خطر افزایش ابتلا به سرطان ریه با رژیم غذایی ناسالم

تحقیق جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی ناسالم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.

خطر افزایش ابتلا به سرطان ریه با رژیم غذایی ناسالم

به گزارش مملکت آنلاین، محققان دانشگاه فلوریدا در پژوهش جدیدی به ارتباط مستقیم رژیم غذایی ناسالم و افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه پی برده‌اند. این تحقیق که با همکاری مرکز سرطان مارکی در دانشگاه کنتاکی انجام شده، نشان می‌دهد مصرف غذاهای پرچرب و پرقند می‌تواند شرایط را برای رشد تومورهای سرطانی حتی در ریه فراهم کند.

محققان در این پژوهش از پلتفرم پیشرفته متابولومیکس فضایی استفاده کردند که امکان مشاهده الگوهای مولکولی جدید را فراهم می‌کند. این فناوری به آنها اجازه داد تأثیر تغذیه را در رشد سرطان ریه با دقت بیشتر بررسی کنند.

نتایج این تحقیق نشان داد گلیکوژن –مولکولی که از گلوکز تشکیل شده و به‌عنوان منبع انرژی در بدن ذخیره می‌شود– در سلول‌های سرطانی ریه به مقدار زیادی تجمع می‌کند. در آزمایش‌هایی که روی مدل‌های حیوانی انجام‌ شده، مشخص شد افزایش سطح گلیکوژن باعث رشد سریع‌تر تومورها می‌شود. از سوی دیگر، زمانی که سطح این ماده کاهش یافت، رشد تومورها نیز کمتر شد.

به زبان ساده، رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی و قند است، سطح گلیکوژن را در خون افزایش می‌دهد و این ماده منبع انرژی برای تومورهای سرطانی عمل می‌کند. محققان این پدیده را «آبنبات غول‌پیکر برای اشتهای سرطان» نامیده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر