نقش موثر سوسیس و کالباس در ابتلا به سرطان روده بزرگ
محققان در مطالعه جدید خود از نقش موثر سوسیس و کالباس در ابتلابه سرطان روده بزرگ خبردادند.
به گزارش مملکت آنلاین، محققان دانشگاه کوئینز بلفاست با انجام یک مطالعه جدید نشان دادهاند که مصرف مواد گوشتی حاوی نیتریت مانند سوسیس و کالباس نقش مؤثری در افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.
نیتراتها و نیتریتها نگهدارندههای کلیدی هستند که در تولید بسیاری از محصولات گوشتی استفاده میشوند. در تحقیقات زیادی نشان داده شده است که این مواد شیمیایی ممکن است با سرطان مرتبط باشند.
در یک مطالعه، به مدت هشت هفته گروهی از موشها با سوسیس فرانکفورتر حاوی نیتریت، سوسیس بدون نیتریت یا گوشت خوک بدون نیتریت تغذیه شدند. محققان در مطالعه خود گفتهاند: «از نظر تعداد کلی تومورهای دستگاه گوارش، گروه فرانکفورتر با میانگین ۱۱.۲، بالاترین میزان را داشته است که این میزان بهطور قابلتوجهی بیشتر از گروه کنترل با میانگین ۷.۳ تومور بوده است. همچنین بهطور قابلتوجهی بیشتر از گروه سوسیس که میانگین ۸.۶ تومور را داشتند و گروه گوشت خوک با میانگین ۸.۳ تومور است.»
انتهای پیام/