طرز تهیه نوشیدنیهای سنتی برای انواع بیماریها
طرز تهیه نوشیدنیهای سنتی برای انواع بیماریها در زیر بخوانید.
به گزارش مملکت آنلاین، طرز تهیه شربتهای جلاب، میوه، مرکب آویشن، آب عسل، زرشک، سکنجبین سفرجلی و لیمویی، سیب زرشک و لیمو و انار و سیب را در زیر بخوانید.
شربت جلاب
شربت جلاب، برای تقویت قلب، اعصاب و درمان افسردگی، بسیار مفید است.
مواد مورد نیاز:
- شکر سفید یا نبات ........................... ۱ کیلوگرم
- گلاب ...........................................۳ کیلوگرم
- زعفران ........................................نیم مثقال
طرز تهیه:
نبات و گلاب را در ظرفی مناسب ریخته و بر روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوش آید. در حین جوشیدن، کف روی آن را بگیرید تا حجم شربت به نصف برسد. سپس، زعفران را با گلاب حل کرده و به شربت اضافه کنید. هنگام استفاده از شربت جلاب، می توانید آن را با آب سرد یا عرقیاتی مانند فرنجمشک یا تخم ریحان، رقیق کرده و بنوشید.
شربت انواع میوه
این شربت برای اصلاح خون و درمان کم خونی، مفید است.
مواد لازم:
- آب انگور ......................................۲۵۰ گرم
- آب به ............................................۲۵۰ گرم
- آب آناناس........................................۲۵۰ گرم
- آب سیب..........................................۲۵۰ گرم
- شیر نارگیل......................................۲۵۰ گرم
- آب انبه............................................۲۵۰ گرم
- آب لیمو تازه.....................................۲۵۰ گرم
نیم لیتر عرق بیدمشک، نیم لیترعرق کاکوتی، نیم لیتر عرق بادرنجبویه، نیم لیتر عرق گل گاوزبان، نیم لیتر عرق گزنه، نیم لیتر عرق شاه اسپرم، نیم لیتر عرق ریحان، شکر سرخ یا شکر سفید با عسل و زعفران به مقدار لازم.
طرز تهیه:
همه ی مواد را با یک دیگر ترکیب کرده و ۱۰ دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد. سپس، شکر یا عسل و زعفران را به شربت اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. پس از این که شربت کمی خنک شد، آن را در بطری شیشه ای تیره ریخته و در یخچال نگهداری کنید و روزانه ۱ تا ۳ استکان از آن میل کنید.
شربت مرکب آویشن
مواد لازم:
- آویشن خشک ............................................ ۱۰ گرم
- خشخاش خشک.......................................... ۵ گرم
- گرم زوفا خشک......................................... ۱۰ گرم
- عصاره خشک شیرین بیان ........................... ۵ گرم
- تخم رازیانه............................................... ۵ گرم
- گرم عسل................................................. ۵۰۰ گرم
- آب......................................................... ۷۵۰ میلی لیتر
طرز تهیه:
ابتدا، عصاره ی شیرین بیان را به آب درون ظرف مناسبی ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا شیرین بیان در آب حل شود. سپس، از روی حرارت بردارید و سایر مواد گفته شده را در عصاره ی شیرین بیان بریزید و ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. پس از آن که همه مواد با هم دم کشیدند، آن ها را از صافی رد کرده و عسل را به شربت اضافه کنید و کمی حرارت دهید. سپس، شربت را درون ظرف شیشه ای تیره ریخته و در یخچال نگهداری کنید. ۶ بار در روز و هر بار، ۱ قاشق چایخوری از شربت مرکب آویشن میل کنید.
شربت آب عسل
این شربت، برای افراد سرد مزاج و کسانی که دچار سوء مزاج سرد قلب هستند، بسیار مفید است.
مواد لازم:
- عسل طبیعی........................................ ۲ کیلوگرم
- گلاب دو آتیشه..................................... ۱ کیلوگرم
- عرق گل گاوزبان................................. ۱ کیلوگرم
طرز تهیه:
مواد یاد شده را در یک ظرف مناسب ریخته و بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید تا یک سوم آن تبخیر شود. در صورتی که سردی بدن زیاد باشد، به این ترکیب، کمی میخک، دارچین و زعفران در هنگام جوشیدن اضافه کنید و در انتها، آن ها را از شربت جدا کنید.
شربت زرشک
این شربت، برای افرادی که غلبه گرمی و خشکی دارند، بسیار مفید است. همچنین، نوشیدن آن در فصول گرم نیز، توصیه می شود.
مواد لازم:
- زرشک آبگیری...................................... ۵۰ گرم
- عسل ................................................... به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا، زرشک را تمیز کنید و با آب سرد بشویید. سپس، ۲۰۰ گرم آب (۴ تا ۵ برابر وزن زرشک) به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه با شعله ملایم بجوشانید. پس از خنک شدن، زرشک ها را بهم بمالید تا هسته آن ها جدا شود. سپس، ظرف آب و زرشک را به مدت ۲۴ ساعت کنار بگذارید تا زرشک ها رنگ خود را به آب دهند و پس از ۲۴ ساعت، مخلوط را از صافی رد کرده و در یخچال نگهداری کنید. در هنگام استفاده، آن را با عسل میل کنید.
شربت سرکه شیره
این شربت، برای درمان کم خونی و تصفیه ی خون بسیار نافع است.
مواد لازم:
- شیره ی انگور ............................................ ۱ کیلوگرم
- سرکه ی انگور خانگی .................................. ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
سرکه ی انگور را با شیره ی انگور ترکیب کرده و با یک دیگر بجوشانید و پس از غلیظ شدن شربت، آن رااز روی شعله بردارید و اجازه دهید خنک شود. می توانید آن را در بطری شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید و روزانه، مقدار کمی از آن را با یک استکان آب رقیق کرده و میل کنید.
شربت سکنجبین سفرجلی و لیمویی
مواد لازم:
- آب ................................................ ۲۵۰ گرم
- سرکه ............................................. ۱۵۰ گرم
- گلاب ............................................. ۱۵۰ گرم
- آب لیمو .......................................... ۱۵۰ گرم
- شکر .............................................. به مقدار لازم
طرز تهیه:
آب را به همراه سرکه، گلاب، آب لیمو و شکر، بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و قوام پیدا کنید. پس از آن که شربت غلیظ شد، از روی شعله بردارید و اجازه دهید خنک شود. می توانید آن را در بطری شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید و روزانه، ۳ قاشق غذاخوری از آن را با کمی آب رقیق کرده و میل کنید.
شربت سیب و زرشک و لیمو
این شربت، همه ی سموم را از بدن دفع می کند و برای تپش قلب، تهوع، بی اشتهایی و اضطراب بسیار مفید خواهد بود.
مواد لازم:
- آب زرشک ......................................... ۴۰۰ گرم
- آب سیب رسیده ..................................... ۴۰۰ گرم
- آب لیمو تازه ........................................ ۲۰۰ گرم
- شکر................................................... به مقدار لازم
طرز تهیه:
همه ی مواد را به همراه شکر، درون ظرف مناسب ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام پیدا کند. در صورتی که به آب زرشک تازه دسترسی نداشتید، ۵۰ گرم زرشک سیاه را با ۲۰۰ گرم آب ترکیب کرده و یک شب بخیسانید. روز بعد، آن را با حرارت ملایم بجوشانید تا حجمش به یک سوم برسد، سپس از صافی رد کنید.
شربت انار و سیب
مواد لازم:
- آب انار شیرین .................................... ۱.۵ کیلوگرم
- آب سیب ............................................ ۴۰۰ گرم
- شکر ................................................ ۴۰۰ گرم
طرز تهیه:
آب انار شیرین و آب سیب را به همراه شکر بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از آن که شربت غلیظ شد، از روی شعله بردارید و اجازه دهید خنک شود. می توانید آن را در بطری شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید و روزانه، ۷۵ گرم از شربت را به همراه کمی آب رقیق کرده و میل کنید.
انتهای پیام/