تلاش عراق برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی در خاکش تا پایان سال جاری میلادی
مشاور سیاسی نخست وزیر عراق تاکید کرد که کابینه این کشور به دنبال پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی حاضر در این کشور تا پایان سال جاری میلادی است.
به گزارش مملکت آنلاین، مشرق عباس، مشاور سیاسی نخست وزیر عراق اظهار کرد: کابینه کشور به ریاست مصطفی الکاظمی به دنبال آن است که تا پایان سال جاری میلادی به حضور نیروهای آمریکایی که در قالب نیروهای ائتلاف ضد داعش در کشور حضور دارند، پایان دهد.
عباس با اشاره به اینکه عراق به نیروهای نظامی در خاک خود چه نیروهای آمریکایی چه هر نیروی دیگری نیاز ندارد، گفت: دولتی که ۲۰۲۰ تشکیل شد، از روز اول گفتوگو با آمریکاییها درباره مساله خروج نیروهای این کشور را آغاز کرد.
یک سایت خبری نزدیک به دولت عراق گزارش داد، عباس در یک مصاحبه تلویزیونی وجود هر گونه پایگاه نظامی مستقل آمریکا در داخل این کشور را تکذیب کرد و گفت: ۶۰ درصد از نیروهای آمریکایی عراق را ترک کردهاند.
مشاور سیاسی الکاظمی افزود: الکاظمی تلاش میکند قبل از پایان حضورش در این سمت، به پرونده حضور نیروهای آمریکایی در عراق پایان دهد و قصد او برای این کار جدی است و از آن دست نخواهد کشید، الکاظمی و کابینهاش نیروهای آمریکایی را با خود نیاوردند و همین طرفهایی که در حال حاضر روی کار هستند، آنها را با خود آوردند، و این الکاظمی نبود که عراق را به جنگ جهانی در خاکش کشاند که در آن موشکهایی شلیک شوند و مردم در این کشور به دست نیروهای آمریکایی کشته شوند.
او در ادامه گفت: دور سوم گفتوگوی استراتژیک میان بغداد و واشنگتن بندهای عقبنشینی و تشکیل کمیتههای نظامی مشترک را تصویب کرد و نخست وزیر مخالف این بود که تنها از زاویه آمریکا به این موضوع رسیدگی شود.
آوریل گذشته سومین دور گفتوگوی استراتژیک میان عراق و آمریکا در واشنگتن برگزار شد و مقامات عراقی تاریخ دور جدید گفتوگوها را اعلام نکردند.
تنها یکی از مسؤولان دولت عراق در گفتوگو با العربی الجدید تاکید کرد: گفتوگوها و رایزنیها میان بغداد و واشنگتن قطع نشدهاند و برای اجرای توافقهای انجام شده در دور سوم گفتوگوها همچنان ادامه دارند.
این مسؤول عراقی با اشاره به وجود نزدیکی بسیار در رویکردهای دو طرف عراقی و آمریکایی درباره آینده حضور نیروهای خارجی در خاک عراق گفت: واشنگتن تمایل عراق به ادامه نیافتن حضور نیروهای آمریکایی در این کشور را درک میکند.
برخی رسانههای آمریکایی روز جمعه اعلام کردند: واشنگتن تصمیم گرفته هشت آتشبار موشکهای پاتریوت را از چهار کشور عربی یعنی عراق، عربستان، کویت و اردن خارج کند، این تصمیم در راستای تمایل جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به کاهش سامانههای ضد موشکی این کشور در خاورمیانه و ساماندهی دوباره به حضور نظامی آمریکا در منطقه گرفته شد.
با وجود تاکیدهای چند باره دولت عراق بر تمایل خود برای پایان یافتن پرونده خروج نیروهای خارجی از خاک این کشور، هنوز برخی نمایندگان ائتلاف فتح که نماینده شاخه سیاسی حشد شعبی هستند، این کابینه را مورد انتقاد قرار میدهند.
مختار الموسوی، عضو پارلمان عراق از ائتلاف فتح عصر پنجشنبه ضمن ابراز مخالفت خود با تاخیر در اخراج نیروهای آمریکایی از عراق اظهار کرد: کابینه در مورد گفتوگوی استراتژیک با واشنگتن رویکرد روشنی ندارد.
الموسوی با تاکید بر لزوم حفاظت از حاکمیت عراق گفت: کابینه و وزارت خارجه آن قادر به مدیریت گفتوگو با آمریکاییها نیستند.
انتهای پیام/