اختصاصی مملکت آنلاین/

خوراکى‌های سفید رنگی که نباید از مصرف آن‌ها غافل شوید!

«رنگین کمان خوردن»، عبارتی است که متخصصان تغذیه سال‌هاست از آن استفاده می‌کنند.

خوراکى‌های سفید رنگی که نباید از مصرف آن‌ها غافل شوید!

به گزارش مملکت آنلاین، به هر حال، ایجاد یک بشقاب رنگارنگ می‌تواند اطمینان حاصل کند که شما مخلوط طعم‌دار و مقدار زیادی مواد مغذی خواهید خورد، اما شاید وقت آن رسیده باشد که بیرون از کشوهای تولیدی خود به غذاهای قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفشه فکر کنید و یک لقمه سفید بزنید! میوه‌ها و سبزی‌ها با رنگ‌های مختلف، دارای خواص زیادی هستند که علاوه بر سلامت دستگاه گوارش و اندام داخلی برای سلامت پوست خیلی مفید هستند؛ به این ترتیب با افزودن خانواده رنگ‌ها به رژیم غذایی، می‌توان از بدن خود مراقبت کرد و نگرانی ابتلا به برخی از رایج‌ترین بیماری‌های قرن اخیر را که تهدیدکننده سلامت افراد است، کاهش داد.

مواد غذایی سفید رنگ، تنوع بسیاری دارند و از بسیاری از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند. بهتر است در مصرف برخی مواد غذایی سفید رنگ بیشتر بکوشید و آن‌ها را بیشتر در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. توصیه ما، مراقبت از بدن در برابر انواع بیماری‌ها با مصرف این مواد خوراکی است. میوه وسبزی‌های سفید رنگ، رنگِ خودرا از ترکیبات پلی فنولیک با خواص آنتی‌اکسیدانی گرفته‌اند. توصیه می‌شود که از میان این محصولات، سیب‌زمینی را کمتر مصرف کنید. مصرف زیاد سیب‌زمینی به دلیل نشاسته بالایی که دارد چندان مطلوب نیست.

 

فواید مصرف میوه‌ها و سبزی‌های سفید رنگ:

• این میوه‌ها و سبزی‌ها، ترکیبات پلی فنلی با خواص آنتی‌اکسیدانی دارند که ممکن است منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان شوند.

• گیاهان سفید حاوی مواد مغذی سودمند و ضروری گیاهی از جمله ویتامین ث، ویتامین D، فیبر (الیاف غذایی)، پتاسیم و کلسیم هستند.

• مصرف سبزیجاتی که به صورت طبیعی سفیدرنگ هستند، به تامین برخی از نیازهای ضروری بدن و در نتیجه سلامتی بیشتر کمک می‌کنند.

* برخی از مواد غذایی سفید رنگ مانند سیر، حاوی آلیسین هستند که منجر به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا، کلسترول بالا، سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شوند.

• این غذاها منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین ث، فولات، نیاسین و ریبوفلاوین هستند.

• میوه‌ها و سبزیجات سفیدرنگ، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کنند.

• مطالعه‌ای که در نوامبر سال 2011 میلادی در مجله آمریکایی سکته مغزی به چاپ رسید، نشان داد مصرف میوه‌ها و سبزیجات سفید رنگ خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

• افرادی که از میوه‌ها و سبزیجات سفیدرنگ استفاده می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سینه و پروستات هستند و سطح هورمون‌های آسیب زا در بدن آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

 

توصیه‌های مهم:

• پیاز بخورید. پیاز یکی از مفیدترین سبزیجاتی است که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان گفت یکی از سبزیجاتی است که روزانه مورد مصرف قرار می‌گیرد. پیاز از قدیمی‌ترین سبزی‌هایی است که بشر استفاده می‌کرده و دارویی جادویی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها است. پیاز سرشار از مواد مغذی و مواد شیمیایی گیاهی است که می‌تواند در مبارزه با بیماری‌ها بسیار مفید باشد.

پیاز برای کاهش خطر ابتلا به معده، روده بزرگ، و سرطان رکتوم مفید است. پیاز منبع غنی ویتامین C و فیبر است و میزان اسیدفولیک، کلسیم و آهن آن بالاست. پیاز همچنین حاوی نوعی فلاوونوئید به نام کوئرستین است که ثابت شده درجلوگیری از بروز آب مروارید، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان نقش دارد.

• از مصرف لوبیا سفید غافل نشوید. این دانه سفید به کاهش سطوح کلسترول خون (چربی خون) کمک کرده و سرشار از فیبر است. علاوه بر این، حبوبات نیز منبع خوبی از پروتئین هستند و برای مدتی طولانی انسان را سیر نگه می‌دارد و باعث می‌شود که به سراغ تنقلات نروید، بنابراین اگر قصد لاغر شدن دارید این دانه سفید را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید.

لوبیای سفید، مانند سایر حبوبات، اغلب به عنوان یک منبع پروتئین در نظر گرفته می‌شوند.

• سیب‌زمینی مصرف نمایید. تقریبا اکثر افراد نیاز روزانه خود به پتاسیم و فیبر رو تامین نمی‌کنند. سیب‌زمینی سفید، بیشتر از هر سبزی و میوه، حاوی پتاسیم است و به اندازه بقیه میوه‌ها و سبزیها، فیبر (الیاف غذایی) دارد. همچنین سیب‌زمینی، حاوی ویتامین C، ویتامین B6 و منیزیم هست و مقدار کمی هم پروتئین با کیفیت بالا دارد.

سیب‌زمینی به کاهش فشار خون کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که سیب‌زمینی می‌تواند نقش مهمی در یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشد؛ البته به شرطی که به روش سالمی پخت شود. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و سدیم کم،با کاهش ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی ارتباط دارد.

سیب‌زمینی علاوه بر مقادیر کمی پروتئین با کیفیت، ویتامین C، ویتامین B6 و منیزیم نیز فراهم می‌کند. سیب‌زمینی خود را به صورت پخته یا تفت داده شده به عنوان یک غذای فرعی یا ماست یونانی و سبزیجات خرد شده و مرغ برشته شده انتخاب کنید تا اصلی باشد.

• مصرف قارچ خوراکی را فراموش نکنید. قارچ‌ها، پنجمین طعم اساسی بعد از شیرین، شور، تلخ و ترش مرتبط هستند. آن‌ها غذاهای شور را لبخند می‌زنند و کم کالری، بدون چربی، کلسترول و فاقد گلوتن هستند و به سختی سدیم دارند. به علاوه، آن‌ها مملو از سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین D هستند.

 

قارچ تنها ماده غذایی است که به طور طبیعی حاوی ویتامین D است. همان‌طور که پوست بدن ما می‌تواند ویتامین D را از اشعه فرابنفش خورشید به دست آورد، قارچ نیز در معرض نور آفتاب این ویتامین را در خود تولید می‌کند. در واقع یک وعده قارچ می‌تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین D را تأمین کند. قارچ‌ها در فرد احساس سیری طولانی مدت به وجود می‌آورند و می‌توان از آن‌ها برای کنترل وزن استفاده کرد.

مصرف قارچ برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است. می‌توان از قارچ در تهیه سالاد و برخی از غذا‌ها، به صورت آب پز، کبابی یا سرخ شده استفاده کرد.

• بلغور جو دوسر مصرف نمایید. بلغور جوی دو سر، منبع غنی از فیبر محلول است که منجر به کاهش میزان کلسترول و بهبود جریان خون می‌شود. جوی دو سر سرشار از فیبر است که به احساس سیری طولانی مدت کمک می‌کند و فرایند هضم را نیز بهبود می‌بخشد. مصرف این ماده غذایی منجر به پیشگیری از بروز سرطان دستگاه گوارش و سرطان روده بزرگ می‌شود.

• تربچه بخورید. اگرچه تربچه معمولا به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش است، اما اگر نگاهی به داخل آن بیندازید متوجه رنگ سفیدش خواهید شد. این سبزی را می‌توان در سالاد مصرف کرد اما زمانی که تفت داده میشود طعم جدیدی به خود می‌گیرد.

• سیر بخورید. سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B1، B2 و B3 است.. سیر، حاوی آلیسین هستند. آلیسین در واقع یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است. آلیسین موجود در سبزیجاتی همچون سیر به شما کمک می‌کند تا از خطر ابتلا به فشار خون، کلسترول بالا (چربی خون) و بیماری‌های قلبی مصون بمانید.

سیر نه تنها به غذاها طعم بهتری می‌دهد بلکه گفته می‌شود که به رویش مو و از بین رفتن آکنه و جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. ترکیبات آنتی‌اکسیدان موجود در سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

• بفرمایید موز! موز، ذاتا میوه شیرین و خوشمزه‌ای است. این میوه شیرین، خوشمزه و خوش طعم سرشار از مواد مغذی فراوانی برای بدن است. شما می‌توانید آ ن را به جوی دوسر یا ماست اضافه کنید یا آن را با کره بادام زمینی ترکیب کنید، تا میان وعده متعادلی داشته باشید. موز محتوی 8 آمینو اسید ضروری برای بدن است که بدن نمی‌تواند آن‌ها را بسازد.

موز منبع غنی فیبر (الیاف غذایی)، پتاسیم و ویتامین C است که نقش کلیدی در سلامت قلب و عملکرد عضلات دارد. موز رسیده حرکت روده را تنظیم می‌کند و برخلاف تصور عموم یبوست ایجاد نمی‌کند.

شاید افرادی که موز نرسیده مصرف می‌کنند، دچار یبوست بشوند. تنها میوه‌ای است که برای بعضی افراد، چاق کننده است زیرا مقادیر فراوانی نشاسته دارد.

• از گل کلم کمک بگیرید. در کنار سبزیجاتی مثل بروکلی، کلم و جوانه بروکسل، گل کلم نیز دارای خواص بسیار مفیدی است. این سبزی حاوی ترکیبات سولفور است که با سرطان مبارزه نموده و بافت استخوانی را قوی و سلامت رگ‌های خونی را هم حفظ می‌کند. گل کلم، حاوی آنتی‌اکسیدان می‌باشد؛ غنی از فولات است.

گل کلم حاوی کلسیم است که استخوان‌ها و دندان‌های ما را قوی‌تر کرده و از بروز پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. هر فنجان گل کلم حدود 2۵ کالری انرژی دارد و منبع بسیار خوبی از ویتامین C، ویتامین K، فیبر و به نسبت کمتر کلسیم، ویتامین B، پتاسیم و منیزیم است. گل کلم بخشی از خانواده‌ی کلم‌ها است که مطالعات متعددی نشان می‌دهد که کلم‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان و ترکیبات دیگر مربوط به سلامتی است که به دفع بیماری‌هایی مانند انواع خاصی از سرطان‌ها و همچنین التهابات مزمن کمک

کند.

منابع مورد استفاده:

1. اگر می‌خواهید مبتلا به سرطان نشوید...، وحید عرفانی، چاپ اول، 1389، انتشارات آسیم

2. تغذیه صحیح، ضامن سلامتی، وحید عرفانی، چاپ دوم، 1390، انتشارات آسیم

3. دیابت، قاتل شیرین، وحید عرفانی، چاپ اول، 1393، نشر سفیر اردهال

4. رازهای زیبایی و شادابی پوست، وحید عرفانی، چاپ اول، 1390، نشر فرهنگ اندیشمندان

۵. زندگی سالم با تغذیه سالم، وحید عرفانی (کتاب در دست چاپ)

6 . شادابی و نشاط با تقویت قوای جنسی، وحید عرفانی، چاپ اول، 4913، نشر البرز

7. عمر طولانی بدون سرطان، وحید عرفانی، چاپ اول، 1386، انتشارات آسیم

8. کلسترول اضافی، خداحافظ!، وحید عرفانی، 1392 چاپ اول، نشر سفیر اردهال

 

9- Do White Vegetables Have Health Benefits?, By Janet Lee, Consumer Reports, Inc., , 2020, ( www.consumerreports.org)

10- Health Benefits of White Foods, Beverley Lew, 2014, Times Internet Limited, (https://www.indiatimes.com)

11- 7 Raw Garlic Benefits for Reversing Disease, © 2017 Dr. Axe, (https://draxe.com)

12- 13 Surprising Benefits of Garlic, Reader's Digest, TRUSTED MEDIA BRANDS, INC., 2017, (http://www.rd.com)

13- 9 white foods that should be on your plate, UPMC MyHealth Matters, 2020, (https://www.upmcmyhealthmatters.com)

14- White Foods You Should Be Eating, Bonnie Taub-DixE, veryday Health, 2020, (https://www.everydayhealth.com)

وحید عرفانی، نویسنده و پژوهشگر در حوزه سلامتی

انتهای پیام/

ارسال نظر