ابتلا به سرطان با مصرف بیش از حد گوشت قرمز
ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و سرطان کشف شد..
به گزارش مملکت آنلاین، محققان مرکز ملی سرطان سنگاپور (NCCS) مکانیسمی شناسایی کردهاند که مصرف بیشازحد گوشت قرمز را با سرطان روده (سرطان کولورکتال) مرتبط میکند.
محققان با بررسی نمونههای سرطان کولورکتال دریافتند آهن موجود در گوشت قرمز آنزیم تلومراز (Telomerase) را از طریق پروتئینی حساس به آهن به نام پیرین که باعث پیشرفت سرطان میشود، دوباره فعال میکند.
تلومرها (Telomere) در انتهای کروموزومها قرار دارند و از توالیهای DNA و پروتئینها ساخته شدهاند و برای تقسیم سلولی موردنیاز هستند. با هر تقسیم سلولی، تلومرها کوتاه و کوتاهتر میشوند تاجاییکه سلولها دیگر نمیتوانند تقسیم شوند. وقتی سلولها نمیتوانند تقسیم شوند، بافتها پیر میشوند اما آنزیم تلومراز میتواند تلومرها را برای بازگرداندن تقسیم سلولی بازسازی کند.
این امر خوب به نظر میرسد ولی اگر یک سلول بهطور غیرقابلکنترل تقسیم شود و بر محدودیتهای طبیعی خود غلبه کند، میتواند توموری سرطانی ایجاد کند. سلولهای سرطانی نیز برای جلوگیری از مرگ، تلومراز میسازند تا بتوانند به تقسیم و رشد ادامه دهند و عملاً جاودانه شوند.
اکنون محققان دریافتند آهن موجود در گوشت قرمز، تلومراز را در سلولهای سرطان روده بزرگ فعال میکند و باعث پیشرفت سرطان میشود.
انتهای پیام/