دومین جشنواره طب ایرانی برگزار خواهدشد

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جشنواره طب ایرانی را بهترین فرصت برای معرفی ماهیت علمی این مکتب طبی و‌شناساندن آن به جامعه پزشکی رایج دانست و گفت: این جشنواره آبان‌ماه برگزار خواهدشد.

دومین جشنواره طب ایرانی برگزار خواهدشد
به گزارش مملکت آنلاین، محمود خدادوست، پزشک و متخصص طب ایرانی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معاون توسعه مدیریت و منابع این دانشگاه، با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره‌های علمی با موضوع طب ایرانی، گفت: از سال ۸۶ با تاسیس اولین دانشکده طب سنتی در کشور، اقدامات بسیاری در حوزه آموزش، پژوهش، داروسازی، فراورده‌های طبیعی و روش‌های درمانی صورت گرفته است که طبیعتاً برگزاری چنین جشنواره‌هایی جهت داوری شاخص‌ترین توانمندی‌های علمی ایجاد شده و معرفی آن‌ها به جامعه علمی ضروری است.
وی افزود: این جشنواره ضمن ایجاد انگیزه برای تحقیق و پژوهش‌های گسترده‌تر می‌تواند ماهیت این مکتب طبی را به خوبی معرفی کند تا همه، بخصوص جامعه علمی بدانند که طب ایرانی مبتنی بر تحقیق، پژوهش و شواهد کامل علمی است.
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مواضع عجیب، غیرعلمی و به دور از انصاف برخی افراد ناآگاه نسبت به طب ایرانی وعدم تفکیک میان دو جریان طب ایرانی دانشگاهی و مدعیان غیرمتخصص، تاکید کرد: معرفی این مکتب طبی از سویی به توسعه روشمند، منطقی و عالمانه طب ایرانی کمک می‌کند و از سوی دیگر، جامعه پزشکی رایج را به این باور می‌رساند که اساتید و پزشکان متخصص طب ایرانی به دنبال مطرح کردن مطالب خرافی بدون پشتوانه و شواهد علمی نیستند، هرگز بدون منابع معتبر سخن نمی‌گویند و تمامی اقدامات درمانی در چارچوب علمی و تخصصی و با رعایت کامل اصول و اخلاق پزشکی صورت می‌گیرد.
 
عضو شورای سیاستگذاری دومین جشنواره طب ایرانی با اشاره به شعار جشنواره و با بیان اینکه نگاه طب ایرانی یک نگاه سلامت محور است، اظهار داشت: نگاه سلامت محور یعنی نگاهی که اصلاح سبک زندگی را مقدم بر درمان می‌داند و این زاویه دید که اصلاح سبک زندگی می‌تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشد در این جشنواره برجسته شده است.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه اخیراً سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که شایع‌ترین علت مرگ و میر، بیمار‌های مزمن غیر واگیردار هستند و مهم‌ترین عامل این بیماری‌ها نیز سبک زندگی غلط است، گفت: این مطلب را سازمان جهانی بهداشت در دهه اخیر می‌گوید درحالی‌که حکمای ما از هزارسال قبل به آن اشاره کرده و اولین قدم درمان را اصلاح سبک زندگی دانسته‌اند.
خدادوست با تاکید بر این که در کتب حکمای طب سنتی ایران، اسباب بیماری و صحت، اصول سته ضروریه و یا شش اصل سبک زندگی بیان شده است، گفت: سید اسماعیل جرجانی هشتصد سال قبل در کتاب خفی علائی، این‌گونه سخن می‌گوید: «بباید دانستن که اسباب صحت و بیماری شش بود که به آن اسباب سته گویند». اسباب شش‌گانه که جرجانی به آن‌ها اشاره کرده است، عبارتند از: آب و هوا، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، خواب و بیداری، حرکت و سکون، پاکسازی بدن از مواد زائد و اعراض نفسانی و این بدان معنی است که اگر به دنبال یافتن علت یک بیماری هستید ابتدا باید به سراغ این شش اصل ضروری بروید و بررسی کنید که آیا این شش اصل مختل شده‌اند یا خیر.
وی افزود: ابن سینا نیز هزار سال پیش در کتاب قانون تأکید می‌کند که اولین قدم برای معالجه و درمان بیمار، تدبیر است و در تعریف تدبیر می‌گوید: «التدبیر هو تصرف فی سته ضروریه»، یعنی اگر خواستید کسی را درمان کنید ابتدا بایستی سبک زندگی او را اصلاح کنید و یا جمله معروف رازی که در کتاب الحاوی می‌گوید: «تا زمانی که می‌توانی مریض را با غذا درمان کنی با دارو درمان نکن».
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: با این توضیحات طبیعی است که شعار این جشنواره بر مبنای اصلاح سبک زندگی باشد. می‌خواهیم این پیام را برسانیم که طب سنتی ایران، مهم‌ترین نقش را در اصلاح سبک زندگی دارد و بنابراین کسانی که در این حوزه فعالیت کردند و دارای تحقیق و پژوهش علمی و یا تولیدات دارویی مبتنی بر کارآزمایی‌های بالینی هستند و یا در حوزه فرهنگ و هنر فعال هستند می‌توانند با ارسال آثار خود گامی در این جهت بردارند.
عضو هیات علمی دانشگاه پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: ما خانواده طب ایرانی با این رویکرد و با این نگاه معتقد هستیم که بایستی با فرهنگ‌سازی و با کمک تولیت سلامت و سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط، فرهنگ جامعه را به سمت اصلاح سبک زندگی پیش ببریم تا بتوانیم ان‌شاءالله از بار بیماری‌ها کم کنیم.
وی تاکید کرد: وجود این جشنواره در توسعه طب ایرانی و در افزایش انگیزه در میان محققین و علاقه‌مندان به این رشته و معرفی محصولات آن‌ها به جامعه پزشکی و جامعه طب سنتی بسیار موثر است و‌امیدوار هستیم که دومین جشنواره طب ایرانی در این حوزه هم بتواند رسالت خودش را به خوبی انجام بدهد ان‌شاءالله.
گفتنی است دومین جشنواره طب ایرانی، نوزدهم آبان ماه، برابر با روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه»، برگزار می‌شود. مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار از تاریخ بیستم تیرماه آغاز شده و تا ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان به شرکت در جشنواره می‌توانند برای مطالعه فراخوان و ثبت‌نام در آن به پایگاه جشنواره طب ایرانی به نشانی http://pmfestival.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/

ارسال نظر