کشته شدن ۴۷ غیرنظامی در جنگ داخلی سودان
ارتش سودان اعلام کرد بر اثر حملات توپخانهای نیروهای واکنش سریع به شهر الفاشر مرکز ایالت شمال دارفور در غرب این کشور ۴۷ غیرنظامی کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
به گزارش مملکت آنلاین به نقل از خبرگزاری آناتولی، لشکر ششم پیاده نظام ارتش سودان در الفاشر با انتشار بیانیهای اعلام کرد که نیروهای واکنش سریع به حملات هدفمندشان علیه غیرنظامیان ادامه میدهند و روز گذشته با شلیک ۲۵۰ گلوله توپ، محلات مختلف شهر الفاشر را هدف قرار دادند.
این لشکر ارتش سودان افزود: بر اثر حمله توپخانهای فشرده مذکور، ۴۷ غیرنظامی از جمله ۱۰ زن کشته و ده ها غیرنظامی دیگر زخمی شدند که برای مداوا به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدند.
براساس این بیانیه، نیروهای ارتش سودان یک سکوی پرتاب توپخانه نیروهای واکنش سریع را در شمال الفاشر منهدم کردند. نیروهای واکنش سریع هیچ گونه اظهارنظر فوری در این باره نداشتهاند.
به گفته مقامات سودانی نیروهای واکنش سریع از چند روز پیش به بمباران توپخانهای الفاشر ادامه دادهاند که این حملات ده ها کشته و زخمی برجای گذاشته است.
چند روز پیش، نیروهای واکنش سریع به اردوگاه آوارگان جنگ داخلی سودان در منطقه زمزم در دارفور شمالی حمله کردند و پس از درگیری با ارتش و نیروهای متحدش، کنترل خودشان بر آن را اعلام کردند. بر اساس گزارش سازمان ملل، این درگیریها منجر به کشته شدن ۴۰۰ نفر و آواره شدن دهها هزار نفر شد.
با وجود هشدارهای بین المللی درباره درگیری در شهر الفاشر که به عنوان مرکز عملیات بشردوستانه برای پنج ایالت دارفور عمل میکند این شهر از دهم ماه می ۲۰۲۴ (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)، شاهد درگیری بین ارتش و نیروهای واکنش سریع بوده است.
از آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع، جنگی را آغاز کردهاند که به گفته سازمان ملل متحد و مقامات محلی بیش از ۲۰ هزار کشته و تقریباً ۱۵ میلیون آواره و پناهنده بر جای گذاشته است. تحقیقات دانشگاههای آمریکایی تعداد کشتهها را حدود ۱۳۰ هزار نفر تخمین زده است.
اخیراً، کنترل نیروهای واکنش سریع بر ایالتهای سودان کاهش یافته است و پیروزیهای ارتش در ایالت خارطوم از جمله تصرف کاخ ریاست جمهوری و سایر ساختمانهای دولتی تسریع شده است.
از میان ۱۷ ایالت دیگر، نیروهای پشتیبانی سریع فقط کنترل بخشهایی از ایالت کردفان شمالی و کردفان غربی و بخشهایی در ایالت کردفان جنوبی و نیل آبی و چهار ایالت در دارفور در غرب این کشور را در اختیار دارند.
انتهای پیام/