طرز تهیه پیتزای سنتی
غذاهای فست فودی مورد علاقه جوانان شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس و پنیر و مرغ سرخ کرده است که طرز تهیه پیتزای سنتی را در زیر خواهیم داشت.
به گزارش مملکت آنلاین، غذاهای فست فودی مورد علاقه جوانان شامل پیتزا، انواع ساندویچ، هات داگ، چیپس و پنیر و مرغ سرخ کرده است که معمولاً در کنار آنها سیب زمینی سرخ کرده و تنوری و انواع سالاد کلم و سالاد فصل به عنوان مخلفات میل میشود. ساندویچ یکی از همان غذاهای جمع و جور و شیک مورد علاقه جوانان است که از دو لایه نان که در وسط آنها گوشت، سبزیجات و پنیر و انواع سس و ادویه اضافه شده، تشکیل شده است. جوانان ساندویچ را غذای مناسبی برای مدرسه، محیط کار، دانشگاه و محل ورزش میدانند.
پیتزای سنتی
(توجه کنید تهیه این پیتزا برای کسانی که غلبه سودا و غلظت خون دارند توصیه نمیشود.)
مواد لازم
- بادمجان متوسط ۳ عدد
- هویج پخته و خرد شده نصف لیوان
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- کدو سبز پخته و خرد شده نصف لیوان
- گل کلم پخته و خورد شده یک لیوان سر خالی
- کلم برگ سفید خام خرد شده نصف لیوان
- لوبیا سبز پخته و خورد شده ۱ لیوان
- فلفل دلمهای متوسط ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- آبغوره یا آبلیمو تازه ۳ قاشق غذاخوری
- روغن کنجد یا روغن زیتون ۸-۹ قاشق غذاخوری
- ادویه خورشی
- زردچوبه نصف قاشق غذاخوری
- دارچین نصف قاشق غذاخوری
- پنیر لیقوان رنده شده ۱۰۰ گرم
- خمیر نان سنگک ۱ عدد
طرز تهیه
مرحله اول
گوجهفرنگیها را درون قابلمه روی حرارت بگذارید تا بپزد. ضمن پختن، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه خورشی، دارچین و پودر آویشن شیرازی را به مخلوط اضافه کنید و در اواخر پخت هم ۲ قاشق غذاخوری روغن به همراه ۳ قاشق غذاخوری آبغوره و یا آب لیمو ترش تازه به آن بیفزایید و در قابلمه را بردارید تا مخلوط کاملا غلیظ گردد. بدین ترتیب سس گوجهفرنگی آماده میشود.
مرحله دوم
بادمجان را روی شعله پخشکن اجاق کباب کرده و پوست بکنید و ساطوری کنید. سپس آنها را به همراه ۲ قاشق غذاخوری سس گوجهفرنگی آماده شده و نصف لیوان آب و ۲ قاشق غذاخوری روغن به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا کاملا له شوند. گل کلم، هویج، لوبیا سبز و کدو سبز را بخار پز کنید و جداگانه هر کدام را خرد و ریز کنید و کنار هم بگذارید.
کلم برگ سفید خام را هم ریز خرد کنید و به همراه فلفل دلمهای خرد شده و کمی آب بپزید. در ضمن پختن، ۲ قاشق غذاخوری روغن را به همراه نمک و فلفل و ۱ قاشق چایخوری پودر آویشن به مخلوط اضافه کنید و پخت را ادامه دهید تا آب آن کاملا تمام شود. پنیر لیقوان را هم رنده کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
حال با چرب کردن و یا خیس کردن دست خود خمیر نان سنگک را روی یک سینی چرب شده پهن کنید. دقت کنید قطر خمیر زیاد نباشد.
از سس گوجه فرنگی به مقدار لازم روی خمیر بریزید و پخش کنید. حال مخلوط بادمجان را روی آن بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید. پس از آن به ترتیب گل کلم، کدو سبز، لوبیا و هویج را روی مخلوط بادمجان پخش کنید و در آخر مخلوط کلم برگ سفید و پیاز و فلفل دلمهای را اضافه کنید و کمی پودر آویشن روی آن باشید.
مرحله چهارم
پیتزا را در فری که از قبل گرم کردهاید بگذارید تا ۱۵ دقیقه با دمای متوسط بپزد. سپس سینی پیتزا را از فر در آورید و پنیر لیقوان رنده شده را روی پیتزا بپاشید. مجدادا سینی پیتزا در فر بگذارید تا ۵ دقیقه دیگر بپزد.
سینی پیتزا را پس از ۵ دقیقه از فر خارج کرده و پس از سرد شدن میل کنید.
منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی، اسلامی
انتهای پیام/