آمار جالب دورکاری در آلمان
بر پایه تحقیقی تازه تقریبا یک چهارم شاغلین در آلمان در ماه ژانویه دورکاری کردهاند.
به گزارش مملکت آنلاین، نظرسنجی تازه بنیاد هانس-بوکلر وابسته به اتحادیه سندیکاهای آلمان نشان میدهد که تقریبا یک چهارم نیروی مشغول به کار در این کشور در ماه ژانویه بیرون از دفتر کار بوده و دورکاری داشته است. به این ترتیب این نرخ به ماه آوریل سال گذشته نزدیک شده که در آن زمان دورکاری شامل ۲۷ درصد از کل شاغلین بوده است.
مطالعات انجام شده پیشین توسط بنیاد اقتصاد و علوم اجتمای WSI در آلمان نشان داده بودند که در ماه نوامبر تنها ۱۴درصد و در ماه دسامبر ۱۷درصد از شاغلین از امکان دورکاری استفاده کردهاند.
تأثیر آئیننامهها و مقرراتهای دولتی
به نظر میرسد تصویب مقررات جدید دورکاری از سوی دولت آلمان نقش چشمگیری در افزایش آمار دورکاری داشته است. طبق این مقررات، کارفرمایان در صورت امکان باید شرایط و امکان دورکاری را برای کارکنان خود فراهم سازند. البته آنها نمیتوانند کارمندان را مجبور به دورکاری کنند.
تقریبا یک سوم از شرکتکنندگان در نظرسنجی که در حال حاضر بخشی از زمان کاری و یا به طور کامل از درون خانه کار میکنند، گفتهاند که مقررات دولتی دلیلی برای این تغییر و انتخاب گزینه دورکاری از سوی آنان بوده است.
به گفته پرسششوندگان، اکثر کارفرمایان پس از اعلام این مقررات دولتی به کارمندان اجازه چنین تغییری را دادهاند. کارشناسان حوزه درمان اکیدا به شهروندان توصیه میکنند که از امکان کار از خانه برای محدود کردن تماسها و کاهش خطر ابتلا استفاده کنند.
پتانسیلی که از آن استفاده نشده؟
اما طبق این نظرسنجی، در دورکاری پتانسیلی بیش از این نهفته است. تقریبا ۳۹ درصد از پرسششوندگان در ماه ژانویه گفتهاند که میتوانند تمامی یا بخش بزرگی از وظایف کاری خود را با دورکاری و از درون خانه هم انجام دهند.
بنا به گفته مدیر بنیاد اقتصاد و علوماجتماعی، به نظر میرسد که در برخی شرکتها هنوز کارفرمایان به کارکنان برای حضور در شرکت و کار در دفتر فشار وارد میکنند، هرچند از نظر کارکنان این حضور ضروری نیست.
این بنیاد در ماههای گذشته به طور انتقادی به مبحث دورکاری پرداخته است. نظرسنجیهای پیشین نشان میدادند که ۷۷ درصد پرسششوندگان بر این باور بودند که کار از خانه همسو با مقوله سازگاری اشتغال و خانواده است. ۶۰ درصد هم گفته بودند که سازماندهی کار در خانه، برایشان از زمانی که در دفتر هستند، آسانتر است. البته ۶۰ درصد از پرسششوندگان هم این تصور را داشتند که کار از خانه، مرزهای میان کار و اوغات فراغت را از بین میبرد.
کارشناسان بنیاد هانس- بوکلر بر ضرورت روشنتر بودن مقرراتهای مربوط به کار از خانه تأکید میکنند و مواردی چون توجه به حفظ مدت زمان کار از خانه را توصیه میکنند.
انتهای پیام/