اختصاصی مملکت آنلاین/
با کمک طب سنتی دیابت را ضربه فنی کنید
فرخنده امیری- از گذشته تا امروز درمان بسیاری از بیماریها، با گیاهان دارویی انجام شده است. یکی از این بیماریها که اغلب پزشکان از درمان کامل آن قطع امید کردهاند، دیابت است.
به گزارش مملکت آنلاین،
دیابت یکی از خطرناکترین بیماریهای شناخته شده در دنیاست که امروزه شیوع بسیاری دارد. هم اکنون داروهای متعددی جهت کاهش میزان قند خون ارائه شده است، ولی به دلیل عدم بهبودی کامل این بیماری با مصرف داروهای موجود، تمایل به استفاده از درمانهای جایگزین و سنتی افزایش یافته است.
به طور کلی دیابت به دو نوع ۱ و نوع ۲ تقسیم میشود.
دیابت نوع ۱:
در این بیماری غده پانکراس توانایی تولید انسولین را از دست میدهد و یا به میزان بسیار کمی انسولین تولید میکند. جهت کنترل میزان قند خون به این بیماران، باید تمام عمر انسولین تجویز شود. بیماران دیابتی نوع اول باید روزانه میزان قند خون خود را اندازهگیری کنند و در صورت نیاز، نوع و میزان انسولین را تغییر دهند. دیابت وابسته به انسولین معمولا در کودکان یا جوانان رخ میدهد.
دیابت نوع ۲:
دیابت نوع دو یا دیابت غیر وابسته به انسولین، اغلب در سنین بالا و بعد از ۴۰ سالگی رخ میدهد. در این نوع دیابت، غالبا میزان انسولین خون بیماران افزایش یافته که نشان از کاهش حساسیت سلولهای بدن به انسولین میباشد. با توجه به آن که اکثر مبتلایان به دیابت نوع دو افرادی با وزن بالا هستند، ادعا شده است که چاقی، عامل کاهش حساسیت سلولهای بدن به انسولین است. کاهش وزن، ورزش و پیادهروی روزانه و رعایت رژیم غذایی در بیماران دیابتی نوع دوم بسیار مهم است که قبل از تجویز دارو به آنها توصیه میشود.
علائم داشتن دیابت:
ادرار مکرر، تشنگی شدید، افزایش اشتها و کاهش وزن از علایم بیماری دیابت است. به علت آن که این علامات برای بیماران جدی تلقی نمیشود، بسیاری از بیماران دیابتی در فکر درمان نیستند.
علتهای اصلی در افزایش میزان قند خون: ۱. پرخوری (به خصوص غذای دارای نشاسته و قند فراوان) ۲. افزایش وزن ۳. بیتحرکی ۴. استرس و نگرانی ۵. بی خوابی ۶. در برخی افراد طبع گرم بدن
نقش گیاهان دارویی با خواص کاهش دهنده قند خون در درمان بیماران دیابتی را نمیتوان نادیده گرفت.
کاسنی
گیاه کاسنی از جمله گیاهان دارویی است که هم به صورت خود رو یا وحشی و هم به روش کشت، در ایران قابل تهیه است. از برگ تازه گیاه کاسنی و عصاره یا عرق گیاه استفاده میشود. ریشه، ساقه، گل و برگ گیاه کاسنی خوردنی است. جالب است بدانید که برخی از افراد مبتلا به دیابت، با خوردن غذاهایی که طبیعت گرم دارند، میزان قندخون آنها افزایش مییابد.
گیاه کاسنی طبیعتی سرد وتر دارد که برای کاهش قند خون موثر است. گیاه کاسنی برای تنظیم فعالیتهای کبد بسیار مفید است، سلامتی کبد با تنظیم قند خون و ترشح انسولین مرتبط است. نوشیدن یک لیوان عرق کاسنی (به صورت نیمه لیوان عرق کاسنی و نصف آب) قبل از صبحانه تاثیر بیشتری خواهد داشت. کاسنی آرامش بخش است، در نتیجه افرادی که با استرس، میزان قند خون آنها افزایش مییابد، حتما از عرق کاسنی استفاده کنند.
بذر شنبلیله
دانههای شنبلیله دارای اثر ضددیابتی قابل ملاحظهای هستند. متخصصان طب سنتی معتقدند که فیبر گیاهی موجود در دانه که محلول در آب است، باعث کاهش میزان قند خون میشود. همچنین ترکیبات متعدد دیگر، مانند اسیدهایآمینه موجود در پودر دانه، موجب تحریک تولید انسولین میشوند. تجویز پودر دانه شنبلیله علاوه بر کاهش قند خون، در کاهش غلظت کلسترول و تریگلیسرید خون نیز موثر است. مقدار دوز روزانه برای بیماران دیابتی ۱۵ الی ۵۰ گرم دانه چربی گرفته است. شنبلیله طبعی گرم و خشک دارد.
بوقناق
گیاه بوقناق در زمره گیاهان خارداری است که در فارسی به نام باباخازن از آن یاد میشود. این گیاه رویش بیابانی و وحشی دارد. بوقناق از نظر طبع در طب سنتی، گرم و خشک است.
به گفته متخصصان طب سنتی، بوقناق برای پاکسازی کبد و فعالیتهای آنزیمی کبد بسیار مفید است. تجربه ثابت کرده است که عرق بوقناق برای کنترل و تنظیم قندخون در افراد دیابتی به خصوص دیابت نوع دو، موثر میباشد؛ اما هنوز به صورت علمی ثابت نشده است.
هندوانه ابوجهل
هندوانه ابوجهل یکی از گیاهان دارویی متعلق به خانواده خیارها است. شکل ظاهری این گیاه و میوه آن، کاملا شبیه به هندوانه معمولی است، اما با ظاهری کوچکتر. میوه این گیاه دارای گلوکوزید قابل تبلوری با طعم بسیار تلخ به نام کولوسنتین است. در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران تجویز میوه این گیاه جهت کاهش قند خون متداول است.
اما میوه گیاه بسیار سمی است و مصرف خودسرانه آن باعث اسهال خونی، تخریب بافت معده و در نهایت مرگ میشود. برخی افراد مبتلا به دیابت، به اشتباه، دانههای وسط میوه گیاه را پودر کرده و میخورند. بهتر است از هندوانه ابوجهل به صورت خوراکی استفاده نشود. برخی از متخصصان طب سنتی، هندوانه ابوجهل را جهت جلوگیری و بهبود زخمها و تاولهای جزئی پا در افراد دیابتی موثر میدانند. به این صورت که میوه هندوانه را کوبیده و پاها را مدتی روی محتویات له شده قرار میدهند. البته برای انجام این کار ابتدا باید با پزشک متخصص مشورت کرد.
بامیه
طی یک آزمایش معتبر، آب بامیه موجب کاهش و کنترل قند خون موشهایی شد که مبتلا به دیابت بودند. تجربه ثابت کرده است که بامیه و دانههای آن نیز تاثیر مثبتی در کاهش قند خون دارد. طبع بامیه سرد وتر است.
خارمریم
گیاه خار مریم با نام علمی Silybum marianum، یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد در طب سنتی است. تجویز این دارو به افراد مبتلا به بیماری کبدی موجب افزایش حساسیت سلولی به انسولین و در نتیجه کاهش میزان قند خون شده است. یک مطالعه در سال ۲۰۰۶ نشان داد که مصرف خار مریم (بذر یا عرق گل) به مدت چهار ماه، میزان قند خون ناشتا و سطح انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد. طبع گیاه خار مریم گرم است.
کارلا
کارلا (خیار یا خربزه تلخ) از خانواده کدوئیان، یکی از سبزیجات معروف آسیای جنوبی است. میوه کارلا سرشار از موادی مانند charactin و momordicin است. این دو ماده موجود در میوه کارلا میتواند در کنترل فشار خون و همچنین مبارزه با مشکلات بیماران دیابتی بسیار موثر واقع شود. یک نکته بسیار جالب درباره کارلا این است که دانههای میوه کارلا حاوی انسولین گیاهی، به نام پلی پپتید است که مانند انسولین در پانکراس بدن ما عمل میکند. شما با مصرف دانههای میوه کارلا میتوانید سطح قند خون خود را کاهش دهید. نوشیدن آب میوه کارلا برای کاهش اثرات دیابت به ویژه دیابت نوع یک بسیار توصیه میشود.
چای سبز
همه ما تقریبا به فواید چای سبز در درمان چاقی، کاهش کلسترول، پیشگیری از آلزایمر، بیماریهای کبدی و ... آشنا هستیم. اما تحقیقات اخیر نشان داده که چای سبز برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند، مفید است؛ چرا که چای سبز به عملکرد بهتر سیستم متابولیک کمک میکند. همچنین ترکیبات معروف به پلی فنول در چای سبز، در تنظیم قند خون، موثر است. در نتیجه خطر ابتلا به بیماری را کاهش میدهد.
گزنه
گزنه گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن چهار گوش بوده و بطور قائم تا ارتفاع یک متر بالا میرود. این گیاه در خرابهها، باغها و نقاط مرطوب که چهارپایان از آن عبور میکنند، به حالت خود رو میروید. ریشه این گیاه خزنده بوده و در ناحیهای که سبز میشود، به تدریج تمام منطقه را فرا میگیرد.
گیاه گزنه حاوی طیف وسیعی از ترکیبات آنتیاکسیدانی از جمله پلی فنولها، فلاونوئیدها، لکتین و استرولها میباشد. طبق مطالعات صورت گرفته، این گیاه، در کاهش سطح گلوکز خون و ریسک بیماریهای قلبی عروقی به خاطر ویژگیهای ضدفشار خون، آنتیاکسیدان و ضد التهاب موثر بوده است. همچنین گیاه گزنه از طریق مهار آنزیمهای تاثیر گذار روی جذب قند غذا (آلفا آمیلاز و آلفا گلوکزیداز)، تغییر شکل عناصر تولید قند در بدن و محافظت از سلول بتا پانکراس (محل سنتز انسولین) روی کنترل قند خون در دیابتیها موثر میباشد.
سیاه گیله
سیاهگیله یا قرهقات، نام یک گونه گیاه درختچهای از سرده واکسینیوم است که معمولا در جنگلهای شمال کشور، از جمله گیلان (اسالم) میروید. میوه این گیاه، خوراکی و به رنگ ارغوانی تیره یا سیاه است. برگهای سیاهگیله سبز تیره و سطح زیر متمایل به سفید است. برگهای این گیاه در طب سنتی، در درمان بیماری دیابت استفاده میشود. تحقیقات روی حیوانات آزمایشگاهی اثرات ضد دیابتی این گیاه را تایید کرده است. ماده موثر این گیاه به نام آنتوسیانوزید میرتیلین میباشد که توسط محلول الکل اسیدی استخراج میشود و فعالترین مواد استخراجی است که دارای اثر مشابه انسولین، ولی ضعیفتر از آن است. جالب آن که اثر ضد دیابتی تجویز تک دوز این دارو تا چند هفته در بدن باقی میماند.
ریحان
ریحان گیاه باغ و سبزی معطریست که تابستان، ایتالیا و اوقات خوش غذا خوردن را در ذهن تداعی میکند. به سالاد، سوپ، و پاستا عطری خوشایند میبخشد. در مطالعهایی دربارهی دمنوشهای گیاهی مشخص شد زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه، و ریحان ۵ پیشتاز حاوی فلاوونویدها هستند. ریحان، به طور خاص قند خون را کاهش میکند.
بیلبری
بیلبری نوع اروپایی بلوبری است. بیلبری از بلوبریها برتر هستند، زیرا بلوبریها تماما آبی هستند، درحالی که فقط درون بیلبریها آبی میباشد. رنگ آبی یعنی آنتیسیانین، آنتیاکسیدانهای سالم که با دیابت مبارزه میکنند، تقویتکنندهی قلب و کاهش دهندهی چربی خون و التهابات.
مطالعات انجام شده از سوی موسسهی بهداشت عمومی و تغذیه بالینی نشان داد که مصرف منظم بیلبری تازه، حدودا ۴۰۰ گرم در روز، علائم التهاب را کاهش میدهد و تحمل گلوکز در افراد با سندرم متابولیک را بهبود میبخشد. هنگامی که گروه مصرفکنندگان روزانهی بیلبری با گروه تحت کنترل، کسانی که از رژیم غذایی همیشگی خود را پیروی میکردند، مقایسه شدند، مشخص شد که علائم التهابی اینترلوکین- ۶ در کسانی که مصرف بیلبری را افزایش داده بودند تا ۲۰٪ کاهش داشت.
بابونه
بابونه قند خون را کاهش میدهد و با دفع قند از خون و ذخیرهی آن در کبد مانع از عوارض دیابت میشود. پس از یک روز کاری سخت، دمنوشی آرامشدهندهتر و تسکیندهندهتر از یک فنجان چای بابونه وجود ندارد.
دارچین
بر اساس مطالعات متعدد مشخص شد دارچین قند خون را کاهش میدهد. اما در یکی از مطالعات اخیر پس از مصرف دارچین کاهش چشمگیری در قند خون ناشتا مشاهده نشد. مجددا امتحان نمودند و دریافتند که دارچین هموگلوبین ۱C A را کاهش میدهد.
در هر صورت، مصرف دارچین همراه با غذا، التهابات را التیام بخشیده و در نتیجهی کاهش کلسترول و افزایش سوخت و ساز بدن، منجر به کاهش وزن میشود. البته، مادامی که دارچین را میپزید، فواید آن را خنثی میکنید. بنابراین آن را روی لوبیا، عدس و برنج قهوهای یا گوشت قرمز پخته شده امتحان کنید، و بدون قند بمانید!
زیرهی سبز
زیرهی سبز نوعی ادویه از خانوادهی جعفریست که با عدس قرمز یا برنج قهوهای تناسب خوبی را پدید میآورد. از آن سخاوتمندانه بهره ببرید، زیره، قند خون و کلسترول را کاهش میدهد. زیره همچنین تاثیری مثبتی بر بیماریهای مزمن ناشی از دیابت دارد که بسیار نیز خطرناکند.
گل قاصدک
خواص دارویی گل قاصدک درمیان همهی گیاهان، شگفت انگیز است، بنابراین هرگز نباید این علف هرز را از باغچه خود ریشهکن کنید. برگهای سبز و تیرهی آن بدن را مملو از موادی میکند که فشار خون را کاهش میدهد و کبد را درمان میکند. مانند گزنه، قاصدکها نیز ادرار را افزایش میدهند و بدین ترتیب، عمل پاکسازی خفیفی در بدن صورت میپذیرد. قاصدک به کاهش وزن کمک میکند، که برای اکثر دیابتیها سودمند است.
شوید
شوید همراه با ماهی، تخم مرغ و قارچ بسیار لذیذ است. خواستگاه شوید خاورمیانه و جنوب غربی روسیه است، اما درحال حاضر جای خود را در آشپزخانههای اروپایی و داروفروشیهای قرون وسطایی نیز باز نموده است. سالها پیش بهطور عمده برای افزایش شیر زنان استفاده میشد. اما درحال حاضر به عنوان گیاهی موثر در مبارزه با دیابت شناخته شده است. پایگاه گیاهشناسی جیمز دوک، ۷۰ ماده شیمیایی مختلف را در شوید که به مبارزه با دیابت کمک میکند ذکر کرده است.
رازیانه
رازیانه وقتی به عنوان سبزی خورده میشود، طعمی بینظیر دارد. از سوی دیگر، دانهی این گیاه عطری قوی دارد؛ دمنوش رازیانه برای نفخ نوزادان فوقالعاده است. هم سبزی و هم دانهی آن شامل ترکیباتی شیمیایی است که با دیابت مبارزه میکند. آنتول، یکی از مواد شیمیایی گیاهی موجود در رازیانه است که مانع از عوامل التهابی در بدن میشود و با سرطان مبارزه میکند.
جویدن دانههای رازیانه بعد از هر وعدهی غذایی برای تمیز نمودن دندان و نفسی تازه در هند مرسوم است. اگر عطر و طعم داروی سرفه را دوست دارید، بدانید که رازیانه نیز سرکوبکنندهی خوبی برای سرفه با همان عطر و طعم است (علاوه بر کمک به مبتلایان دیابت و بیماریهای دستگاه گوارش) و اسانسهای آن به شکل کپسول نیز در دسترس است.
سیر
سیر در کنار ریحان، پونه و روغن زیتون طعم و مزهی خاصی به غذاهای ایتالیایی و مدیترانهای میبخشد. سیر برای عملکرد قلب مفید است و از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند، درست مانند پیاز، موسیر، پیازچه که همگی از یک خانواده هستند.
در میان آنها سیر بالاترین خاصیت ضدالتهابی را دارد و سرکوب کنندهی دیابت است. اما سیر میتواند از این هم موثرتر باشد: قند خون و چربی، همچنین پروتئین واکنشپذیر C و التهاب، را کاهش دهد. تقریبا هر نوع سبزی همراه با سیر و روغن زیتون خوشطعم میشود. اما متوجه باشید که سیرِ خشک تمامی تاثیرات مثبت سیر تازه را ندارد. سیر خام و تازه خرد شده به نظر قدرتمندترین تاثیرات را دارد.
زنجبیل
زنجبیل گیاهی فوقالعاده در مبارزه با دیابت و چربی خون بالاست، زیرا به طرق مختلف با دیابت مبارزه میکند و حتی به کاهش وزن نیز کمک میکند. درحقیقت، مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ از سوی متخصصین تغذیه در دانشگاه کلمبیا انجام شد، نشان داد افرادی که بعد از صبحانهی یک نوشیدنی گرم زنجبیلی مینوشند ۴۳ کالری بیشتر از دیگران میسوزانند. علاوه بر این، گزارشات حاکی از آن است که نوشیدن یک نوشیدنی حاوی ۲ گرم پودر زنجبیل تا ۳ ساعت بیشتر احساس سیری در فرد پدید میآورد.
در مطالعهایی جداگانه که در مجلهی غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان به چاپ رسید، مشخص شد بیماران دیابتی که به مدت ۳۰ روز، ۳ گرم پودر زنجبیل را در مقادیر تقسیم شده مصرف نمودند، کاهش چشمگیری در گلوکز خون( ۱۷%)، تریگلیسیرید (۹%)، کلسترول کلی (۸%)، لیپوپروتئین (۱۲%) و کلسترول (۹%) را تجربه کردند. از این ادویهی آسیایی در هر غذایی که میتوانید استفاده کنید. با غذاهای گوشتی و مرغی و همچنین خوراکهای گیاهی عالی است.
نعناع
نعناع فلفلی شامل آنتی اکسیدانهای طبیعی ضد دیابت، بیماری قلبی، پیری و سرطان هستند. طعم فوقالعادهای به چای میدهد. دمنوش تازهی آن را جایگزین چای کیسهای نمائید. نعناع عضلات نزدیک معده و مری را آرام میکند؛ افراد مبتلا به رفلاکس باید از نعناع دوری کنند. اما برای سایرین یک نوشیدنی خوش طعم است که به گوارش کمک میکند.
رزماری
اِکلیل کوهی یا رُزماری تقویتکنندهی قلب و موثر در درمان سندرم متابولیسم است. فعالترین مادهی گیاهی شیمیایی رزماری، کارنوسل است که باعث کاهش استرس اکسیداتیو میشود. در نتیجه برای مبارزه با التهاب و سرطان موثر است. نحوهی دستیابی به خواص رزماری از طریق طبخ آن به ویژه در تهیهی گوشت، خورشت، سیب زمینی سرخ کرده است. یا با دم نمودن یک چای رزماری، آرامش را تجربه کنید.
مریم گلی
مریم گلی حاوی آنتیاکسیدانهای ضد دیابت است. طعم قوی آن در خورشتها عالی است، در عین حال دمنوشی آرامش بخش و تسکین دهنده است. مانند دیگر سبزیجات معطر باغچهایی، مریم گلی سرشار از پلیفنولهاست؛ اسید رزمارنیک بیشتری نسبت به رزماری دارد. ترکیبات فنولیک آن وعدهی مبارزه با آلزایمر را میدهد. چای عسل و مریم گلی دربرابر سرماخوردگیهای ویروسی و باکتریایی بسیار موثر است، زیرا مادامی که عسل و مریم گلی ترکیب شوند، قدرت ضدباکتریایی آنها افزایش مییابد.
آویشن
تایمس یا آویشن شامل ۷۵ نوع مادهی گیاهی شیمیایی ضد دیابت است و عطر دلپذیر آن هر غذایی را بینظیر میکند. آویشن از سیتوکینهای مبارز کننده با التهاب حمایت کرده و به سلولهای ایمنی خاصی موسوم به ماکروفاژها، در ترشح عواملی که التهاب را از بین میبرد کمک میکند.
زردچوبه
زَردچوبه، ریشهی زردِ محبوب در غذاهای هندی که یک پای ثابت ادویهی کاری است، احتمالا بهترین داروی گیاهی یا ادویه برای پیشگیری از سرطان است. زردچوبه ادویهایی ایدهآل برای مبتلایان به دیابت است، تحقیقات نشان میدهد زردچوبه از خاصیت ضدالتهابی، ضدپیری، آنتیاکسیدانی، محافظت عصبی، ضد تصلب شرائین، محافظت از قلب، کاهشدهندهی وزن و عملکرد ضد عفونیکنندگی برخوردار است. تمامی این خواص از مادهی اصلی موجود در آن یعنی کروکومین نشات میگیرد.
براساس مطالعهی منتشر شده درمان دیابت، ۲۴۰ نفر که مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده شدند را به دو گروه تقسیم و به یک گروه به مدت ۹ ماه کپسول کروکومین (۱۵۰۰ میلی گرم) و به گروه دیگر ۹ ماه دارونما داده شد. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که ۱۶.۴٪ از افراد تحت بررسی که دارونما مصرف نموده بودند به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند، درحالی که هیچ یک از آنهایی که روزانه کروکومین خورده بودند، به دیابت مبتلا نشدند.
شیرینبرگ) سرده
شیرینبرگ یا استیویا تنها شیرینکنندهایست که برای دیابتیها مضر نیست، هرچند که از شکر هم شیرینتر است. در عین حال استیوا به دندانها آسیب نمیرساند و از تاثیرات مثبتی بر قند خون بعد از ناهار برخوردار است و میزان ترشح انسولین را افزایش میدهد. میتوانید گیاه آن را در گلدانی روی طاقچه پنجره پرورش دهید. یک برگ کوچک آن رشد زیادی دارد.
ترخون
ترخون گیاه خوبی است که طبق مطالعات مقاومت به انسولین و پرخوری در افراد دیابتی را کاهش میدهد. نوع فرانسوی ترخون به آسانی تکثیر نمیشود، اما انواع روسی و آمریکایی آن تقریبا در سراسر جهان و در آبوهوای معتدل وجود دارد. متاسفانه، گونههای آمریکایی تاثیر کاهندگی قند خون مشابهی را ندارد، بنابراین ممکن است مجبور شوید هزینهی بیشتری برای نوع فرانسوی آن بپردازید.
آلوئه ورا
از آلوئه ورا بیشتر در بهبود وضعیت پوست و تسکین سوختگی استفاده می شود. اما خواص آن به همین جا ختم نمی شود. آلوئه ورا با سرعت زیادی به کاهش قند خون کمک می کند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که این گیاه مازاد قند موجود در خون را دفع می کند و به همین دلیل برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. این افراد می توانند روزانه نوشیدنی آلوئه ورا مصرف کنند. البته کپسول های این گیاه نیز در بازار وجود دارد.
چوب میخک
چوب میخک طعم معطر تندی دارد که برای تهیه ی انواع غذاها استفاده می شود. این گیاه ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی ای دارد که در کنترل قند خون به دیابتی ها کمک زیادی می کند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که مصرف 3 گرم چوب میخک در روز می تواند به کنترل میزان قند و چربی خون کمک کند. می توانید این ادویه را به غذاهایتان اضافه کنید
گیاه جینسینگ
از قرن ها پیش از جینسینگ به عنوان یکی از معروف ترین داروهای گیاهی استفاده می شود. این گیاه حساسیت سلول ها به انسولین را افزایش داده و عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهد. جینسینگ در سوخت و ساز کربوهیدرات ها که یکی از عمده مشکلات دیابتی هاست نقش مؤثری دارد. می توانید از کپسول های این گیاه و یا چای آن استفاده کنید.
به عنوان کلام آخرباید به این نکته اشاره کرد که گیاهان ذکر شده موثر در کنترل و درمان دیابت، در اغلب عطاریها و یا به صورت طبیعی در طبیعت قابل تهیه هستند. حتما به این نکته توجه کنید که مصرف و استفاده از این گیاهان، بدون تغییر در شیوه زندگی، هیچ اثری در تنظیم یا کنترل میزان قند خون شما نخواهد داشت. تاکید میشود که قبل استفاده از این گیاهان دارویی و درمانی موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
محقق: فرخنده امیری
انتهای پیام/