اختصاصی مملکت آنلاین/

تضمین سلامتی کامل با گیاه یونجه

یونجه ریشه ای بسیار عمیق درد و ریشه آن تا سه متر بداخل زمین نفوذ می کند و بنابراین منبع ویتامین ها و مواد معدنی است که از خاک می گیرد...

تضمین سلامتی کامل با گیاه یونجه

به گزارش مملکت آنلاین، این سوپرغذا، به ویژه در آفریقای جنوبی، استرالیا، نیوزیلند و انگلستان نامیده می شود. با این حال در آمریکای شمالی، به عنوان یونجه شناخته می شود. این یک گیاه گلدار چند ساله است که بخشی از خانواده بنشن ها است و گیاه نیز در نظر گرفته شده است. معمولا در سیلو، چمن، یونجه، پوشش محصول و کود سبز نگهداری می شود ، گیاه یونجه در سرتاسر جهان رشد می کند، اما بومی آب و هوای معتدل گرم است.یونجه را به گونه های متفاوتی همچون دم کرده، پخته و یا مربا می توان مصرف کرد.

تاریخچه یونجه

گیاه یونجه در جنوب آسیا به وجود آمد. اولین بار در ایران باستان کشت شد سپس آن را در حدود 490 سال قبل از میلاد به یونان معرفی کرد، زمانی که پارسها به قلمرو یونان حمله کردند. در آمریکا، گیاه یونجه توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها معرفی شد. در سالهای 1800، بسیاری از مناطق در جنوب غربی ایالات متحده شروع به تولید این گیاه کردند. با این حال، زمان زیادی در بخش شرقی کشور پرورش داده میشد.

استفاده باستانی از گیاه یونجه

طب سنتی چینی از برگ یونجه برای از بین بردن زخم ها و تحریک اشتها استفاده کرده است. داروهای آیورودای بومی از آن برای بهبود تولید سلول های خون و آرتریت، احتباس آب و زخم ها استفاده کرده است.

در قرن شانزدهم، استعمارگران اسپانیا از یونجه به عنوان غذا برای اسب خود استفاده کردند. آنها معتقد بودند که گیاه یونجه غذای بهتر از چمن است. بومیان آمریکایی از دانه های آن به عنوان یک افزودنی مواد مغذی استفاده می کنند آنها همچنین برای توقف لخته شدن خون و درمان زردی از آن استفاده کردند.

آمریکایی ها از آن برای مبارزه با مشکلات قاعدگی، مشکلات ادراری و خشکی و شوره پوستی استفاده می کردند. علاوه بر این، گیاهپزشکان سالهای 1800 از گیاه یونجه برای درمان کم خونی، سوء هاضمه و دیسپپسی استفاده می کردند.

محتوای مغذی گیاه یونجه

یونجه با دلایلی محکم به عنوان "پادشاه تمام غذاها" نامگذاری شده است و دارای ویتامین های ضروری A، C، D، E، K می باشد. همچنین حاوی طیف کامل ویتامین B نیز می باشد و شامل مس، فولات، منگنز، تیامین، آهن و منیزیم است.

علاوه بر این نیز دارای ریبوفلاوین، نیاسین، بیوتین، اسید فولیک، پتاسیم، فسفر و کلروفیل است.در نهایت، دارای محتوای بالایی از ترکیبات گیاهی زیستی فعال است در مقایسه با سایر گیاهان، برگ یونجه حاوی اسیدهای آمینه و همچنین پروتئین بسیار زیاد است.

خواص فوق العاده ای که از گیاه یونجه دریافت می شود ،از این قرار است:

 یونجه و کاهش کلسترول

کمک می کند تا کلسترول کاهش یابد.

گیاه یونجه دارای محتوای سافین بالا است.

این ترکیبات گیاهی شناخته شده برای کاهش سطح کلسترول است.

یونجه جذب کلسترول در روده را کاهش می دهد. همچنین دفع ترکیبات مورد استفاده برای انباشتگی کلسترول را افزایش می دهند.علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که مصرف یونجه سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا را افزایش می دهد.

کاهش میزان چربی در شریان ها مشاهده شد. و به عنوان یک ضد هایپرلپیدرمیک شناخته شده است. این به این معنی است که سطح چربی خون را پایین می آورد. کاهش میزان چربیها می تواند، به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ناشی از سطح کلسترول بالا کمک کند.

فواید و خواص یونچه برای مبارزه با سرطان پستان

این گیاه فوق العاده شامل فیتواستروژن و ترکیبات گیاهی است که به افزایش سطح استروژن کمک میکند ؛ مطالعات نشان می دهد که این ترکیبات خطر مرگ و عود بیماران مبتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد و در کاهش عوارض یائسگی و خونریزی بیش از حد کمک می کند.

کاهش علائم یائسگی با یونجه

کمبود استروژن علت اصلی یائسگی است ، از آنجایی که گیاه یونجه دارای فیتواستروژن است، برای زنان یائسه بسیار مفید می باشد. مطالعات نشان می دهد که مصرف این گیاه می تواند تعرق شبانه را حل کند و همچنین باعث از بین رفتن گرگرفتگی ها شود.

یونجه برای رفع خشگی واژن و عوارض قاعدگی

همچنین با خشکی واژن، سردرد، از دست دادن میل جنسی و تغییرات خلقی مبارزه می کند ؛ زنان مبتلا به خونریزی شدید قاعدگی، می توانند از یونجه بهره مند شوند. ویتامین Kهمچنین ویتامین انعقاد خون است و می تواند باعث جلوگیری از خونریزی بیش از حد شود.

جلوگیری از پوکی استخوان با یونجه

محتوای ویتامین K بالا در یونجه مناسب سلامت استخوان است. بدن انسان نیاز به ویتامین K دارد تا از کلسیم به درستی استفاده کند.یونجه همچنین دارویی است که می تواند شما را در برابر پوکی استخوان محافظت کند

درمان و پیشگیری از کم خونی

کمبود آهن و تولید ضعیف خون موجب کم خونی در بدن می شود . یکی از مزیت های یونجه، پیشگیری و درمان کم خونی است. مصرف یونجه باعث افزایش تولید خون می شود. افرادی که از کم خونی رنج می برند، باید این گیاه را به برنامه غذاای خود اضافه کنند.

درمان سنگ های کلیه

یونجه سرشار از ویتامین E،C،A و روی است که برای درمان سنگ کلیه بسیار مفید می باشد. برای پیشگیری و درمان سنگ کلیه می توان جوانه و برگ های یونجه را مصرف نمود

پیشگیری از روماتیسم و مسمومیت

مواد مغذی ضرووری که در یونجه وجود دارد دارای خواص ضد روماتیسمی است . یونجه برای پیشگیری و درمان آرتروز ، آرتریت ، مسمومیت ناشی از فلزات سمی، زخم های واریسی، سنگ مثانه و کلیه، ورم و ...کاربرد بسیاری دارد.

کمک به سم زدایی بدن

جوانه یونجه دارای خاصیت سم زدایی دارد که می توان به عنوان که ماده تمیز کننده و سم زدا استفاده کرد تجمع سموم در بدن می تواند آثار مخربی در سلامتی و زیبایی داشته باشد. مصرف منظم و مداوم یونجه ، سموم بدن را دفع می کند.

کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی

تصلب شرائین می توان باعث بیماری های قلبی شود. یونجه دارای خاصیتی است که از تصلب شرائین جلوگیری می کند، همچنین به عنوان یک رقیق کننده خون نیز می باشد.

درمان دیابت

یونجه دارای خاصیتی است که علاوه بر پیشگیری از ابتلا به دیابت ، با کاهش سطح قند خون، این بیماری را درمان نیز می کند.

کنترل اشتها

با یونجه می توان چای بسیار مفید و مغذی تهیه کرد. قبل از هر وعده غذایی با نوشیدن یک فنجان چای یونجه، اشتهای خود را کنترل کنید. این چای در رفع بسیاری از بیماری ها نیز موثر است.

کاهش سطح فشار خون

سطح فشار خون بالا در بدن برای سلامتی بسیار خطرناک است و در صورت عدم کنترل و مراقبت، عواقب بسیاری به دنبال دارد. نوشیدن یک فنجان از چای یونجه سطح فشار خون را کاهش می دهد.

درمان عفونت ادراری

جوانه یونجه یک دیورتیک طبیعی است که به افزایش ادرار و دفع سموم از طریق آن در درمان عفونت ادراری و عفونت مثانه کمک می کند. همچنین خطر ابتلا به عفونت کلیه را کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف یونجه با تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت طبیعی بدن به مبارزه در برابر بیماریها کمک می کند.

افزایش تولید شیر مادر

ترکیبات مفید یونجه باعث افزایش شیر در دوران شیردهی می شود . این ترکیبات برای سلامتی ، فواید بسیاری دارد.

یبوست

جوانه یونجه ، دارای فیبر بالایی است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و با افزایش مدفوع در پیشگیری و درمان یبوست بسیار مفید است.

خواص جوانه یونجه برای پوست و مو

نکته :قبل از استفاده هر گونه ماسکی بر روی صورت و نواحی حساس بدن، مقداری از آن را بر روی پوست دست به مدت 20 دقیق مصرف کنید تا در صورت نداشتن حساسیت، برای نواحی مور نظر استفاده کنید.

1. پاک سازی پوست صورت

جوانه یونجه دارای مقادیر بالای کلروفیل است که به پاکسازی و سم زدایی پوست صورت کمک می کند، در نتیجه خطر ابتلا به آکنه و جوش صورت را کاهش می دهد.

2. درمان خشکی پوست

خشکی پوستیکی از عوارض پوستی شایع است که منجر به ایجاد چین و چروک در پوست صورت می شود؛ رطوبت بالای یونجه ، پوست را آبرسانی کرده و خشکی پوست را برطرف می کند.

3. جوان سازی پوست صورت

جوانه یونجه یک آبرسان طبیعی پوست است برای افزایش رطوبت پوست و فع چین و چروک آن کمک می کند.جوانه یونجه دارای مقدار زیادی از ویتامین A و ویتامین C است که باعث افزایش سنتز کلاژن در پوست می شود و در نتیجه با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

4. درمان ریزش مو

جوانه یونجه حاوی سیلیس است که موجب تقویت مو می شود. علاوه بر آن با افزایش سنتز کلاژن در مو ، ریزش مو را درمان می کند.

5. تقویت و افزایش رشد مو

جوانه یونجه به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین های B در تقویت فولیکول های مو تاثیر گذاشته و موجب افزایش رشد موی سر می شوند.

عوارض و مضرات جوانه یونجه

بیماری های خود ایمنی

جوانه یونجه سیستم ایمنی را تقویت می کند، بنابراین متخصصان توصیه می کنند افراد مبتلا به بیمای های خود ایمنی مانند لوپوس، از مصرف جوانه یونجه باید خودداری کنند زیرا ممکن است باعث تشدید علایم شود.

دوران بارداری و شیردهی

تمام جوانه ها مانند جوانه یونجه درر فضای مرطوب رشد می کنند که خطر رشد باکتری های بیماری زا مانند سالمونلا را افزایش می دهد، بنابراین خانمهای باردار و شیرده نبای جوانه ها را مصرف کنند.

نوزادان و کودکان

به دلیل رشد انواع جوانه هادر محیط مرطوب ، احتمال آلوده شدن آنها به باکتری های بیماری زا مانند E.coli وجود دارد، بنابراین باید از مصرف جوانه یونجه توسط نوزادان و کودکان خودداری شود.

تداخل دارویی

جوانه یونجه سرشار از ویتامین K است که امکان تداخل دارویی آن با داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین وجود دارد.

خواص دمنوش یونجه

دمنوش یونجه سرشار از ویتامین کا است که در درمان خونریزی های شدید قاعدگی مفید می باشد.

یونجه دارای مقدار بالایی از پروتئین و فیبر است که در کاهش وزن بسیار موثر است.

سطح بالای ویتامین آ و دی موجود در یونجه باعث درمان دردنرمی استخوان و شب کوریمی شود.

برای افرد مبتلا به فشار خون بالا ، دم نوش یونجه درمان مناسبی است.

دم نوش یونجه مدر است و از طریق افزایش ادرار باع سم زدایی و پاکسازی بدن می شود.

نوشیدن یک فنجان از دمنوش یونجه در روز باعث درمان روماتیسم و آرتریت می شود.

دمنوش یونجه به کاهش کلسترول بد خون کمک کرده و خون را تصفیه می کند.

این دمنوش گیاهی باعث پاکسازی دستگاه گوارش می شود. نوشیدن یک فنجان از دمنوش یونجه به رفع یبوست کمک می کند.

یونجه دارای مقدار زیادی ویتامین ث است که 4 برابرلیموترش می باشد. به همین دلیل تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

طرز تهیه دمنوش یونجه

برای آماده کردن دمنوش یونجه، 150 گرم یونجه خشک را در نیم لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن نصف شود. سپس دمنوش را از صافی عبور داده و نوش جان کنید. برای طعم دادن بهتر آن می توانید مقداری عسل به آن اضافه نمائید تا خواص آن چند برابر شود.

استفاده از دمنوش یونجه در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی ، تنها با مشورت پزشک می توان از دمنوش ها استفاده نمود زیرا برخی از گیاهان مانند یونجه برای خانمهای باردار مضر است، حتی احتمال سقط جنین یا وزن کم هنگام تولد وجود دارد.

روش پرورش گیاه یونجه

خودتان یونجه پرورش دهید:

برای اطمینان از این که جوانه یونجه هایی که مصرف میکنید کاملا طبیعی و ایمن هستند، چرا خودتان تهیه نمی کنید؟ بله! امکان پذیر است! برای این کار نیاز به یک کوزه بزرگ گِلی، کمی پارچه، یک تکه صافی، و البته کمی بذر یونجه است. اطمینان حاصل کنید که دانه های خود را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید.

نحوه کاشتن گیاه یونجه 

حالا شروع کنیم:

اول، 2 قاشق غذاخوری از دانه های یونجه را برروی کوزه بریزید. روی آنها چند اینچ آب سرد بریزید بعد، بالای شیشه یا کوزه را با پارچه صافی بپوشانید. و با کش لاستیکی ببندید.

اطمینان حاصل کنید که بذر کاملا به مدت یک شب خیس میخورد. همچنین، مطمئن شوید که شیشه را در یک مکان دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. صبح روز بعد، آب را تخلیه کنید.

برای چند روز آینده، بیشتر یا کمتر همین فرایند را ادامه دهید. بذر را در صبح و عصر با پر کردن شیشه با آب سرد مرطوب کنید، و آب اضافه را تخلیه کنید.

جوانه ها معمولا در 3 یا 4 روز ظاهر می شوند.

روند " شستشو، تخلیه، تکرار" را تا زمانی که شما شروع به مشاهده سبزینه از جوانه های به طور کامل رشد یافته نکرده اید ادامه دهید.جوانه های اضافه را برای استفاده بعدی در یخچال نگهداری کنید.

به خاطر داشته باشید که شما باید جوانه های یونجه را از 3 تا 4 روز پس از ذخیره سازی آنها مصرف کنید.

 

ارسال نظر