آمریکا، افغانیهای یاریگر ارتش این کشور را از افغانستان خارج میکند
آمریکا از اواخر ژوئیه تخلیه افغانهایی را که به ارتش آمریکا کمک کردهاند آغاز میکند .
به گزارش مملکت آنلاین، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ایالات متحده «عملیات پناه به متحدان» (با نام اصلی Operation Allies Refuge) را با هدف تخلیه افغانهایی که طی جنگ ۲۰ ساله به نیروهای آمریکایی کمک کردهاند و اکنون جانشان از سوی طالبان در خطر است، آغاز خواهد کرد.
بنا بر اعلام یک مقام ارشد دولت آمریکا، پروازها از مبدا افغانستان با هدف تخلیه این افراد از هفته آخر ماه ژوئیه آغاز میشود و ابتدا برای تخلیه کسانی اقدام خواهد شد که پیش از این روند اخذ ویزای مهاجرت ویژه (SIVs) را شروع کرده باشند.
به گفته این مقام ارشد که به شرط ناشناس ماندن این اطلاعات را منتشر کرده، قرار است این افراد و خانوادههایشان در یک یا چند مکان در خارج از قاره آمریکا منتظر بمانند تا زمانی که وزارت خارجه ایالات متحده پروسۀ صدور ویزای مهاجرت ویژه را برای آنها کامل کند.
این مقام ارشد «به دلایل امنیتی» توضیح بیشتری درباره این عملیات و چگونگی اجرای آن همچنین کشورهایی که این افراد بطور موقت در آنجا اسکان خواهند یافت، نداد.
او تنها اعلام داشت: «به دستور رئیس جمهور جو بایدن، واشنگتن عملیات پناه دادن به متحدان را برای پشتیبانی از پروازها برای جابجایی افغانهای واجد شرایط و خانوادههایشان که از ایالات متحده و شرکایش حمایت کردهاند و در مسیر انجام پروسه SIV قرار دارند را آغاز خواهد کرد.»
او ادامه داد: «همانطور که رئیس جمهور بطور روشن اعلام کرده، ایالات متحده همچنان مطمئن است که ارتش افغانستان ابزار و توانایی دفاع از کشورشان را دارند و درنهایت نیز این درگیریها باید در میز مذاکره حل شود.»
این خبر در حالی منتشر میشود که فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) نیز اعلام کرده است این هفته تخلیه ۹۵ درصد نیروهای آمریکایی از افغانستان کامل خواهد شد.
تشکیل واحد هماهنگی در وزارت خارجه ایالات متحده
برآورد میشود ۱۸ هزار نفر متقاضی دریافت این ویزا باشند که با احتساب اعضای خانوادههای آنها، شمار این دست از مهاجران به حدود ۵۳ هزار نفر میرسد. پروسه رسیدگی به این درخواستها گاه تا ۸۰۰ روز طول میکشد.
این مقام ارشد همچنین اعلام کرد که تریسی جاکوبسون، سفیر پیشین ایالات متحده در تاجیکستان، ترکمنستان و کوزوو یک واحد هماهنگی را در این موضوع در وزارت خارجه ایالات متحده هدایت میکند تا این عملیات با موفقیت انجام شود. این واحد همچنین شامل نمایندگانی از بخشهای دفاعی و امنیت ملی ایالات متحده است.
یک روز پیش از این نیز جان کربی، سخنگوی پنتاگون اعلام کرده بود: «ما متعهد هستیم که به وظایف خود عمل کنیم و به این زنان و مردان و خانوادههایشان کمک کنیم. اکنون در تلاش برای شناسایی مکانهایی خارج از ایالات متحده هستیم تا از آنها به عنوان محل اقامت موقت این افراد استفاده کنیم.»
برخی احتمال میدهند که ایالات متحده از کشورهایی در آسیای میانه برای اسکان موقت این افراد استفاده کند.
انتهای پیام/