برگزاری تور فناوری بینالمللی در دفتر همکاریهای ایران و چین
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از برنامهریزی برای برگزاری تور فناوری بینالمللی در کشور چین خبر داد و گفت: به زودی این نشست در دفتر همکاریهای ایران و چین برگزار خواهد شد.
به گزارش مملکت آنلاین، علی خیرالدین، امروز (شنبه، ۱۶ مهرماه) در نشست «تور ملی فناوری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان» با حضور روسای پارکهای علم و فناوری کشور، اظهارکرد: این شهرک نماد فناوری کشور است و یکی از اهداف برگزاری این نشست، انتقال تجربه میان روسای پارکهای علم و فناوری کشور است.
وی افزود: از آنجا که شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان تجارب خوبی در این زمینه دارد، این نشست میتواند این تجربیات مفید را به سایر پارکهای علم و فناوری در سراسر کشور منتقل کند.
خیرالدین همچنین از برنامهریزی برای برگزاری تور فناوری بینالمللی در کشور چین خبر داد و گفت: به زودی این نشست در دفتر همکاریهای ایران و چین برگزار خواهد شد.
هزینه ایجاد شغل در شهرک علمی تحقیقاتی یک سوم هزینه ایجاد شغل در شهر است
قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز با بیان اینکه امسال از سوی رهبری با نام تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شد، اظهار کرد: این نامگذاری توجه رهبری به این موضوع را نشان میدهد که کمتر کسی از مسئولان این چنین توجهی به مسئله تولیدات دانشبنیان و علم و فناوری دارند، اغلب مسئولان امسال متوجه این موضوع شدهاند.
وی افزود: دو مدل توسعه را در غرب شاهد هستیم؛ یک مدل از دهه ۵۰ تا ۸۰ که در آن پیشرانها سرمایه، نیروی کار ماهر و واحدهای تولید صنعتی و ساختارها دانشگاههای مهندسپرور، آموزشگاه فنی حرفهای و شهرکهای صنعتی بودند، اما از دهه ۹۰ میلادی به بعد مدل توسعهای اجرا شد که پیشران آن نوآوری، نیروی انسانی کارآفرین و واحدهای تحقیق و توسعه شدند.
مصلحی با اشاره به مأموریت و هدف شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: تأمین خدمات و حمایتهای مورد نیاز برای شکلگیری و رشد کسبوکارهای دانشبنیان، تولید ثروت از علم و تجاریسازی، مشارکت و ایفای نقش در توسعه منطقهای و رسیدن به اقتصاد دانشبنیان، اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان اهداف این مجموعه است، اگر چه اشتغال، از اهداف اصلی نیست و با انجام کارهای دیگر خود به خود اشتغال ایجاد خواهدشد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی ادامه داد: سال ۷۵ اساسنامه شهرک علمی تحقیقاتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، سال ۷۷ این مجموعه به وزارت عتف پیوست و سال ۸۲ پارک علم و فناوری شیخ بهایی راهاندازی شد. نکته مهم در شهرک علمی تحقیقاتی این است که بخش خصوصی در این مجموعه سرمایهگذاری زیادی کرده و نسبت این سرمایهگذاری به منابع دولتی بسیار بیشتر است و هرروز بیشتر نیز میشود. ارتباط خوب و موثر با دانشگاه نیز از دیگر ویژگیهای شهرک علمی تحقیقاتی است.
وی افزود: کل واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی در سال ۱۴۰۰، ۶۱۲ واحد، هستههای فناوری ۱۱۳ واحد، گردش مالی بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان و فروش محصولات بین ۵۰ تا ۷۵ میلیاردتومان بوده است و مجموع این اقدامات باعث نیل به این سخن حضرت علی(ع) میشود که «العلم سلطان، علم در دنیای امروز قدرت است» و کشوری که دسترسی به مرزهای دانش داشته باشد، امکانات زیادی برای نقشآفرینی در جهان چه بهصورت مثبت و چه بهصورت منفی خواهد داشت.
مصلحی با بیان اینکه برای شکلگیری فضای نوآوری در پی حضور در قسمتهای مختلف شهر هستیم، گفت: هدف ما برجسته شدن اسم شهرک در شهر و آشنایی و ارتباط عموم مردم با این مجموعه است و در نتیجه این حضور امروز مسائل مختلف شهرک علمی تحقیقاتی امروز به مسئله استان تبدیل شده است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، خاطرنشان کرد: هشت هزار نفر در شهر مشغول به کار هستند که از این تعداد ۵۵۶ نفر فارغالتحصیلان دکتری و ۳۰ درصد شاغلان بانوان تحصیلکرده هستند. هزینه ایجاد هر شغل در شهرک علمی تحقیقاتی یک سوم هزینه ایجاد شغل در شهر است، خدماتی که در این مجموعه به شرکتها اعطا میشود، جای دیگری نیست و این باعث مزیت نسبی حضور شرکتها در شهر شده است. همچنین در شهرک علمی تحقیقاتی ما نوسان و تغییرات تصمیم مدیریتی نداشتهایم و همین پیوستگی در مدیریت و برنامه مداوم باعث توجه بخش خصوصی به این مجموعه شده است.
وی افزود: هدف نهایی فعالیتهای شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، قرارگرفتن شرکتها در اتمسفر نوآوری و فناوری و ساختن محیطی است که شرکتهای فناور با قرارگرفتن در آن سرعت کار بیشتری و مشکلات و موانع کمتری داشته باشند.
انتهای پیام/