بهترین روشهای افزایش تمرکز
بهترین روشهای افزایش تمرکز را در متن زیر بخوانید.
به گزارش مملکت آنلاین، افزایش تمرکز شما را به دانشآموز و یا کارمند بهتری تبدیل خواهد کرد.
با افزایش تمرکز زندگی شادتر و متمرکزتری را تجربه خواهید کرد. برای افزایش تمرکز روشهای مختلفی وجود دارد. برای انجام اینکار باید از حواسپرتیها خودداری کنید. با تمرکز بالا نقشه رسیدن به هدف خود را طراحی کنید. برای دانستن روشهای رسیدن به تمرکزی همانند یک لیزر، این مراحل را دنبال کنید.
بخش اول : زندگی خود را سازماندهی کنید
۱- لیستی از وظایف روزمره (to-do list) تهیه کنید
برای به دست آوردن تمرکز بهتر، روزانه لیستی از وظایف روزمره خود تهیه کنید. با این کار همواره لیستی از کارهای قابل انجام دارید. با هر بار انجام موفقیتآمیز یک فعالیت، بیشتر به هدف خود نزدیک خواهید شد. با انجام این کار، حال به جای بیکار نشستن، لیستی از اهداف آینده پیش روی خود دارید. با انجام آیتمهای این لیست حس غرور به شما دست خواهد داد.
• حداقل سه مورد از وظایف روزانه خود را یادداشت کنید. این کار را برای روز بعد و حتی روز بعد آن نیز انجام دهید. ( برنامهریزی برای سه روز پشت سر هم) موارد مربوط به روز اول را انجام دهید. پس از انجام دادن کارهای لیست روز اول احساس قدرت به شما دست خواهد داد. در صورت داشتن زمان اضافی، موارد لیست روز بعد را نیز انجام دهید.
• با استراحت کردن به خود جایزه دهید. پس از انجام هر یک از وظایف، به خود زمان کوتاهی برای استراحت کردن بدهید.
• کارهای کوچک و آسان را در سریعترین زمان ممکن انجام دهید. اینکار از سنگینی لیست شما میکاهد؛ همچنین با انجام این کار هیچ کار جانبی کوچکی را از قلم نخواهید انداخت. در انجام کارهای آسان و کوچک تنبلی نکنید.
۲- برای افزایش تمرکز وظایف خود را اولویتبندی کنید
سختترین و خلاقانهترین وظایف خود را در هنگام صبح انجام دهید. معمولا افراد در صبحگاه، انرژی و انگیزه بیشتری دارند. کارهای آسانتر نظیر تمیز کردن میز کار، تنظیم ملاقاتهای کاری و .. را به عصر موکول کنید. هنگام عصر افراد حس خستگی بیشتری دارند.
• انجام سختترین کارها را به ساعات آخر روز موکول نکنید. با اینکار احتمال اهمالکاری و محول کردن آن کار به روز بعد افزایش میابد.
۳- فضای پیرامون خود را سازماندهی کنید
سازماندهی کردن فضای پیرامون کلید تمرکز کردن میباشد. تمرکز کردن هنگام آگاهی داشتن از مکان دقیق تمامی اشیا در محل کار آسانتر است. با سازماندهی محیط کار، زمان زیادی را در پیدا کردن وسایل مورد نیاز خود صرفهجویی خواهید کرد. مرتب بودن محیط کار، انگیزه فرد را برای انجام دادن کارها بالاتر میبرد.
• تمامی اجسام غیر مرتبط با حوزه کار را از میز خود دور کنید. به جز چند عکس، تمامی وسایل روی میز شما باید مربوط به کار باشد. این قانون برای تمامی وسایل از جمله : کاغذ، خودکار و … صدق میکند.
• گوشی خود را هنگام کار کنار بگذارید. تنها زمانی از موبایل خود استفاده کرده که به آن برای کار کردن نیاز داشته باشید. هر دو الی سه ساعت اجازه چک کردن گوشی خود را خواهید داشت. گوشی خود را بر روی میز و در دسترس قرار ندهید. هنگام مشاهده گوشی تلفن همراه بر روی میز، فرد هر از چند گاهی به چک کردن آن ترغیب خواهد شد.
• سیستم تشکیل پرونده مرتبی داشته باشید. دانستن مکان دقیق هر یک از پروندهها زمان زیادی را در طول روز برایتان ذخیره خواهد کرد.
۴- برای افزایش تمرکز زمان خود را مدیریت کنید
مدیریت زمان یکی از مهمترین فعالیتها در راستای افزایش تمرکز میباشد. هنگام نوشتن لیست وظایف روزمره، مدت زمان مورد نیاز برای انجام وظایف را نیز یادداشت کنید. با اینکار نگاهی تقریبی به روز پیش روی خود خواهید داشت. سنگینترین کارها را اول انجام دهید. با اینکار فورا از شر آنها خلاص خواهید شد.
• انتظارات منطقی برای هر کدام از وظایف خود داشته باشید. انجام برخی کارها به مدت زمان بیشتری احتیاج خواهد داشت. به خود برای انجام اینکارها، زمانی کمتر از مقدار مورد نیاز ندهید. با اینکار از انجام نشدن آن وظیفه سر زمان نا امید خواهید شد.
• در صورت اتمام سریعتر فعالیت زودتر از موعد تعیین شده، از زمان اضافی برای استراحت کردن استفاده کنید. با اینکار خود را به انجام کارهای بیشتر ترغیب خواهید کرد.
۵- استراحت را نیز در برنامه خود بگنجانید
استراحت کردن به اندازه انجام خود فعالیت مهم است. زمانی را برای استراحت کردن به خود اختصاص دهید. برنامهای شامل فعالیتهای بزرگ با استراحتهای کوتاه مدت داشته باشید. داشتن این برنامه مفیدتر از تنظیم برنامهای بوده که هیچ استراحتی در آن گنجانده نشده باشد.
• به ازای هر ساعت کاری، به خود ۱۰ الی ۲۰ دقیقه استراحت دهید. از این زمان برای تماس گرفتن، جواب دادن به ایمیلها یا نوشیدن یک فنجان چای استفاده کنید.
• با استراحت کردن به خود جایزه دهید. از استراحتها به عنوان انگیزهای برای انجام کار بیشتر استفاده کنید. به خود بگویید: ” بعد از انجام این کار یک شیک شکلاتی مینوشم” با گفتن این جمله، انرژی و انگیزه بیشتری برای انجام کار خواهید داشت. هنگام عدم وجود محرک مثبت، انگیزهای نیز به وجود نخواهد آمد.
• از یکی از زمانهای استراحت برای انجام ورزشهای ملایم استفاده کنید. تنها راه رفتن به مدت ۱۵ دقیقه و یا بالا و پایین رفتن از ۵ طبقه پله جریان خون شما را به گردش خواهد انداخت. با اینکار انرژی خود را افزایش خواهید داد.
• از استراحت برای عوض کردن هوا و تازگی تنفس استفاده کنید. تمام مدت روز را در خانه و یا محیط کار خود نگذرانید. برای عوض کردن حال و هوای خود هر از چند گاهی به بیرون بروید. با عوض کردن فضا تمرکزتان را افزایش خواهید داد.
بخش دوم : تمرکز خود را افزایش دهید
۱- نیروی تمرکز کردن خود را تقویت کنید
هر یک از افراد مدت زمان خاصی قادر به تمرکز کردن بر روی کارها خواهند بود. این مدت زمان در هر شخص قابل بهبود است. برای بهبود قدرت تمرکز، به خود مدت زمان مشخصی بدهید. به عنوان مثال از ۳۰ دقیقه شروع کنید. در این ۳۰ دقیقه هیچ کاری به جز فعالیت پیش رویتان انجام ندهید. پس از اتمام وقت، چه مدت زمانی توانایی کار کردن بدون توقف را خواهید داشت؟ فرقی نداشته این مقدار ۵ دقیقه یا حتی نیم ساعت باشد.
• در صورت تکرار این فرآیند، از توانایی بیشتری برای تمرکز برخوردار خواهید بود، حتی امکان شکستن فرضیه ذهنیتان نیز وجود دارد. تا زمانی که احساس خستگی کرده اینکار را ادامه دهید. سپس سعی بر افزایش این مقدار زمان در روزهای آینده داشته باشید.
۲- برای افزایش تمرکز مدیتیشن کنید
مدیتیشن تنها به عنوان یک راه برای افزایش آرامش شناخته نمیشود. تنها با ۱۰ الی ۲۰ دقیقه مدیتیشن در روز به آرامی تمرکز خود را افزایش خواهید داد. هنگام مدیتیشن تمرکز خود را به آرام کردن ذهن و توجه کردن به بدن و نفس کشیدن خود اختصاص دهید. با افزایش این مهارت به راحتی ذهن خود را آرام خواهید کرد، همچنین بر روی کار پیش رویتان بهتر تمرکز میکنید. هنگام بیدار شدن و هنگام خواب مدیتیشن قابل انجام میباشد. حتی میتوان از هر دو زمان برای اینکار استفاده کرد.
• محیطی آرام پیدا کنید. در محیطهای شلوغ به راحتی حواستان توسط صداهای مزاحم پرت خواهد شد.
• صندلی راحت و نرمی را برای نشستن پیدا کنید. برای راحتی بیشتر دستان خود را بر روی زانوهایتان قرار دهید
• بر روی آرام کردن بدن خود تمرکز کنید. در لحظه تنها فقط بر روی یک بخش از بدن خود متمرکز شوید. تا زمانی که سایر اعضای بدن نیز آرام شده این فعالیت را ادامه دهید
نکته حرفهای : مدیتیشن باعث افزایش تمرکز و حواس جمعی میشود. جیمز براون، معلم مدیتیشن میگوید: ” اغلب افراد از کلمههای تمرکز و حواس جمعی به یک منظور استفاده میکنند. حواس جمع بودن با متمرکز بودن متفاوت است. تمرکز محدود کردن توجه یک شخص است، اما حواس جمع بودن تلاش برای محدود نگه داشتن توجه فرد میباشد.
انتهای پیام/