برخی از قدیمیترین غارنگارههای جهان در خطر نابودی
نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد برخی از قدیمیترین غارنگارههای جهان به دلیل تغییرات اقلیمی در خطر نابودی قرار دارند.
به گزارش مملکت آنلاین، نتایج تحقیق جدیدی که توسط گروهی از کارشناسان دانشگاه گریفیث استرالیا در مورد غارنگارهای تاریخی جزیره سولاوسی اندونزی صورت گرفته است نشان میدهد این غارنگارهها که به عنوان تعدادی از قدیمیترین غارنگارههای جهان شناخته میشوند در خطر نابودی بر اثر تغییرات اقلیمی قرار دارند.
در بخش جنوبی سولاوسی، بیش از ۳۰۰ غار وجود دارند که با خطر نابودی مواجه هستند و این موضوع برخی از قدیمیترین غارنگارههای جهان را نیز شامل میشود.
جزیره سولاوسی، خانه قدیمیترین نقاشی از حیوان در جهان است: یک خوک وحشی که قدمت آن دست کم ۴۵۵۰۰ سال تعیین شده است. در غارهای این جزیره قدیمیترین اثر دست در جهان که بیش از ۳۹۹۰۰ سال قدمت دارد نیز وجود دارد.
اکنون محققان معتقدند نمک، حرارت و حوادث آب و هوایی شدید درحال نابود کردن این مناطق تاریخی مهم هستند. تداوم تغییر شرایط آب و هوایی از وضعیت خشک به بارانهای موسمی سبب به وجود آمدن لایهای از نمک بر سطح غار و در نتیجه لایهبرداری در این بخش از غار میشود که میتواند به از بین رفتن نقاشیها منجر شود.
منطقهای که جزیره سولاوسی در آن واقع شده است به عنوان نقطهای از جهان با متغیرترین وضعیت جوی شناخته میشود که در نتیجه با خطر بالای از بین رفتن میراث تاریخی نیز مواجه است.
همچنان که دانشمندان دریافتهاند روند از بین رفتن این آثار در این مناطق رو به افزایش است، جوامع ساکن در اطراف این مناطق تاریخی که نسلها شاهد حضور این آثار بودهاند نیز معتقدند روند ویرانی غارنگارهها سرعت زیادی پیدا کرده است، چراکه اغلب این آثار در دهههای اخیر دچار بیشترین آسیب شدهاند.
انتهای پیام/