تداخلات مهم غذا و دارو

مواظب استفاه همزمان برخی داروها با برخی غذاها باشید.

تداخلات مهم غذا و دارو

به گزارش مملکت آنلاین، بسیاری از تداخلات دارویی و غذایی، جدی هستند. برخی از این تداخلات، حتی می توانند موجب عوارض جانبی خطرناک و تهدید کننده ای نیز در زندگی باشند.

 برخی داروها، در حضور برخی ترکیبات غذایی، ممکن است جذب نشوند، از این رو، بیمار در معرض خطر قرار می گیرد.

 در صورت تجویز داروی جدید، برای مشورت با پزشک یا داروساز، برای پرهیز از برخی مواد غذایی، تغییر در برخی عادات سبک زندگی، اقدامات پیشگیرانه ای برای پرهیز از مواجهه با عوارض جانبی نیاز می باشد:

۱- مصرف هم زمان چای و قهوه، حبوبات، تخم مرغ و لبنیات با مکمل آهن (فروس سولفات)، مانع جذب آن می شود. افرادی که کم خونی فقر آهن دارند، نباید بلافاصله پس از غذا، چای بنوشند.

۲- توجه با متداول بودن نوشیدن چایی درکشور ما، ذکر این نکته ضروری است که مصرف هم زمان چایی با برخی داروها از قبیل، برخی داروهای خواب آورمانند، آلپروزولام، برخی داروهای ضد سرفه مانند، دکسترومتورفان، داروهای ضد فشارخون و برخی داروهای رقیق کننده ی خون مانند وارفارین، آسپرین و کلوپیدوگرل و آهن تداخل دارد. توجه داشته باشید، چایی خود را با رعایت فاصله ی زمانی حداقل ۲ ساعته با داروهای ذکر شده، صرف نمایید.

۳- اگر برای کم کاری تیروئید، قرص لووتیروکسین مصرف می کنید، آگاه باشید، گردو، سبب کاهش جذب این دارو می شود؛ لذا، برای جلوگیری از این مشکل، حداقل ۲ ساعت فاصله بین مصرف آنها باشد.

۴- کسانی که کم کاری تیروئید دارند و قرص لووتیروکسین مصرف می کنند، فقط گه گاه می توانند سویا، شلغم، کلم، بروکلی، بروکسل و کلم پیچ مصرف کنند؛ زیرا، این مواد، حاوی مواد شیمیایی به نام گواتروژن هستند و سبب تشدید کم کاری تیروئید و کاهش اثر دارو می شوند.

۵- مصرف فیبرهای غلات، سبوس، حبوبات و اگزالات موجود در چغندر، اسفناج و آلو، جذب قرصهای کلسیم را کاهش می دهند.

انتهای پیام/

نویسنده: دكتر فرنوش فلاحت (متخصص طب سنتی ايرانی)

ارسال نظر