اعتراضات آلمانیها علیه راستگرایان افراطی و نازیها
اعتراضات گسترده علیه گروههای راست افراطی در آلمان ادامه یافت.
به گزارش مملکت آنلاین، تظاهرات علیه ایدههای حزب «آلترناتیو برای آلمان» و سایر گروههای راست افراطی این کشور که به مدت یک هفته ریتم روزانه به خود گرفته است در روز یکشنبه نیز در سراسر آلمان ادامه پیدا کرد.
طبق برآوردهای شبکه آلمانی ایآردی، در حالی که حدود ۲۵۰ هزار نفر در روز شنبه در دهها شهر در سراسر کشور تجمع کرده بودند، به نظر میرسد که بسیج روز یکشنبه حتی گستردهتر بود.
تظاهرات در مونیخ در جنوب این کشور علیه راست افراطی، قربانی حضور پرشور مردم شد. راهپیمایی برنامهریزی شده در خیابانهای پایتخت ایالت بایرن بهدلیل ازدحام بیش از حد جمعیت متوقف شد. سازماندهندگان گفتند که ۵۰ هزار نفر در راهپیمایی شرکت کردند که دو برابر شمار ثبتنام شدهها بود.
برآوردها شمار افراد حاضر در راهپیماییهای امروز آلمان را ۲۰۰ هزار نفر نشان میدهد با این حال پلیس آلمان میگوید که ۱۰۰ هزار نفر در تجمعات امروز حضور داشتند.
معترضان تابلوهایی با شعار «نازیها بیرون» در دست داشتند.
سازماندهندگان در کلن، جمعیت روز یکشنبه را ۷۰ هزار نفر تخمین زدند. در یکی از مقرهای حزب آلترناتیو برای آلمان در درسدن پایتخت ایالت زاکسن نیز تظاهراتی سازمانی شد.
این اعتراضات پس از افشاگری رسانه تحقیقی آلمانی «کورکتیو» در روز ۱۰ ژانویه صورت گرفت که محتوای جلسه مخفیانه گروههای راست افراطی در پوتسدام در نزدیکی برلین را افشا کرد. در این جلسه که در ماه نوامبر گذشته برگزار شد، شرکتکنندگان در این جلسه، برنامه اخراج دسته جمعی خارجیها یا افرادی که شهروندی آلمان را به دست آوردهاند مورد بحث قرار دادند.
یکی از شرکتکنندگان در این مذاکرات محرمانه مارتین سلنر، رهبر جنبش هویتگرای اتریش بود. او از طرفداران نظریه توطئه «جایگزین بزرگ» است که ادعا میکند توطئهای توسط مهاجران غیر سفیدپوست در جریان است که قصد دارند جامعه مهاجران را جایگزین «جمعیت سفید پوست بومی اروپا» کنند.
جنبش ضد مهاجرت آلترناتیو برای آلمان حضور اعضای خود را در نشست پوتسدام تایید کرد اما پایبندی به پروژه «مهاجرت» به رهبری مارتین سلنز را رد کرد.
بسیاری از رهبران سیاسی از جمله اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان در تظاهرات آخر هفته گذشته شرکت و تاکید کرد که هرگونه طرحی برای اخراج خارجیها حمله به دموکراسی است. صدراعظم آلمان از همه خواست تا برای انسجام، مدارا و برای آلمان دموکراتیک موضع بگیرند.
حزب «آلترناتیو برای آلمان» در سال ۲۰۱۳ میلادی به عنوان یک حزب «ضد یورو» توسط دانشگاهیان و اقتصاددانان تشکیل شد؛ اما به سرعت به یک حزب «ضد مهاجر» تبدیل شد و بنیانگذاران اصلی خود را کنار گذاشت.
پس از ورود سیل مهاجران به آلمان در سال ۲۰۱۵ میلادی، حمایت از این حزب در سراسر آلمان بیشتر شد و به این ترتیب توانست تا برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ به پارلمان این کشور (بوندستاگ) راه یابد و به یک حزب اصلی مخالف تبدیل شود.
محبوبیت این حزب افراطی، بار دیگر پس از تهاجم روسیه به اوکراین افزایش یافت که مهمترین دلیل آن، نارضایتی مردم از قبوض بالای انرژی، تورم مواد غذایی و هزینه بالای حمایت اخلاقی و مالی دفاع از اوکراین است.ا
انتهای پیام/