اختصاصی/ تدابیر سلامتی مادران در دوران شیردهی

یکی از زیباترین و پرتدبیرترین پدیده هایی از سوی پروردگاردر جهان خلقت گذاشته شده است قرار دادن تغذیه ی نوزاد در سینه ی مادر است...

اختصاصی/ تدابیر سلامتی مادران در دوران شیردهی

به گزارش مملکت آنلاین، یکی از زیباترین و پرتدبیرترین پدیده هایی از سوی پروردگاردر جهان خلقت گذاشته شده است قرار دادن تغذیه ی نوزاد در سینه ی مادر است. این پیش بینی در واقع امنیت حیات نوزاد را در هر شرایطی در آغوش مادر تضمین می کند. شیر مادر بهترین ماده ی غذایی برای طفل تازه به دنیا آمده است و تمام مواد لازم را برای وی تامین می کند. فراموش نکنید همان شیر اولیه که گفته می شود باید دور ریخته شود و نوزاد نباید آن را بخورد چون به دل درد مبتلا می شود، در واقع سرشار از انواع آنتی بادی هاو پادتن ها و دیگر مواد لازم برای تامین ایمنی بدن نوزاد در برابر انواع بیماری ها و عفونت هاست و مادران نباید به هیچ عنوان طفل خودرا از خوردن این شیر که به اصطلاح به آن آغوز گفته می شود محروم کنند. دکتر کرد افشاری برای زنان شیرده توصیه هایی دارد که ذیلا برایتان آورده ایم:

زنان شیرده چه مواد غذایی باید مصرف کنند

بهترین مواد غذایی برای زن شیرده

نان گندم خوب پخته شده، گوشت بره، بزغاله، گوشت و مغز گوسفند و مغز حیوانات دیگر، پستان گوسفند، ماهی تازه، کرفس، کنجد، چغندر، آشی که با نخود و جو پخته شده باشد، کاهو، بادام، فندق.

غذاهای مناسب برای زن شیرده

شیربرنج، زرده تخم مرغ نیم برشت، شیربادام، حلوای هویج، حلوای زرده ی تخم مرغ، آش شیر، سوپ کله ی مرغ.

غذاهایی که مصرف آن ها برای زن شیرده مناسب نیست:

خردل، نعنا، سیر، پیاز

برای غلیظ شدن شیر زنانی که شیر آن ها رقیق است:

پرهیز از فعالیت های شدید و ورزش های سنگین، مصرف شیره ی انگور با نان سنگک به عنوان صبحانه یا شام، استراحت و خواب کافی.

کم بودن شیر چند علت دارد

  1. غلبه ی حرارت بالابربدن: استفاده از سوپ جو با اسفناج برای افزایش شیر در این حالت مفید است. مصرف کشک الشعیر و اسفناج توصیه می شود.
  2. غلبه ی سردی ببربدن یا گرفتگی در مجاری شیر: دراین مورد استفاده از هویج یا تخم آن و همچنین بادکش گرم زیر سینه در افزایش شیر موثر است.
  3. کمبود شیر به دنبال کم غذایی مادر: افزودن سیاه دانه، رازیانه و تخم شوید به رژیم غذایی به افزایش شیر کمک می کند. ماساژ زیر سینه با روغن سیاه دانه مفید است.

فاسد کننده های شیر: باردار بودن، جماع، مشکلات روحی و اعصاب، غذاهای نامناسب و نوشیدنی های نامناسب، عادات غذایی بد.

جهت بهبود (افزایش دهنده ی شیر در همه ی مزاج ها)

  • مصرف یک قاشق پودر سبوس برنج و گندم در غذا ورعایت رژیم سیب رسیده و شیرین
  • آب پنیر (پنیرتازه را در آب جوشانده سپس آب را صاف کرده و میل کنید)
  • مخلوط روغن گاوی داغ با آب انگورومیل کردن آن در طول روز
  • نخود را از شب تا صبح در شیر خیسانده سپس ظهر شکر به آن اضافه کرده و کمی حرارت داده می شود.
  • تخم شنبلیله پودر شده چهار قاشق غذاخوری به اضافه دو قاشق غذاخوری روغن کنجد به اضافه ی سه قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده در طول روز چندبار میل کنید.

اعمال یداوی

بادکش زیر پستان، پستان را در آب نیم گرم ماساژ دادن، نرمش قبل از غذا

ضماد: آرد کنجد را در آب انگور خیسانده به مدت 24 ساعت آب آن را نوشیده و ته نشین آن را روی پستان ضماد شود.

خون سازی در شیردهی

  • آب انگور، آب به، آب آناناس، آب سیب، شیرنارگیل، آب انبه، آب لیموشیرین، هرکدام 250 گرم، عرق بیدمشک، کاکوتی، بادرنجبویه، گل گاوزبان، گزنه، عرق شاه اسپرم و ریحان هرکدام نیم لیتر، همه را باهم مخلوط کرده و 10 دقیقه روی شعله ی ملایم بجوشانید، سپس با شکر سرخ یا شکر سفید یا عسل مخلوط کرده 10 دقیقه دیگر بجوشانید سپس نصف قاشق چای خوری زعفران ساییده به آن افزوده و 10 دقیقه دیگر بجوشانید. روزانه 3-1 استکان یا لیوان میل شود.
  • مصرف شربت آب و عسل نیز توصیه می شود. استفاده از آب آهن تاب در تمام غذاها و نوشیدنی ها و قرص خون ساز بسیار مفید است.
  • درتمام غذاها و نوشیدنی ها کمی زنجبیل، رازیانه، انیسون، زیره ی سبز و... اضافه شود.

روش تهیه ی موارد پیشنهادی

روش تهیه کشک الشعیر

100 گرم جو پوست کنده را در 5/1 لیتر آب بجوشانید تا 200 سی سی بماند. آن گاه آن را به هم بزنید و صاف نمایید. آب بدست آمده کشک الشعیر است.

روش تهیه شیربرنج

مواد لازم: برنج یک لیوان، شیر سه لیوان، شکر یک لیوان، هل 3-2 دانه، گلاب 2 قاشق غذاخوری، کمی نمک.

طرز تهیه: برنج را 6 ساعت قبل از پخت بشویید و با کمی نمک بخیسانید. سپس با یک لیوان آب و یک لیوان شیر وهل روی شعله ی ملایم بگذارید و بپزید. بعد از اینکه برنج ها له شدندباقی مانده ی شیر را در قابلمه بریزید و روی شعله ی ملایم به جوش بیاورید. شعله را کم کنیدو آهسته هم بزنید. در این هنگام شکر و گلاب را نیز اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا شکر کاملا حل شود. زیر قابلمه را خاموش و دانه ی هل را خارج کنید. شیربرنج را در ظرف بکشید و بگذارید خنک شود.

اگر بلافاصله در ظرف را بگذارید شیر برنج آب می اندازد.

روش تهیه تخم مرغ نیم برشت

تخم مرغ را داخل آب درحال جوش انداخته به مدت 100 ثانیه بماند. سپس زرده را خارج کرده با عسل یا نمک و آویشن مخلوط کرده و بهتر است در وعده ی صبحانه میل شود.

روش تهیه ی شیر بادام

مواد لازم: مغز بادام درختی خام پوست کنده نیم پیمانه، آب سرد 2 پیمانه، شیره ی انگور 4 قاشق غذاخوری، گلاب 2 قاشق مرباخوری، هل 4 دانه.

طرز تهیه: بادام پوست کنده را با تخم هل و نیم پیمانه آب در مخلوط کن بریزید تا خمیر شود بقیه آب و گلاب و شیره ی انگور را به مخلوط اضافه کنید و باز چند ثانیه بگردانید تا خوب مخلوط شود.

روش تهیه ی حلوای هویج

مواد لازم: هویج یا زردک شیرین و رسیده، شکر یا عسل، مغز پسته و بادام، هل و گلاب و زعفران، مقدارهمه برحسب ذائقه به مقدار لازم.

طرز تهیه: زردک شیرین ورسیده را پوست کنده و از وسط به صورت طولی نصف کنید و قسمت سفت میانه ی آن را جدا کنید. سپس آن را رنده کرده و با آب و گلاب بپزید. شکر یا عسل را با هل و گلاب و زعفران به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. خلال بادام و مغز پسته را در ماهی تابه دیگر با حرارت ملایم بو داده و به حلوا اضافه کنید. سپس حلوا را در سینی پهن کرده و با چاقو به شکل لوزی ببرید.

روش تهیه حلوای زرده ی تخم مرغ

مواد لازم: زرده ی تخم مرغ 5 عدد، روغن کنجد یا کره ی حیوانی دو قاشق غذاخوری، هل، دارچین، میخک، شکر و گلاب مقدار همه برحسب ذائقه به مقدار لازم.

طرز تهیه: تخم مرغ را ابتدا آب پز کرده و زرده ی آن ها را جدا کنید. زرده ها را له کرده و در روغن یا کره ی حیوانی تفت دهید. هل، دارچین، میخک، شکر و گلاب را نیز به آن اضافه کرده و هم بزنید تا آب آن خشک شده و به روغن بیفتد

روش تهیه ی آش شیر

مواد لازم: شیر یک لیتر، نخود یا لپه یک نعلبکی، رشته آشی 50 گرم، مقداری نمک

طرز تهیه: نصف شیر را با نخود خیسانده و می جوشانیم تا نخود کاملا پخته شود. سپس بقیه ی شیر و رشته را اضافه کرده تا رشته بپزد کمی نمک نیز اضافه می کنیم.

نوشته هیئت تحریریه سرویس طب سنتی مملکت آنلاین

انتهای پیام/

ارسال نظر