مواظب مصرف زیاد دارچین باشید

مصرف این ادویه محبوب می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

مواظب مصرف زیاد دارچین باشید

به گزارش مملکت آنلاین، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد دارچین می‌تواند در عملکرد داروهای تجویزی اختلال ایجاد کند و اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد.

محققان دانشگاه می‌سی‌سی‌پی کشف کرده‌اند که ترکیب اصلی موجود در دارچین به نام «سینامالدئید» می‌تواند گیرنده‌هایی را در بدن فعال کند که باعث تسریع در شکسته شدن برخی داروها می‌شود. این موضوع می‌تواند منجر به کاهش اثربخشی داروهای مصرفی شود.

به گفته این پژوهشگران، مصرف مقدار کم دارچین، مانند اضافه کردن کمی به قهوه یا بلغور جو دوسر، معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مصرف دوزهای بالا، به‌ویژه به صورت مکمل، می‌تواند خطرآفرین باشد.

شابانا خان، یکی از دانشمندان اصلی این تحقیق، تاکید کرد: «اگر مکمل‌ها بدون اطلاع پزشک یا تجویزکننده دارو مصرف شوند، می‌توانند موجب دفع سریع‌تر دارو از بدن شوند و در نتیجه دارو کمتر اثر کند.»

محققان خاطرنشان کردند که روغن دارچین که در برخی از مواد غذایی و محصولات آرایشی استفاده می‌شود، خطر خاصی از نظر تداخل دارویی ندارد. اما پوست دارچین، به‌ویژه نوع «کاسیا» که ارزان‌تر و از جنوب چین به دست می‌آید، به دلیل داشتن ماده‌ای به نام «کومارین» می‌تواند مشکل‌ساز شود. کومارین خاصیت رقیق‌کنندگی خون دارد و برای افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند، می‌تواند خطرناک باشد.

آمار چیتی‌بویینا، معاون مرکز ملی تحقیقات محصولات طبیعی و یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت که دارچین اصیل سریلانکایی به دلیل داشتن مقدار کمتر کومارین، خطر کمتری ایجاد می‌کند.

پژوهشگران همچنین هشدار دادند که دارچین آسیاب‌شده‌ای که در فروشگاه‌های معمولی به فروش می‌رسد، عمدتاً از نوع کاسیا است و مصرف بیش از حد آن باید با احتیاط انجام شود.

با وجود فواید بالقوه دارچین از جمله کمک به تنظیم قند خون و خاصیت ضدالتهابی، این مطالعه بر اهمیت مصرف متعادل و مشورت با پزشک قبل از استفاده از مکمل‌های دارچین تأکید دارد.

خان افزود: «افرادی که دچار بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت، سرطان، آرتریت، آسم، چاقی، اچ‌آی‌وی، ایدز یا افسردگی هستند باید هنگام استفاده از دارچین یا هر مکمل دیگری محتاط باشند.»

او توصیه کرد که بهترین راهکار این است که پیش از مصرف هرگونه مکمل در کنار داروهای تجویزی، حتماً با پزشک مشورت شود، چرا که مکمل‌ها اصولاً برای درمان، بهبود یا پیشگیری از بیماری طراحی نشده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: العین فارسی

ارسال نظر