آمار نهایی تصادفات نوروزی در نیمه دوم اردیبهشت اعلام خواهدشد
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به مباحث کارشناسی و استانداردهای موجود در جمعآوری و تدوین آمار، گفت: آمار نهایی تصادفات نوروزی در نیمه دوم اردیبهشت از سوی این سازمان اعلام خواهد شد.
به گزارش مملکت آنلاین از سازمان پزشکی قانونی کشور، عباس مسجدی روز چهارشنبه در دیدار نوروزی با سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا که در سالن جلسات حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد، افزود: در تعطیلات نوروز امسال و در قالب پویش «نه به تصادفات» شاهد تلاش همه جانبه و شبانه روزی مجموعههای مختلف و خصوصاً پلیس راهنمایی و رانندگی بودیم تا مردم در شرایط مناسب تر و با آرامش خاطر بیشتری به سفرهای نوروزی بپردازند.
وی با قدردانی از تمام افرادی که در قالب طرح نوروزی برای آرامش خاطر مردم چه در جادهها و چه برای ترک منازلشان و انجام سفرهای نوروزی تلاش کردند، افزود: در طرح نوروزی امسال مجموعه حاکمیت از جمله دولت، پلیس، صدا و سیما و سایر نهادهای مسئول برای کنترل تصادفات تلاش بسیاری کردند که البته بخش عمدهای از این امر نیز بر عهده خود مردم و رانندگان بود که با رعایت نکات و توصیه های ایمنی از بروز حوادث پیشگیری کنند.
مسجدی با اشاره به آمادگی پزشکی قانونی برای همکاری با مجموعه پلیس راهنمایی و رانندگی کشور تصریح کرد: سازمان پزشکی قانونی آمادگی دارد در زمینههای مختلف با پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در انجام مأموریتها و تحقق اهداف آن همکاری کند به همین دلیل پیشنهاد میشود جلسات مشترکی بین کارشناسان هر دو مجموعه در موضوعات مختلف از جمله تحلیل و تفسیر آمار تصادفات و تلفات رانندگی برگزار شود.
وی به توانمندی و تولیدات مرکز تحقیقات پزشکی قانونی نیز اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با ظرفیت علمی بالا و بدون هیچ گونه بودجه و اعتبار دولتی در سالهای اخیر موفقیتهای قابل توجهی کسب کرده که از آن جمله میتوان به تولید و ساخت برخی تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز سازمان اشاره کرد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: دستگاههایی که توسط پزشکی قانونی مورد استفاده قرار می گیرد درصد خطایی نزدیک به صفر دارد؛ بنابراین هرآنچه توسط مرکز تحقیقات تولید و در سازمان پزشکی قانونی کشور استفاده میشود از ضریب اطمینان و استانداردهای بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به برخی تولیدات مرکز تحقیقات همچون کیت ژنتیک، دستگاه هموژنایزر، اتوسمپلر، الکل سنج تنفسی و ... افزود: مرکز تحقیقات آمادگی دارد در تأمین تجهیزاتی که در مأموریت های پلیس مورد استفاده قرار میگیرد، مانند الکل سنج تنفسی، با پلیس راهور همکاری کند.
در ادامه این جلسه، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا نیز با تأکید بر اینکه آمارهای دقیق و شفاف مبنای تصمیم گیریهای درست است، گفت: با در اختیار داشتن واقعیت ها و آمار و ارقام دقیق می توان در زمینه مدیریت حوادث رانندگی تصمیمات درستی اتخاذ و بر اساس داده های واقعی تصمیم گیری کرد.
سردار سید تیمور حسینی با اشاره به افزایش ۳.۵ درصدی حجم سفرهای نوروزی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزود: در برخی روزهای نوروز با حجم قابل توجهی از سفرها مواجه بودیم به نحوی که در مقایسه با همان روز در سال قبل آمار سفرها افزایش ۲۰ درصدی را نشان می داد.
رئیس پلیس راهور با قدردانی از خدمات پزشکی قانونی در تهیه و تدوین آمارهای تلفات رانندگی خاطرنشان کرد: در نوروز امسال بین بخش های مختلف دولت، وزارت بهداشت، وزارت کشور، صدا و سیما، پلیس و .... هم افزایی خوبی در قالب پویش نه به تصادفات ایجاد شد ضمن آنکه در کنار آن کار فرهنگی و آموزشی نیز در کنترل و کاهش آمار تلفات تصادفات رانندگی بسیار تأثیرگذار است.
وی با اشاره به تمایل پلیس راهور برای استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی خواستار همکاری و تعامل بیشتر با این مجموعه در زمینه تأمین برخی تجهیزات از جمله الکل سنج تنفسی و نیز انجام طرحهای تحقیقاتی برای کنترل تصادفات شد و بر برگزاری جلسات کارشناسی مشترک تأکید کرد.
حسینی با تأکید بر اینکه تلاش پلیس راهنمایی و رانندگی کنترل تصادفات و کاهش تلفات رانندگی است، اظهار امیدواری کرد که در سال ۱۴۰۴ شاهد کاهش هرچه بیشتر تلفات حوادث رانندگی درکشور باشیم.
رئیس پلیس راهور فراجا پیش از این گفت: در بازه زمانی اجرای طرح ترافیکی نوروز امسال که از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ برگزار شد، یک میلیون و ۱۶ هزار و ۳۴۳ فقره تصادف ثبت شد و ۸۸۰ نفر بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.
حسینی با اشاره به تلاشهای شبانهروزی پلیس راهور و سایر نهادهای مسئول، افزود: در طول ۲۱ روز اجرای طرح، شاهد ۷۳۸ فقره تصادف منجر به فوت و ۱۵ هزار و ۸۳۳ فقره تصادف جرحی بودیم که طی آن ۲۰ هزار و ۱۰۹ نفر مجروح شدند و هشت هزار و ۵۷۲ فقره تصادف خسارتی نیز به وقوع پیوست.
رئیس پلیس راهور فراجا اظهار کرد: استان کرمان با ۷۹ فوتی در صدر استانهای پرتصادف قرار گرفت و پس از آن به ترتیب استانهای فارس با ۷۶ نفر، خراسان رضوی با ۶۰ نفر، سیستان و بلوچستان با ۵۶ نفر و خوزستان با ۵۱ نفر در رتبههای بعدی قرار دارند.
حسینی به تحلیل دلایل اصلی تصادفات فوتی پرداخت و اعلام کرد: ۴۴ درصد از تصادفات مرگبار به علت عدم توجه به جلو، ۱۵ درصد به دلیل ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه و ۱۴ درصد بهخاطر تغییر مسیر ناگهانی بودهاند همچنین بیشترین زمان وقوع تصادفات فوتی در بازه ساعت ۱۶ تا ۲۰ ثبت شده است.
انتهای پیام/