تلسکوپ فضایی جیمز وب به مدار نهایی خود رسید
تلسکوپ فضایی جیمز وب به مدار نهایی خود در ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین رسید.
به گزارش مملکت آنلاین، ناسا تایید کرد که تقریبا یک ماه پس از پرتاب، تلسکوپ فضایی جیمز وب به مدار نهایی خود در ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین رسیده است که از آنجا میتواند نخستین کهکشانهای جهان را رصد کند.
این تلسکوپ در ساعت هفت بعد از ظهر به وقت گرینویچ، شتابدهندههای خود را فعال کرد تا به نقطه لاگرانژی ۲ برسد که برای رصد کیهان ایدهآل است.
بیل نلسون، رئیس آژانس فضایی آمریکا در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: «وب! به خانه خوش آمدی».
وی اضافه کرد که «ما یک قدم به کشف اسرار کیهان نزدیک شدهایم و نمیتوانم صبر کنم تا تابستان امسال نخستین تصاویر جدید از جهان را از تلسکوپ وب ببینیم.»
در مداری که با دقت انتخاب شده است، زمین، خورشید و ماه همگی در طرف دیگر محافظ (آفتابگیر) اشعههای خورشیدی خود قرار خواهند گرفت که تضمین میکند این تلسکوپ در تاریکی و در سرمای بسیار شدید که برای مطالعه نخستین پرتوهای کیهانی از طریق حسگرهای فروسرخ آن ضروری است، کار میکند.
جیمز وب بزرگترین و قدرتمندترین رصدخانه نجومی است که تا کنون سیاره زمین را ترک کرده است. این تلسکوپ که از آخرین فناوریها بهره میبرد با بودجه ۱۰ میلیارد دلاری که هزینه آن شد همچنین گرانترین دستگاهی است که در این زمینه تاکنون طراحی و ساخته شده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب هفت تن وزن دارد و به افتخار الهامگر برنامههای دهه شصت ناسا نام گرفته است. این دستگاه صد برابر از تلسکوپ هابل قویتر است گرچه دانشمندان با توجه به تفاوتها در کارکرد این دو دستگاه از مقایسه این دو خودداری میکنند.
این تلسکوپ در تاریخ ۲۵ دسامبر سال گذشته به فضا پرتاب شد.
انتهای پیام/