برای خشکی و خارش گلو چه باید کرد؟
اغلب مردم دو پرسش متداول را میپرسند: «خشکی دهان و گلو نشانه چیست؟ و برای درمان خارش گلو چه باید کرد؟» این دو مشکل به اندازه کافی در میان سنین مختلف رایج هستند.
به گزارش مملکت آنلاین، خشکی دهان و گلو وضعیتی است که در نتیجه کاهش حجم بزاق در دهان ایجاد میشود.
علت خشکی دهان و گلو چیست؟
بسیاری از شرایط مختلف، برخی کوتاه مدت و برخی دیگر طولانی مدت، میتوانند تولید بزاق را مختل کنند. این شرایط ممکن است شامل موارد زیر باشند:
· داروها: حدود 600 دارو اعم از قانونی و غیرقانونی باعث خشکی دهان میشوند. این داروها شامل آنتی هیستامینها، داروهای فشار خون بالا، آرامبخشها، ضد احتقانها، مسکنها، داروهای ضد افسردگی و داروهای غیرقانونی مانند کوکائین هستند.
· کمبود آب بدن: نوشیدن مایعات بسیار کم میتواند باعث خشکی دهان شود. سایر دلایل کم آبی شامل شرایط پزشکی مانند از دست دادن خون، اسهال مزمن یا نارسایی کلیه هستند.
· عفونت: عفونت باکتریایی یا ویروسی غدد بزاقی (مانند اوریون) میتواند باعث التهاب شود و تولید بزاق را محدود کند.
· سندرم شوگرن: یک بیماری خود ایمنی شایعی است که عمدتاً چشم و غدد بزاقی را درگیر میکند اما همچنین میتواند غدد عروقی را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
· انسداد مجاری بزاقی: سنگهای ریزی که از مواد معدنی بزاق ساخته شدهاند، ممکن است در مجاری بزاقی قرار بگیرند و جریان بزاق را محدود کنند.
· بیماریهای خاص: از جمله ایدز، آمیلوئیدوز، فلج مغزی، دیابت، بیماری پارکینسون، سیروز صفراوی اولیه و لوپوس ممکن است باعث خشکی دهان و گلو شوند.
· مشکلات عصبی: عملکرد غدد بزاقی توسط اعصاب صورت کنترل میشود. به عنوان مثال آسیب جراحی بر روی این اعصاب ممکن است تولید بزاق را کاهش دهد.
· درمانهای سرطان: شیمی درمانی یا رادیوتراپی (اگر به سمت سَر یا گردن هدایت شود)، ممکن است به طور موقت توانایی تولید بزاق را در غدد بزاقی کاهش دهد.
دلایل دیگر مانند تنفس عادی از طریق دهان، انسداد سینوسها یا تغییرات هورمون در بارداری یا یائسگی میتوانند پاسخی برای سوال خشکی دهان و گلو نشانه چیست؟ باشند
راههای درمان خشکی دهان و گلو
درمان به علت اصلی مشکل بستگی دارد اما معمولاً درمانها به شرح زیر هستند:
· تغییر در داروها: اگر دارویی مصرف میکنید که باعث خشکی دهان میشود، به عنوان یک عارضه جانبی، پزشک ممکن است بتواند دوز دارو را تغییر دهد یا داروی دیگری تجویز کند.
· جایگزین بزاق: پزشک یا دندانپزشک میتواند یک جایگزین بزاق مصنوعی برای شما تجویز کند و باید دقیقاً طبق دستورالعمل آن را استفاده کنید.
· محصولات خشکی دهان: این محصولات حاوی عوامل مختلفی مانند روان کنندهها هستند که ممکن است به درمان خشکی دهان کمک کنند. دامنه محصول شامل خمیر دندان، دهان شویه، لثه و ژلهای موضعی است. برای توصیههای خاص با دندانپزشک صحبت کنید.
· آنتی بیوتیکها و داروهای ضد قارچ: اینها ممکن است برای درمان عفونت استفاده شوند.
علت خارش گلو چیست؟
دلایل زیادی برای خارش گلو وجود دارند که به شرح زیر هستند:
· عفونت: عفونتها معمولاً ویروسی هستند و باعث پیشرفتهایی میشوند که ما آنها را سرماخوردگی یا آنفلوآنزا مینامیم. خارش گلو اغلب علائم اولیه این عفونتها است.
· رینیت آلرژیک: واکنش به ذرات منتقله از هوا که به عنوان آلرژن شناخته میشوند و میتوانند باعث ایجاد رینیت آلرژیک شوند. در آب و هوای معتدل، این مشکل معمولاً به عنوان «تب یونجه» دیده میشود، اما آلرژی به سایر ذرات مانند خز حیوانات یا کنه گرد و غبار خانه، میتواند باعث خارش گلو شود.
· آلرژیهای غذایی: به ندرت آلرژی غذایی یا عدم تحمل میتوانند منجر به خارش گلو شوند. برخی از این حساسیتهای غذایی میتوانند واکنشهای بسیار چشمگیری (مانند حساسیت به آجیل) ایجاد کنند، بنابراین اگر چنین بیماری دارید، باید از پزشک کمک فوری بگیرید.
راههای درمان خارش گلو
روشهای درمان خارش گلو به شرح زیر هستند:
· هیدراته کردن گلو: مرطوب و خیس نگه داشتن گلو بهترین راه برای جلوگیری از خشکی و زخم شدن گلو است. اگر دستگاه رطوبت ساز دارید، آن را مرتباً روشن کنید. همچنین هر روز مایعات زیادی بنوشید. به طور خاص، سعی کنید حداقل 8 تا 10 فنجان آب در روز بنوشید. اگر صبح با گلودرد از خواب بیدار میشوید، بخار حاصل از دوش آب گرم میتواند به آبرسانی و چرب شدن گلو کمک کند.
· نرم کردن گلو: مایعات گرمی مانند چای با عسل بنوشید. این چای نه تنها گلو را تسکین میدهد، بلکه عسل دارای اثرات ضد باکتریایی شدیدی است و به درمان سرفه نیز کمک میکند، در صورتی که خشکی گلو به سرفه مربوط باشد، مفید خواهد بود. اگر وقت ناهار باشد، یک سوپ ساده میتواند به رفع خشکی آن کمک کند.
· استفاده قرص مکیدنی گلو: مکیدن قرصهای گلو باعث افزایش تولید بزاق میشود که خشکی را کاهش میدهد و گلو را میپوشاند. این به نوبه خود باعث کاهش درد و خارش میشود.
· غرغره: غرغره با آب نمک نیز میتواند کمک کننده باشد زیرا نمک میتواند به جذب رطوبت از بافت اطراف کمک کرده که این به نوبه خود میتواند گلو را چرب کند.
· نفس راحتتر: اگر بینی مسدود شده است و با دهان باز میخوابید یا قطرات مخاطی بینی دارید که از پشت گلو ایجاد میشوند، درمان مشکلات بینی میتواند به خشکی گلو کمک کند. دمیدن بینی یا استفاده از اسپری بینی به پاک شدن مجاری بینی کمک خواهند کرد.
انتهای پیام/