سرخجه، یک بیماری ویروسی

سرخجه، یک بیماری ویروسی است که سرخک آلمانی یا سرخک سه روزه نیز نام دارد.

سرخجه، یک بیماری ویروسی

به گزارش مملکت آنلاین، سرخجه، یک بیماری ویروسی است که سرخک آلمانی یا سرخک سه روزه نیز نام دارد؛ زیرا تب بیمار پس از سه روز قطع می‌شود.

دانه‌های پوستی در سرخجه، معمولاً در پشت گوش ظاهر می‌شوند سپس به صورت، گردن و بقیه قسمت‌های بدن گسترش پیدا می‌کند.

از نشانه‌های بالینی مشخص سرخجه، التهاب غدد لنفاوی واقع در پشت گوش یا ناحیه پشت گردن است.

در این مطلب، گیاهان دارویی را معرفی می‌کنیم که تاثیر به سزایی در کاهش سوزش، خارش و التهاب ناشی از این بیماری دارند.

154

شربت خاکشیر:

یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش حرارت درونی و خارش برون‌ریزی‌های پوستی بیماری سرخک، نوشیدن شربت خاکشیر است. برای این منظور، روزانه چهار لیوان شربت خاکشیر بنوشید.

همچنین می‌توانید بدن کودک مبتلا به سرخک را با کمک دانه‌های سرخ‌رنگ خاکشیر بخور دهید؛ برای این منظور، از یک منقل کوچک یا اسپند دودکن استفاده کنید سپس خاکشیر را روی حرارت قرار دهید و با دود حاصل از آن بدن کودک را بخور دهید. این کار به کاهش سوزش، خارش و التهاب ناشی از این بیماری کمک شایانی می‌کند.

1345

شربت ترنجبین:

یک گرم از هر یک ترکیبات تخم کاسنی، تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم کاهو، تخم خیار سبز و تخم خیار چنبر را با یکدیگر مخلوط و در هاون نیم‌کوب کنید؛ سپس آن را بجوشانید. این محلول را صاف، حدود شش مثقال ترنجبین به آن اضافه و میل کنید.

1234

گل گاو زبان:

سه قاشق چای‌خوری گل گاو زبان را در سه استکان آب جوش دَم و پس از غذا با کمی نبات میل کنید؛ همچنین می‌توانید این گیاه را همراه با مقداری ریشه سنبل الطیب دَم و میل کنید. (برای کودکان کمتر از پنج سال یک قاشق چای خوری از مخلوط گل گاو زبان و سنبل الطیب را در یک استکان آب دَم کنید.)

 نسخه‌های دیگر:

مصرف نوشیدنی‌های خنک مانند: آب هندوانه، مغز خیار، آب لیموترش، لعاب اسفرزه، عرق بیدمشک، جوشانده عناب و شیر کم‌چرب نیز در درمان سرخک موثر است.

هر شب موقع خواب، ۲ تا سه قاشق مرباخوری آب شیر خشت به بیمار بدهید.

مصرف ماءالشعیر طبی نیز برای مبتلایان به سرخک بسیار مفید است.

افراد دچار سرخک باید از استفاده از غذا‌های بودار، پرچرب و روغن بادام پرهیز کنند.

 برای رفع ترس و وحشت کودکان نیز به روش زیر عمل کنید:

عرقیات بیدمشک، بهار نارنج و نسترن را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و با عسل طبیعی شیرین کرده میل شود.

انتهای پیام/

نویسنده: دکتر ناهید باقری؛ زیست شناس و مدرس داروهای گیاهی

ارسال نظر