توصیه‌های مهم برای بهبود بعد از جراحی بینی

توصیه‌های مهم برای بهبود بعد از جراحی بینی را حتما بخوانید.

توصیه‌های مهم برای بهبود بعد از جراحی بینی

به گزارش مملکت آنلاین، یکی از دغدغه های ذهنی مهم کسانی که تصمیم به تغییر شکل بینی شان می گیرند، شرایطی است که پس از جراحی، انتظارشان را می کشد؛ این که چه مواردی را در فعالیت های روزمره باید رعایت کنند و از چه کارهایی، اجتناب کنند تا دوره ی بهبود پس از جراحی را با سرعت بیشتر و خاطری آسوده تر سپری کنند. شاید شما هم مشتاق باشید نتایج جراحی زیبایی بینی را بلافاصله پس از جراحی مشاهده کنید، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که روند بهبودی، به زمان نیاز دارد. در این مدت، مراحلی وجود دارد که می توانید برای تسریع در روند بهبود، روی آن ها حساب کنید و خیالتان راحت باشد که همه چیز، به درستی پیش می رود.

جدول زمانی دوره ی بهبود بعد از عمل بینی:

میانگین زمان بهبود رینوپلاستی یا جراحی بینی یک سال است. شاید این زمان در نظر افراد، دوره ای طولانی به نظر برسد، اما وقتی به یک جدول زمانی تقسیم شود، بسیار قابل درک و قابل کنترل می شود. در این میان، نقاط عطف بهبودی، می تواند از بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد. اما به طور کلی، چیزی شبیه به روندی که در ادامه می خوانید، اتفاق می افتد:

یک هفته ی اول

اسپلینت، از بینی برداشته می شود و می توانید بدون این که نشانه های قابل توجهی از جراحی روی صورتتان مشخص باشد، بیرون بروید، مگر این که کبودی در اطراف چشمتان ایجاد شده باشد. در صورت وجود کبودی، مرحله ی اول بهبودی، حدود  ۲ هفته طول می کشد. پس از این مدت، از سرگیری فعالیتهای زندگی روزمره  بی خطر است.

دو هفته ی بعد

بیشتر تورم صورت، فروکش کرده و تقریبا همه کبودی ها باید برطرف شود.

۳ -۴ هفته

با خیال راحت می توانید به فعالیت هایی که سیستم  قلبی عروقی شما را درگیر می کند، مانند دویدن و ورزش های سبک بازگردید.

۶ هفته

پس از این مدت، استخوان ها پایدار شده اند و می توانید تمرینات سنگین تر را از سر بگیرید، عینک بزنید و بینی خود را با فین کردن، خالی کنید.

۳-۶ ماه

بی حسی و حس های غیر طبیعی در بینی، برطرف می شود.

یک سال

روند بهبودی کامل شده، تورم  فروکش کرده و شکل جدید بینی استخوانی شکل گرفته است.

  • روش های ی بهبود سریع پس از جراحی بینی:

سوالی که ممکن است بعد از خواندن این موارد زمانبندی شده درباره روند بهبود جراحی بینی به ذهنتان خطور کند، این است که آیا راهی برای سرعت بخشیدن به این روند بهبود وجود دارد؟ در حقیقت موارد بسیاری وجود دارد که می توانید انجام دهید تا بهبود جراحی پلاستیک شما با سرعت بیشتری انجام شود.  نکات زیر در این فرآیند، کاربردی کمک کننده هستند:

به توصیه های پزشک جراح بینی خود توجه کنید

اول و مهمتر از همه، دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید. می توانید ۱۰۰ مقاله ی اینترنتی راجع به روند بهبود جراحی زیبایی بینی، مطالعه کنید. اما، هیچ چیز با اطلاعاتی که از جراح پلاستیک خود دریافت خواهید کرد، قابل مقایسه نیست. شما، دستورالعمل خاصی از جراح بینی خود دریافت می کنید؛ این که چه داروهایی و در چه مدت زمانی مصرف کنید، از محل جراحی برای جلوگیری از عفونت مراقبت کنید و نهایتا این که، چه زمانی باید برای معاینه ی پیگیری دوباره به پزشک خود مراجعه کنید.

به ندای بدن خود گوش دهید

جراح پلاستیک بینی، می تواند خارج از بدن شما، به چگونگی جراحی زیبایی بینی که انجام شده است، بنگرد. ولی، تنها شما هستید که می دانید چه احساسی دارید. پس، به ندای بدن خود گوش دهید. اگر موردی غیر عادی  و خارج از مواردی که پزشک در قالب علائم عادی پس از جراحی بینی به شما گفته بود، احساس کردید،  فوراً آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

سر خود را بالا نگه دارید

خوابیدن به پهلو، پس از جراحی زیبایی بینی، نه تنها ناراحت کننده است، بلکه می تواند با ایجاد کبودی و تورم بیشتر، مدت زمان بهبودی را طولانی تر کند؛ ترسناک تر این که، این کار، حتی می تواند بینی شما را به یک سمت متمایل و نهایتا، کج کند. برای جلوگیری از این موارد، باید تا ۶ هفته پس از جراحی، سر خود را در هنگام خواب رو به بالا نگه دارید.

یکی از ساده ترین راه ها برای رعایت این مورد، این است که سر خود را بین دو یا سه بالش قرار دهید یا از فوم قابل انعطاف استفاده کنید. خوابیدن در بستر طبی نیز، می تواند در روند بهبود مناسب باشد. اگر تمایل دارید، حالت خوابیدن تان را عوض کنید و بدن تان را بچرخانید و حتی می توانید از سر خود، با یک بالش مسافرتی حفاظت کنید.

از کمپرس سرد استفاده کنید

در ۷۲ ساعت اول، پس از جراحی، استفاده از کمپرس سرد، می تواند به کاهش تورم کمک کند. فقط مراقب باشید کمپرس را مستقیماً روی بینی خود قرار ندهید. به جای این کار، کمپرس را روی گونه های خود بمالید تا به طور اتفاقی، استخوان یا غضروف، دچار تغییر نشود.

استراحت کافی داشته باشید

گرفتگی راه تنفسی که پس از جراحی احساس می کنید، خوابیدن را دشوارتر می کند؛ با این حال، استراحت، بخش اساسی در روند بهبود به حساب می آید. بدن تان، برای بهبودی خود از انرژی استفاده می کند و داشتن هفت یا هشت ساعت خواب با کیفیت هر شب، این فرصت را به بدن شما می دهد تا انرژی مورد نیاز را بازیابی کند.

یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید

در واقع، رعایت یک رژیم متعادل غذایی، پس از جراحی، می تواند به شما کمک کند تا با رساندن مواد مغذی مورد نیاز برای بهبود، این روند را بهتر کنید. پروتئین، یک فاکتور اساسی سازنده برای پوست، ماهیچه، غضروف و خون محسوب می شود. رژیم غذایی متشکل از مغزها، گوشت، تخم مرغ، ماست، ماهی و سایر غذاهای سرشار از پروتئین، به بدن کمک می کند تا بافت آسیب دیده در داخل و اطراف بینی، بازسازی شود.

همچنین، حتما دوست دارید  مطمئن شوید که ویتامین های کافی را در رژیم غذایی خود دریافت می کنید؛ یعنی، ویتامین A و ویتامین Cو ویتامین A ، که معمولاً در سبزیجات تیره و برگ دار، مانند اسفناج و کلم وجود دارد. این ویتامین ها، نوعی سپر ایمنی در برابر عفونت های پس از جراحی بینی است و یک تقویت کننده ی سیستم ایمنی عالی محسوب می شود. ویتامین C نقش مهمی در بازسازی کلاژن، پروتئینی که بافت پوست را به هم متصل می کند، دارد. منابع خوب ویتامین C شامل مرکبات، جوانه بروکسل و کلم بروکلی است.

خنک بمانید

دوش بخار، یک کاسه سوپ داغ و یک سونای آرامش بخش، می تواند بهترین احساس را به هر کسی بدهد. اما این موارد، اصلا برای بینی متورم شما  مناسب نیست. گرما، سبب تورم بیشتر بافت های بینی می شود؛ به همین دلیل، بهتر است به غذاهای خنک و با دمای اتاق  بچسبید، دوش ولرم بگیرید و در هفته های پساز جراحی که بینی در حال تغییر شکل است، از گرما خودداری کنید.

فین نکنید

پس از عمل جراحی بینی، ممکن است یک سری گرفتگی ها را برای چند هفته تجربه کنید یا حتی چند ماه. این احساس، در اثر تورم بافت های بینی ایجاد می شود. در صورت تمایل به فین کردن برای خالی کردن بینی، حتما مقاومت کنید. بعد از گذشت ۶ هفته از عمل جراحی، می توانید فین کردن را از سر بگیرید. در مورد عطسه، قطعا شما نمی توانید انتخاب کنید که عطسه کنید یا نکنید؛ درعوض، سعی کنید به جای بینی، از طریق دهان خود عطسه کنید. به نظر می رسد این کار  ناخوشایند باشد، اما بهتر از آسیب رساندن به بینی شکننده ی  بعد از جراحی پلاستیک و اختلال در زمان بهبود بینی است.

 بیخیال ورزش های جدی شوید

در بیشتر بیماران، تقریباً ۶ هفته طول می کشد تا استخوان های بینی بعد از عمل جراحی بینی، بهبود پیدا کند. در این مدت، باید از ورزش شدید خودداری کنید. حتی حرکاتی مانند کشش، خم و راست شدن بیش از حد که بی ضرر به نظر می رسد، می تواند تورم بینی را افزایش دهد. صبر کنید تا زمانی که پزشکتان برای شروع فعالیت های طبیعی چراغ سبز به شما نشان بدهد.

 عینک نزنید

عینک آفتابی، عینک مطالعه یا عینک طبی، هر چیزی که سبب فشار آوردن روی بینی شود، می تواند کبودی و تورم را بیشتر کند یا حتی، سبب ایجاد فرورفتگی شود که در این صورت، به انجام جراحی بینی ترمیمی نیاز پیدا می کنید.

خیالتان راحت باشد، جراح زیبایی بینی در صورت اطمینان از بهبود کامل بینی و محکم شدن استخوان ها، اجازه عینک زدن را به شما می دهد. در ضمن، در مواقع ضروری، می توانید از لنزهای تماسی به جای عینک استفاده کنید. در غیر این صورت ، سبک ترین قاب های ممکن استفاده کنید. اسپلینتی که پس از عمل جراحی روی بینی شما قرار می گیرد را هم می توانید به عنوان تکیه گاه عینک در موارد ضرورت، مورد استفاده قرار دهید.

از خورشید دوری کنید

این که برای محافظت از پوست خود از قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب جلوگیری کنید، توصیه خیلی خوبی است؛ اما این توصیه پس از انجام جراحی بینی بسیار مهم است. نه تنها در هفته ها و ماه های پس از عمل جراحی بینی شما در معرض آفتاب سوختگی بیشتر قرار دارد، بلکه آفتاب بیش از حد نیز، می تواند سبب ایجاد تیرگی روی هر زخم شود و تورم را  افزایش دهد.

سیگار نکشید

قبل و پس از عمل جراحی، مهم است که سیگار نکشید و در صورت امکان، از قرار گرفتن در معرض دود نیز، خودداری کنید. نیکوتین موجود در محصولات دخانیات، جریان خون را محدود می کند و می تواند سبب ایجاد اختلال در روند بهبود بدن شما شود.

صبور باشید!

شاید این مهمترین نکته در مورد روند بهبود بینی، پس از جرای پلاستیک باشد؛  صبر داشته باشید. بالاخره بهبودی حاصل خواهد شد و به نتایج مورد نظرتان در جراحی زیبایی بینی، خواهید رسید. این مهم،  فقط به زمان نیاز دارد. توجه به مواردی که در این مقاله اشاره شد، روند بهبودی یک ساله  را به دوره ی درمان یک هفته ای تبدیل نمی کند، اما دانستن این نکات، بدون تردید می تواند به سریع تر شدن روند بهبود بینی و همین طور بیشتر شدن تجربه ی شخصی افراد در این زمینه، کمک کند.

 

نویسنده: دکتر محمد باقر حسین نژاد؛ متخصص گوش و حلق و بینی و جراح زیبایی بینی

ارسال نظر