میخک و خواص آن
میخک، جوانه های درختی مخروطی شکل با برگهای همیشه سبز است.
به گزارش مملکت آنلاین، میخک با نام علمی Syzygium aromaticum ، جوانههای گل درخت میخک می باشد که درختی مخروطی شکل با برگهای همیشه سبز است و در انواع مختلف، ارتفاع آن، می تواند به ۱۰ متر نیز برسد. جوانه های گل میخک، در ابتدا کم رنگ و به تدریج، سبز و پس از آن قرمز می شود که در این زمان، میوه های درخت T قابل برداشت است. میخک، وقتی برداشت میشود که گل آن، چهار کاسبرگ با گلبرگهای باز نشده در مرکز داشته باشد، بعد از آن غنچهها خشک خواهند شد.
میخک از گذشته، به دلیل عطر و طعم خوبی که دارد، بهعنوان ادویه، مورد استفاده قرار میگیرد؛ البته، خواص درمانی و دارویی فراوانی دارد و چوب آن نیز برای سلامت بدن و درمان بیماریها، خواص فوقالعادهای دارد. میخک، طبع گرم و خشگ داشته و این گیاه سرشار از ویتامین C است و خواص ضدباکتریایی و ضد ویروسی دارد. از دیگر خواص دارویی میخک، میتوان به درمان سردرد، بیماریهای دهان و دندان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش قند خون و موثر بودن در افراد دیابتی، کمک به کاهش وزن و لاغری، محافظت از کبد، کمک به سلامت دستگاه گوارش، استحکام استخوانها، کمک به پاکسازی خون و... اشاره کرد.
میوه ی میخک، منبع غنی از آنتیاکسیدانی است که رادیکال های آزاد را پاکسازی کرده و در حفاظت از سلولها کمک میکند. همچنین، خاصیت ضدقارچی دارد.
خواص میخک:
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای درمان سرماخوردگی مفید است.
نوشیدن پودر میخک با آب گرم، برای رفع سرفه مفید است.
خاصیت آنتی باکتریال آن، مانع از رشد باکتری در ریه می شود.
برای پیگیری از مشکلات تنفسی، موثر است.
سبب افزایش سوخت و ساز بدن و چربی سوزی می شود.
بالاترین ارزش آنتیاکسیدان را در میان موادغذایی دارا می باشد.
موثر در تسکین درد دندان؛ قراردادن یک عدد میخک که قبلا کمی با آب دهان خیس خورده باشد، بر روی دندان پوسیده و سیاه شده، برای تسکین درد، خیلی موثر است. میخک، حاوی موادی به نام اوژنول که مسکن و ضد عفونی قدرتمندی است، می باشد و در زمان گذشته، توسط دندان پزشکان قدیمی برای درمان درد دندان، مورد استفاده قرار میگرفت. البته اوژنول هنوز هم در فرآیندهای دندان پزشکی استفاده میشود. در حقیقت، این ماده یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده بیحس کنندههایی است که دندان پزشکان بر روی دندان بیمار استفاده میکنند. اگر چه مکانیسم عمل این ماده هنوز مشخص نیست.
خواص میخک برای مردان
از خواص میخک، کمک به افزایش میل جنسی و افزایش نعوظ میباشد. گل میخک، تاثیر فوقالعادهای در تنظیم سطح هورمون تستسترون مردانه دارد. از دیگر خواص میخک برای مردان، میتوان به تاثیر میخک در تقویت اسپرمها اشاره کرد.
خواص میخک برای زنان
میخک سبب تقویت رحم و بهبود عملکرد تخمدانها برای باروری تخمک میشود. یکی از رایجترین علل ناباروری، بهم خوردن مزاج رحم و به عبارتی، سرد شدن مزاج رحم است. میخک در طب سنتی دارای مزاج
گرم است و مصرف آن میتواند مزاج رحم را به تعادل برساند.
خواص میخک برای لاغری
میخک، دارای خواص ضد چاقی است و مصرف آن به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه میشود؛ زیرا، سبب افزایش متابولیسم بدن شده و به کاهش وزن کمک میکند. از سوی دیگر، سبب کاهش اشتها شده که این نیزعامل موثری در کاهش وزن و لاغری است.
خواص دمنوش میخک
درمان ناتوانی جنسی؛ طبع میخک، بسیار گرم است و از آن میتوان برای درمان ناتوانی جنسی و انزال زودرس بهره برد.
لاغری؛ دمنوش میخک، افزایش متابولیسم و درنتیجه، در کاهش وزن و لاغری موثر می بلشد. همچنین، دمنوش میخک موجب کاهش اشتها میشود.
رفع گرفتگی عضلات؛ دمنوش میخک در درمان گرفتگی عضلات، بهبود روماتیسم و کاهش دردهای کمر، بسیار موثر است.
تقویت کبد و طحال؛ مصرف دمنوش میخک به پاکسازی کبد کمک میکند.
تقویت معده و درمان ناراحتیهای گوارشی؛ ترکیبات موجود در میخک به درمان زخم معده کمک میکند.
تقویت مغز و حافظه؛ دمنوش میخک در تقویت مغز و حافظه و رفع استرس، موثر است.
عوارض میخک:
کاهش قند خون؛ یکی از عوارض میخک تاثیر قابل توجه آن در کاهش قند خون است. افرادی که دچار هیپوگلیسمی هستند، باید در مصرف میخک دقت کنند و مرتب قند خون خود را کنترل کنند.
افزایش خونریزی؛ میخک حاوی مادهای به نام اوژنول است که عامل رقیق کننده خون به حساب میآید. درنتیجه، مصرف بیش از حد میخک میتواند سبب رقیق شدن خون و افزایش خطر خونریزی شود. افرادی که مبتلا به هموفیلی هستند و یا داروهای ضدانعقاد مصرف میکنند، بهتر است در مصرف میخک دقت کنند.
تشنج؛ به دلیل احتمال ایجاد فعالیت الکتریکی نامنظم در مغز، خطر تشنج را تشدید می کند.
حساسیت و آلرژی؛ مصرف بیش از حد میخک، ممکن است سبب ایجاد واکنشهای حساسیتی مثل کهیر، راش، گرفتگی گلو و در حالت های شدیدتر، فرد دچار آنافیلاکسی شود.
انتهای پیام/