ حاوی مواد و عروسکهایی از این منطقه کشف کنند که به شکل کامل در کورهها پخته نشدهاند.
وی افزود: منطقه باستانی لاگاش همچنین دارای کورههای بزرگ سفال است که نشان میدهد این مکان برای فرآیند تولید سفال در نظر گرفته شده و دارای مکانی است که به منظور تهیه خاک رس قبل از استفاده از آن در سفالسازی، مشخص شده بود.
گفتنی است منطقه لاگاش که در شمال شرقی استان ذی قار عراق قرار دارد، در زمره یکی از بزرگترین مکانهای باستانشناسی خاورمیانه طبقهبندی شده است و با مساحتی بیش از ۶۰۰ هکتار از محوطههای بسیار گسترده جنوب بین النهرین محسوب میشود.
فعالیتهای کاوش در این منطقه در سال ۲۰۱۹ به عنوان بخشی از یک پروژه مشترک بین موزه باستان شناسی و مردم شناسی دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کمبریج و هیئت دولتی آثار باستانی و میراث فرهنگی در بغداد با استفاده از فناوریهای جدید مانند عکاسی با پهپاد و تجزیه و تحلیل ژنتیکی از سر گرفته شد.
انتهای پیام/