پایان پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر
مراسم اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت ارشاد، عبدالرضا سهرابی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی، سیدعباس میرهاشمی دبیرکل جشنواره پانزدهم و جمعی از هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش مملکت آنلاین، پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، عصر امروز (جمعه) پنجم اسفندماه با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف(نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، گرافیک، مجسمهسازی، سفال و سرامیک، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید ) به کار خود پایان داد.
پانزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر در دو بخش «طوبای زرین» و «قلهها» مجموعا ۴۴۰ اثر از ۲۷۴ هنرمند در رشتههای مختلف تصویرسازی، حجم، خوشنویسی، طراحی گرافیک، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، نقاشی و نگارگری روی دیوار رفت. امسال در بخش تجسم هنر (فجر استانها) ۳۲ استان کشور با حضور ۵۵۰ هنرمند مشارکت داشتند.
آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که به دبیری سیدعباس میرهاشمی از ۷ تا ۲۸ بهمن ماه در فرهنگستان هنر برپا بود، با حضور محمدمهدی اسماعیلی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) همچنین جمعی از مدیران فرهنگ و هنر، هنرمندان عرصه تجسمی، دبیران بخشهای مختلف و همچنین داوران جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبائی، محمدحسین نیرومند، حسین عصمتی، محمدکاظم حسنوند، مینا صدری، کمالالدین شاهرخ، کاظم طلایی، طاهر شیخالحکمایی، علی بحرینی، ناصر محمدی، سیدعبدالله حاجی سیدحسن، حمیدرضا آویشی، امیرعلی جوادیان، عباس مشهدیزاده، محمدعلی رجبی دوانی و احمد خلیلیفرد از جمله هنرمندان حاضر در مراسم بودند.
مراسم اختتامیه جشنواره تجسمی فجر که از حدود ساعت ۱۹ آغاز به کار کرد، با تقدیر از تعدادی از هنرمندان باسابقه هنرهای تجسمی همراه شد.
رضا بدرالسماء(نگارگر)، محمدکاظم حسنوند (نقاش)، محمدعلی کشاورز (پژوهشگر)، محمد موحدیان عطار (طراح گرافیک)، فرهاد جمشیدی (تصویرساز) و محمدعلی جدیدالاسلام (عکاس) و محمدطاها بهبهانی (مجسمهساز) هنرمندان پیشکسوتی بودند که با حضور وزیر ارشاد، معاون هنری، مدیرکل هنرهای تجسمی و دبیر جشنواره روی سن تجلیل شدند.
محمدطاها بهبهانی (مجسمهساز) به دلیل کسالت در مراسم حاضر نشده بود که جایزه او به شیخالحکمایی اهدا شد.
به تمامی این هنرمندان نشان عالی هنرهای تجسمی، تندیس طوبای زرین و لوح مفاخر اهداء شد.
سخنران ابتدایی این مراسم میرهاشمی، دبیر جشنواره بود که توضیحاتی را دربارهی بخشهای مختلف جشنواره ارائه کرد.
در ادامه کلیپهایی از برپایی نمایشگاه در فرهنگستان هنر و برگزاری پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر، داوری آثار و برگزاری نمایشگاههای مرتبط با جشنواره مثل «آینه در آینه ۲» و «ایران عزیز ما» پخش شد.
در ادامه عبدالرضا سهرابی مدیرکل هنرهای تجسمی با قرائت یادداشت خود، گفت: پیش از هر کلامی، لازم میدانم حلول نورانی ماه شعبان و اعیاد را تبریک بگویم و تلاقی آئین پایانی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را با این اعیاد مبارک، به فال نیک بگیرم.
وی افزود: ساحت هنر از دیرباز تاکنون، تجلیگاه ناب معارف، مبانی و آرمانهای بلند و معناساز انسانی و بستر مستعدی برای پالایش و تعالی فرهنگ، افکار و اندیشههای جاری در جوامع بوده است. اکنون، نقش بیبدیل و آیندهساز هنر در نمایش قلههای پیشرفت، افتخار، رشد و شکوفایی ملّتها و ترسیم حرکت در امتداد افق این قُلل رفیع، بر کمتر کسی پوشیده است.
وی اظهار داشت: زبانِ هنر به عنوان بلیغترین و رساترین سیاق ممکن برای بیان حقایق و معانی ناب دینی و معرفتی، هماره در متن توجه اهالیِ خوشقریحه و هنردوست سرزمین هنرپرورمان ایران، قرار داشته و دستمایهی هنرنماییهای سِحرانگیز و چشمنواز هنرمندان توانمند و متعهد ایران اسلامی واقع شده است.
فجر به مَثابه آرمان بلند، یگانه و شکوهمند انقلاب اسلامی، تبلور اندیشههای متعالیِ پیر و مرادِ روشنضمیرمان بوده و در امتداد آن با هدایتهای داهیانه و رهبری حکیمانه فرزند خلفش، پیوندی استوار و ناگسستنی دارد.
سهرابی یادآور شد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر در قامت بزرگترین آوردگاه هنرمندان این ساحت، در گستره ملّی، همواره کوشیده است تا بستر مناسبی برای ارائهی بهترین و برجستهترین آثار هنری در رشتههای: نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، گرافیک، مجسمهسازی، سفال و سرامیک، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید باشد تا عرصهای مهیّا برای ترغیب و تشویق رقابت سالمِ هنری و امکانی درخورِ شأن به منظور هرچه بهتر دیده شدن تلاشها و تکاپوهای آحاد هنرمندان در نگارخانهای به وسعت ایران اسلامی، میسّر شود.
اینجانب، رجاء واثق دارم که جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کنار دیگر جشنوارههای هنری متعلق به همه مردم ایران بوده و از ظرفیتهای لازم برای عرض اندام حداکثری عموم هنرمندان با علایق و سلایق گوناگون برخوردار است.
پانزدهمین جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر؛ ضمن اهتمام به رسالت، مأموریت و اهداف عالی خود، کوشید تا بیش از همیشه، شرایط و زیرساختهای لازم برای تحقق عدالتِ فرهنگی و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای ارزنده عموم هنرمندان سراسر کشور را به منظور جلوهنماییِ ایشان، فراهم آورد و برای نخستین بار در طول همهی ادوار گذشته، زمینهی حضور و مشارکتِ ۳۱ استان کشور در بِستر این رویدادِ ملّی را میسّر کند تا از این رهگذر، بر اهمیتِ گردشِ چرخهی اقتصاد هنر و بهبود وضعیتِ اقتصادی هنرمندان این عرصه تأکید ورزد.
آثار نمایش یافته در فجر پانزدهم از یک سو نمایانگر افقهای روشن رشد، پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی و از سوی دیگر تبلور روحیهی ایثار، مقاومت و حماسهآفرینی ملّت بزرگ ایران بودند.
بیتردید، موفقیت و سربلندی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گام پانزدهم، مرهون بصیرت، آگاهی و هوشمندی هنرمندان شریف و غیرتمند سرزمین عزیز مادریمان ایران است که با حضور و همراهی پرشور خود در این رخداد هنری، برگ زرین دیگری را در دفتر خوشنقش و نگارِ هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی ایران ورق زدند.
وی در پایان گفت: خداوند مهربان را شاکریم که توفیق و تفضّل مداوم خود را شامل حالمان ساخت تا برای نخستین بار در تاریخ برگزاری جشنوارههای هنری فجر، مفتخر به اعطای «جایزه ویژه جهاد تبیین» به هنرمندان برگزیده، از سوی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی باشیم. امید است که این توفیقِ مبارک، زمینهساز ورود و عملگریِ مضاعف و موثرِ هنرمندان عزیزمان در میدان خطیر جهاد تبیین باشد.
اکنون، میتوان امیدوار بود که جشنواره هنرهای تجسمی فجر با کولهباری ارزنده از تجارب و اندوختههای هنریِ برآمده از دوره پانزدهم، با رویکردی خلاقانه و ایدههای نو به سوی رخداد شانزدهم گام بردارد.
در پایان، لازم میدانم مراتب تشکر و قدردانی خویش را از همراهیهای صمیمانه و دلگرمکننده جناب آقای دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقای سالاری معاون گرانمایهی امور هنری و کلیه همکاران ارجمندم در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز نمایم. بیتردید، طی طریق در این وادی پر پیچ و خم، بدون حمایت و همراهی این عزیزان میسر نبود.
همچنین از مساعی دبیر کل محترم، اعضای شورای سیاستگذاری، دبیران، داوران، هنرمندان و سایر ارکان برگزاری جشنواره پانزدهم بهمنظور برپایی هرچه شایستهتر این رخداد هنری؛ قدردانی نموده و به همهی عزیزان خدا قوت و دست مریزاد میگویم.
در نهایت، از حمایت و همراهی پرشور و همهجانبه اصحاب محترم رسانه، که از آغاز تا به امروز، سفیران خبری لایق و سزاوار جشنواره پانزدهم بودند، صمیمانه تشکر مینمایم.
در ادامه از خانوادههای حبیبالله صادقی و عبدالرحیم سیاهکارزاده تجلیل شد که همسر و فرزند هر کدام روی استیج حاضر شدند.
رضا بدرالسماء نگارگر، محمدکاظم حسنوند نقاش، محمدعلی کشاورز پژوهشگر، محمد موحدیان عطار طراح گرافیک، فرهاد جمشیدی تصویرساز و محمدعلی جدیدالاسلام عکاس و محمدطاها بهبهانی مجسمهساز از هنرمندان پیشکسوتی بودند که با حضور وزیر ارشاد و سایر مدیران روی سن مورد تجلیل قرار گرفتند.
محمدطاها بهبهانی مجسمهساز به دلیل بیماری در مراسم حاضر نشده بود که جایزه اش به شیخالحکمایی اهدا شد. به این هنرمندان نشان عالی هنرهای تجسمی، تندیس طوبای زرین و لوح مفاخر اهداء شد.
در پایان این مراسم، برگزیدگان و تقدیرشدگان پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به این شرح معرفی شدند:
بخش طوبای زرین
- تصویرسازی: برگزیده: مجید ذاکری- تقدیرشده: سیدرسول میردامادی، الهام زمانی
- حجم: برگزیده: مجتبی شاکری- تقدیرشده: زهرا شهامتپور، امیرحسین میرقیصری، احمد رنجبر رفیع
- خوشنویسی: برگزیده: حامد فقیهی- تقدیرشده:امیر دانشمراغی، رحمان غلامی، محمد بازیار
- طراحی گرافیک: برگزیده: محمد ترک - تقدیرشده: علی پیشدار، محمد متقیمنش
- عکاسی: برگزیده: امین برنجکار - تقدیرشده:امیر عنایتی، سعید قاسمی
- کاریکاتور: برگزیده: عباس محمدجو - تقدیرشده: حسین رحیمخانی، سالار عشرتخواه
- نقاشی: برگزیده: آذرامیدی - تقدیرشده: علیرضا حسینی صدر، سجاد گمار
- نگارگری: برگزیده: زینب شاهی - تقدیرشده: روحالله پروین، زینب رجبی، ژیلا شیری
بخش ویژه قلهها
رشته خوشنویسی: مصطفی عابدینی - رشته عکاسی: روحالله جوانی - رشته کاریکاتور: محمدعلی رجبی - رشته نگارگری: رضا بدرالسماء - رشته طراحی گرافیک: محمدصابر شیخرضایی.
انتهای پیام/