شناسایی بیش از ۷۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز
رئیس سازمان امور اراضی کشور از شناسایی بیش از ۷۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز در کشور خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، صفدر نیازی در نشست خبری که امروز به مناسب گرامیداشت هفته دولت برگزار شد با تشریح دستاوردهای یکساله سازمان امور اراضی گفت: تا اول شهریور ۱۴۰۱، ۷۴ هزار و ۷۳۸ تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی شده است.
وی ادامه داد:برای ۲۲ هزار مورد از این تغییرکاربریهای غیرمجاز حکم اجرا داشتیم. اما مساله این است که به دلیل ارزش افزوده بالای زمین برخی پس از اجرای حکم نیز دوباره اقدام به تخلف میکنند.
رئیس سازمان امور اراضی اضافه کرد: بیشترین تغییر کاربری غیرمجاز مربوط به استانهای البرز، تهران، مازندران، گیلان و گلستان است.
نیازی در ادامه تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی برنامههای رفع تداخلات اراضی و صدور سند برای اراضی کشاورزی را در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی و این سازمان قرار داده است. صدور سند با سازمان ثبت است و ما صرفاً با آنها همکاری میکنیم. یعنی نقشههای زمین را تهیه و به آنها تحویل میدهیم. در بحث رفع تداخلات نیز قرار است کلیه پلاکها رفع تداخل شوند و برای صدور سند به سازمان ثبت ارجاع داده شوند.
وی در ادامه تشریح کرد: تاکنون ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی یعنی حدود ۲۰ درصد رفع تداخل شدند. دو سوم کار از سال ۱۳۹۴ تاکنون و یک سوم این رفع تداخلات در ۱۰ ماهه گذشته انجام شد.
نیازی تصریح کرد: در این راستا قرارگاه صدور سند و رفع تداخلات تشکیل شده که جلساتی به صورت منظم در آن برگزار می شود.
به گفته وی برنامه داریم تا پایان دولت تمام اراضی کشاورزی کشور دارای سند تک برگ شوند.
وی همچنین به آمار صدور سند نیز اشاره کرد و گفت:در زمان ابلاغ قانون حدنگار تا سال ۱۳۹۴، ۶۰۴ هزار هکتار سند برای اراضی کشاورزی صادر شد. در پنج ماهه ابتدای سال ۵۲۱ هزار سند صادر کردیم و به طور کل یک میلیون و ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی سند دار شدند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به محدودیت نیروی انسانی در سازمان اراضی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات پیش روی ما کمبود نیروی انسانی در این بخش است که گاها یک نیروی انسانی ما در برخی استانها مجبور است وظایف بسیاری بر عهده بگیرد. بنابراین لازم است برای رفع این موضوع اقدامات لازم انجام شود.
رئیس سازمان امور اراضی با بیان اینکه مردم باید بدانند ساخت و ساز غیرمجاز جرم است و اطلاع رسانی در این زمینه صورت بگیرد، گفت:باید اعلام شود که تغییر کاربری در زمین کشاورزی جرم است. این در واقع به نوعی پیش آگاهی است. مرحله پیشگیری هم یعنی اگر تغییر اراضی صورت گرفت جلوی آن را بگیریم.
وی عنوان کرد: برنامه اصلی ما استفاده از تکنولوژی های روز، مقایسه تصاویر متریک ماهوارهای، استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان در این سازمان است. همچنین اگر بتوانیم از تصاویر متریک ماهواره خیام هم استفاده کنیم کمک بزرگی به این بخش خواهد بود.
وی در ادامه گفت: در ۱۰ ماهه امسال نزدیک به ۱۱ هزار مجوز تغییر کاربری اراضی صادر کردیم و قطعا در این بخش از سرمایه گذاران حمایت میکنیم. همچنین ۵۰۶۰ هکتار زمین بابت سرمایهگذاری زمین در بخشهای کشاورزی، دامداری و مرغداری به مردم واگذار شده است.
نیازی در پاسخ به این سوال که برخی افراد به سادگی میتوانند کاربری اراضی کشاورزی خود را تغییر دهند و آیا امکان مقابله با این افراد وجود ندارد؟ گفت: نقدینگی در کشور زیاد و این موضوع زمین را به کالا تبدیل کرده است. وقتی چیزی به کالا تبدیل شد خرید و فروش آن هم زیاد می شود. در برخی کشورها خرید و فروش اراضی ممنوع است، ولی این موضوع در کشور ما مشکلی ندارد. همچنین زمین ارزش افزوده زیادی دارد و اگر خرد شود قیمت آن بالا می رود. تولید هم نمیتواند با این ارزش افزوده رقابت کند البته ما در برابر تغییر کاربریهای غیرمجاز اقدامات لازم انجام خواهیم داد.
انتهای پیام/