میلیاردر انگلیسی به فضا رفت و به زمین برگشت
ریچارد برانسون بر فراز جو زمین، سفر فضایی مالک شرکتهای ویرجین عملی شد .
به گزارش مملکت آنلاین، سِر ریچارد چارلز نیکولاس برانسون، کارآفرین و سرمایهگذار بریتانیایی و بنیانگذار گروه شرکتهای ویرجین از جمله شرکت فضایی «ویرجینگلکتیک» روز یکشنبه ۲۰ تیر (۱۱ ژوئیه) از پایگاه عملیاتی شرکت ویرجین در بیابانهای نیومکزیکوی آمریکا رهسپار فضا شد.
به این ترتیب او با عملی کردن این ماموریت آن هم ۹ روز زودتر از سفر برنامهریزی شده برای جف بزوس مالک آمازون، توانست در مسابقه فضایی میلیاردرها برنده شود.
سفر برانسون با فضاپیمای شرکت خودش که «SpaceShipTwo»» نام دارد، انجام شد و دو خلبان و سه عضو دیگر شرکت «ویرجینگلکتیک» نیز او را همراهی کردند.
برانسون ۷۱ ساله و پنج نفر دیگر حاضر در این پرواز به ارتفاع حدود ۸۸ کیلومتری بر فراز صحرای نیومکزیکو رسیدند. آنها حدود سه تا چهار دقیقه بیوزنی را تجربه کردند و سپس با خیال راحت به زمین برگشتند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت «ویرجینگلکتیک» این پرواز یک ساعته که با هدف ترویج گردشگری فضایی برنامه ریزی شده، در سه مرحله عملی شد.
ابتدا هواپیما از باند بلند شده و پس از رسیدن به ارتفاعی ویژه، دستگاهی در آن فعال شد که دارای موتورهایی است که میتواند مسافران را تا فاصله ۵۵ مایلی زمین ببرد؛ یک پرواز زیرمداری که سرنشینان میتوانند در جریان آن، هم مناظر زیبای سیاره زمین از فضا را ببینند و هم بیوزنی را تجربه کنند. فرود این فضاپیما نیز بار دیگر به کمک دو خلبانی که گروه را همراهی میکردند، ممکن شد.
به این ترتیب شیوه پرواز این فضاپیما و رسیدن آن به فضا، بسیار متفاوت با شیوه پرواز فضاپیماهای شرکتهای «بلو اوریجین» و «اسپیس ایکس» یعنی استفاده از موشک است.
جف بزوس پس از پرواز موفقیتآمیز برانسون پیام تبریک خود را ارسال کرد و گفت که منتظر عضویت در این باشگاه [سفر به فضا] است.
برانسون شرکت ویرجین گلکتیک را در سال ۲۰۰۴ و با هدف ساخت یک فضاپیمای مسافرتی برای حمل دو خلبان و چهار مسافر تاسیس کرد. مطابق هدفگذاری اولیه قرار بود این شرکت فضاپیمایی بسازد که بتواند در ناحیه بالاتر از ۸۰ کیلومتری سطح زمین، موسوم به «فضای بیرونی» خارج از مرز قراردادی زمین و فضا، پرواز کند.
قیمت بلیت پروازهای ویرجین گلکتیک در ابتدا ۲۵۰ هزار دلار تعیین شده بود اما برای تعیین قیمت نهایی این شرکت منتظر پرواز بزوس است.
انتهای پیام/