لاوروف: موضع ایران در قبال پرونده هستهای منصفانه است
وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای بحرینی خود ضمن اشاره به رونمایی قریبالوقوع از نسخه جدیدی از مفهوم امنیت گروهی در خلیج فارس، تأکید کرد موضع ایران در قبال پرونده هستهای منصفانه است.
به گزارش مملکت آنلاین، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، بعد از ظهر امروز (جمعه)، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «عبداللطیف الزیانی» همتای بحرینی خود در مسکو حاضر شد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، سرگئی لاوروف در این کنفرانس گفت: «روسیه به زودی نسخهای بهروزشده از مفهوم امنیت گروهی در منطقه خلیج [فارس] را ارائه خواهد کرد».
لاوروف ادامه داد: «فکر نمیکنم که خطر داعش در سوریه و عراق به شکل ملموس افزایش یافته باشد. طرح برپایی "خلافت" در آنجا خنثی شد».
وزیر امور خارجه روسیه اضافه کرد که مسکو از «تصمیم بحرین مبنی بر بازگشایی سفارتش در دمشق استقبال میکند».
وی در بخش دیگری اظهاراتش بیان کرد: «داعش مواضع خود را در افغانستان تقویت میکند و ما رایزنیهایی در این خصوص داریم تا از همسایگانمان در آسیای میانه از این خطر در برابر این خطر محافظت کنیم».
سرگئی لاوروف همچین اظهار داشت: «از ابتدای زمان آغاز نزاع در سوریه، دولت دمشق و کُردها را به برقراری تماس مستقیم تشویق کردیم. کُردهای سوریه باید به یافتن راهحلی با دولت دمشق اهتمام بورزند».
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری اظهاراتش گفت: «ارزیابی طرفهای مذاکرات هستهای بیانگر پیشرفت ملموس است؛ اما هنوز درباره تمامی امور هماهنگی صورت نگرفته است».
لاوروف: «بر اساس این طرح و قطعنامه شورای امنیت، باید بازگشت واشنگتن به توافق هستهای منجر به ازسرگرفته شدن پایبندیهای این کشور به تمام تعهداتش شود».
وی ادامه داد: «موضع ایران در قبال پرونده هستهای منصفانه است؛ اما غرب تلاش میکند تعهدات جدیدی را به تهران تحمیل کند».
اما در مقابل، وزیر امور خارجه بحرین مدعی شد: «توافق صلح ما اسرائیل در راستای برنامه ما برای برقراری صلح در منطقه بوده است. من در گفتوگو با لاوروف تأکید کردم که بحرین به راهکار دودولتی مطابق با طرح صلح عربی پایبند است».
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریمهای متوقفشده علیه ایران را صادر کرد.
جمهوری اسلامی ایران اردیبهشتماه سال ۹۸ در سالگرد خروج آمریکا از برجام اعلام کرد قصد دارد طی گامهایی تعهداتش به این توافق را کاهش دهد. اقدام ایران ذیل مفاد مندرج در برجام اعلام شد.
انتهای پیام/