اختصاصی مملکت آنلاین/
واریس/ پیشگیری و درمان در طب سنتی
ضربات یا حرکات تلمبه ای قلب که خون را در سراسر بدن جلو می برد، به همان نسبت که در میلیونها رگ پخش خواهد شد، اثرش کمتر می شود.
به گزارش مملکت آنلاین، بازگشت این خون به قلب به وسیله انقباضات عضلات انجام میشود که وریدها این خون را تحویل گرفته و به وسیله دریچه های وریدی خون وریدی وارد شریان ها می شود. اگر عضلات قوت خود را از دست بدهند و به طور طبیعی منقبض نشوند، تمام خون نمیتواند به قلب باز گردد. خون در ورید ها راکد می ماند و بسته می شود و همان جا میماند. وقتی خون در ورید ها ماند و به قلب بازنگشت، تولید مانع میکند. این رگهای بسته و پر از خون راکد چیزی را به وجود میآورند که به آن واریس می گویند. به تدریج تعداد زیادی از رگهای خونی در اطراف وریدهای بسته به وجود میآید ولی رگهای واریسی هم جای خود را دارند و تکان نمی خورند و منظره ی زشتی را به وجود میآورند. دردناک میشوند و در موارد وخیم تولید زخم می کنند.
شما میتوانید با مصرف برخی از گیاهان دارویی و یک رژیم غذایی مناسب از بروز این بیماری یا حاد شدن آن جلوگیری کنید.
انگور
انگور درختچه ای بالا رونده است که ساقی افراشته و تاحدودی پیچ خورده دارد. میوه انگور گرم و تر و دانه آن سرد است. انگور از نظر غذایی چاق کننده، صاف کننده خون، رفع کننده سودا، مفید برای سینه، شش و ملین طبع است. دانه انگور نفاخ است و برای معده و روده ضرر دارد. هسته انگور خاصیت آنتی اکسیدان بسیار قوی دارد و عصاره پرو آنتوسیانیدینی هسته آن باعث کاهش دردهای شکمی و استفراغ در بیماران مبتلا به التهاب پانکراس می شود.
خواص درمانی: انگور در درمان واریس، رتینو پاتی ناشی از دیابت و علائم سندروم پیش از قاعدگی کاربرد دارد و در پیشگیری از تصلب شرایین نیز موثر است.
میزان مصرف: عصاره دانه انگور برای پیشگیری از واریس باید ۵۰ میلی گرم در روز و برای درمان ۱۵۰ تا ۶۰۰ میلی گرم در روز در دوزهای تقسیم شده مصرف شود.
سیاه گیله
نام قدیمی اش قرقات است؛ گیاهی درختچه ای به ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر که ریشه های بلند و ساقه گل دهنده و منشعب دارد. میوه آن به رنگ بنفش تیره و حاوی دانه های هلالی شکل است. گیاه بومی اروپا و شمال آسیا است و میوه آن مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص درمانی: عصاره این میوه غنی از آنتوسیانین ها است که برای درمان مشکلات مرتبط با واریس مانند احساس سنگینی و درد در پاها به کار می رود. طبیعت این گیاه سرد و خشک است. مقوی معده و کبد، ضد التهاب، صفرا بر، ضد تشنگی، مسکن حرارت معده و کبد و گشاینده انسداد کبد است.
میزان مصرف: به شکل خوراکی عصاره استاندارد شده ی میوه، حاوی ۳۶ درصد آنتوسیانین، 320 تا 480 میلی گرم در روز مصرف شود. برای استعمال موضعی از جوشانده ده درصد میوه خشک شده گیاه استفاده شود.
سیرسیرک
گیاهی درختچه ای و سفید رنگ است که ساقه های سبز رنگ با خطوط برجسته طولی از آن پدید میآیند. فصل جمع آوری گیاه شهریور ماه است. این گیاه باعث انقباض رگ سیاهرگی میشود. همچنین سیاهرگ ها را در مقابل هیپوکسی محافظت می کند. این گیاه بر عروق لنفاوی نیز موثر بوده و باعث انقباض آنها میشود.
میزان مصرف: عصاره مایع یا جامد گیاه معادل ۷ تا ۱۱ میلی گرم، یک بار در روز توصیه میشود.
سیرسیرک برای درمان حمایتی علائم ناشی از نارسایی مزمن سیاهرگی واریس مانند پاهای سنگین و دردناک، سوزش و تورم پاها و همچنین درمان حمایتی علائم بواسیر مانند سوزش و خارش به کار می رود.
شاه بلوط هندی
شاه بلوط هندی متعلق به خانواده شاه بلوط است. میوه گیاه کپسولی با پوست کلفت است. زمانی که پوسته شد مغز میوه آزاد می شود.
خواص درمانی: این گیاه در درمان مشکلات مزمن سیاهرگ و واریس اثربخش است. تجویز عصاره این گیاه به بیماران مبتلا به واریس باعث مهار فعالیت ۳ آنزیم هیدرولازی میشود. فعالیت این آنزیم ها باعث افزایش نفوذپذیری مویرگی و شکنندگی عروق می شود.
عوارض جانبی: مصرف بیش از اندازه آن سمی است. مسمومیت با تکان ماهیچه، ضعف عضلات، عدم تعادل، گشاد شدن مردمک، استفراغ، اسهال، افسردگی، فلج و رخوت مشخص میشود.
میزان مصرف: دوز روزانه عصاره گیاه معادل ۱۵ تا ۵۰ میلی گرم است. در دوزهای تقسیم شده می باشد.
مصرف این گیاهان برای کودکان توصیه نمی شود.
یونجه زرد
با نام قدیمی اکلیل الملک، گیاهی با ساقه منفرد و اغلب منشعب است. گل ها به رنگ زرد بوده و درون خوشه های باریکی که از محور برگ ها منشا گرفته اند قرار دارند. این گیاه از خانواده حبوبات است. سرشاخه گلدار آن مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص درمانی: در درمان مشکلات واریسی مانند احساس درد و سنگینی در پا، کرامپ های شبانه پا، خارش و ورم پا به کار میرود. عصاره یونجه زرد روی رگهای لنفاوی اثر مثبت داشته و تعداد ضربان، دامنه و تون های لنفاوی را افزایش می دهد. عوارض جانبی: سردرد از عوارض این گیاه است. مصرف خوراکی این گیاه ممکن است سبب تقویت فعالیت ترکیبات ضد انعقادی شود.
میزان مصرف: به شکل خوراکی و سرشاخه های گلدار خشک شده یا فرآوردههای گیاه معادل ۳ تا ۳۰ میلی گرم روزانه مصرف شود.
غذاهایی مفید
از نظر تغذیهای مهمترین کار برای درمان واریزس برطرف کردن یبوست است. یبوست فشار وارده بر سیاهرگهای ساق پا را افزایش می دهد و باعث ایجاد واریس میشود. رژیم غذایی غنی از فیبر باعث کاهش یبوست و پیشگیری از بروز واریس می شود. برای پیشگیری از یبوست مصرف غلات سبوسدار، نان سبوس دار، ماکارونی و برنج توصیه میشود. غلات غنی از فیبر نامحلول باعث خواهد شد مدفوع آسان تر از دستگاه گوارش عبور کند در نتیجه فشار کمتری به وریدهای پا وارد میشود. یادتان باشد افزایش دریافت فیبر در رژیم غذایی باید همراه افزایش و دریافت آب، حداقل ۶ لیوان در روز باشد. در سبزیجات دارای فیبر نامحلول احتمال بروز یبوست را افزایش می دهد.
پرتقال، گریپفروت، شاتوت، توت فرنگی، فلفل دلمه ای و انواع سبزیجات دارای برگ سبز، تامین کننده ویتامین C هستند. این ویتامین برای حفظ استحکام کلاژن ضروری است. کلاژن ماده است که به حفاظت از دیواره رگها کمک میکند. فقدان ویتامین Cدر رژیم غذایی منجر به پارگی وریدهای کوچک و بدتر شدن واریس وریدها می شود.
مصرف عصاره شاتوت برای افراد دچار واریس مفید است و باعث کاهش دیواره نازک رگهای خونی میشود. این عصاره آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین دارد که به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک میکند.
مصرف مغزها، دانه ها و ماهی های روغنی حاوی اسیدهای چرب ضروری به طور روزانه برای کمک به استحکام دیواره ی ورید ها ضروری است.
پرهیزات غذایی
کره، مارگارین، روغنها، کیک، شیرینی، شکلات و بیسکویت سرشار از چربی ها هستند و احتمال افزایش وزن و واریس وریدی را افزایش میدهند.
هر غذایی که به طور تجربی سبب بروز یبوست شود باید همراه غذاهای ملین مصرف شود. مهمترین مواد غذایی ملین شامل آلوف انجیر و زرشک است.
توصیه
- افرادی که واریس دارند بهتر است گاهی به حالت افقی استراحت کنند. بهتر است پاها را بالاتر از سرشان قرار داده روی تخت خواب سرازیر دراز بکشند و به خون اجازه دهند در رگها برگردد.
- مصرف ویتامین b در جلوگیری از واریس تاثیر فراوان دارد.
- انجام ورزش هایی چون دوچرخه سواری( وقتی سوار دوچرخه هستید پاها را از روی رکاب برداشته به طرف جلو بالا برد ه و به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید)
- خوابیدن به پشت و بلند کردن ساق پاها به مدت ۳۰ ثانیه در هوا، میتواند برای جلوگیری از واریس مفید باشد.
- برنج بو داده، داروی واریس است و در رفع اسهال و زخم معده نتایج نیکویی دارد.
زنان، چهار مرتبه بیشتر از مردها به درد پا و ناراحتیهای مربوط به پا دچار میشوند. کفش های پاشنه بلند زنان برای پا زیان آور است، زیرا سنگینی بدن را جلو می کشد و ماهیچه های مربوطه را کوتاه میکند و مهرههای پشت را از شکل و توازن خارج می سازد. بهتر است در عوض کفش های پاشنه بلند، کفش راحت بپوشید .بهترین ورزش برای پاها، برهنه راه رفتن است که دارای فواید زیاد و خاصیت درمانی است. همانطور که کفش تنگ بسیار باعث آزار پاهاست، جوراب خیلی کوتاه و نامناسب هم بر سر انگشتان و عضلات پا فشار میآورد. پا احتیاج به تحرک و ورزش دارد و استراحت زیاد برای آن مفید نیست. یکی از علل رنجوری پاها نشستن در صندلی های راحتی و چرخدار و نیمکت های باغ به منظور استراحت ممتد است. در حالی که ورزش ملایم و حرکت آرام و تقویت عضلات و اعصاب پا فوقالعاده مفید است و بر عمر انسان می افزاید.
دکتر مسعود آزادبخت متخصص سیستماتیک گیاهی و گیاهان دارویی
انتهای پیام/
لطفا در مورد درمان واریس معده اطلاعات بدین.چرا گمراه میکنید