سامانه الکترونیکی در اتاق ایران راهاندازی میشود
دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران ضمن بیان اینکه به زودی سامانه الکترونیکی در مرکز داوری این اتاق راهاندازی میشود، گفت: با ایجاد این سامانه ارتباط با دفاتر استانی، مکاتبات، ارائه ابلاغها و فرآیند داوری، الکترونیکی خواهد شد.
به گزارش مملکت آنلاین، علی مقدم ابریشمی یکشنبه ۱۲ تیر در نشست هم اندیشی روسای مراکز داوری اتاقهای بازرگانی سراسر کشور در شیراز، بیان کرد: مرکز داوری اتاق ایران قدیمی ترین، بزرگترین و تخصصی ترین مرکز داوری در کشور و تنها مرکز تخصصی در بخش خصوصیست که از حمایت قانون برخوردار است.
او افزود: بر اساس آیین نامه، دفاتر مرکز داوری اتاق ایران نیز مسئولیتهای مهمی در ارائه خدمات و ترویج داوری در کشور بر عهده دارند که مطابق این آیین نامه؛ دستور العملیهایی برای این دفاتر مشخص شده است.
مقدم ابریشمی با اشاره به گزارش عملکرد سال ۱۴۰۰ مراکز داوری اتاق ایران اظهار کرد: مرکز داوری اتاق ایران در سال گذشته در ابعاد مختلف از جمله تعداد پروندهها، تعداد داوران، داوران بینالمللی و تعداد دفاتر آمار و عملکرد قابل قبولی داشته که این یک موفقیت برای ماست که به زودی گزارش عملکرد این مرکز را در اختیار عموم قرار خواهیم داد.
او با اشاره به سیاستها و برنامههای مرکز داوری اتاق ایران اضافه کرد: مهمترین سیاست ما در این مرکز بحث حفظ استقلال نهاد داوری است که تلاش می کنیم تحت هیچ شرایطی به استقلال این مرکز خدشه وارد نشود.
دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران ادامه داد: این درحالی است که ارتباط و تعامل ما با قوه قضاییه از موارد مهمی است که آن را به گونهای پیش میبریم که شاهد تعامل سازنده، کارآمد و موثری باشد که به اصول حرفهای ما در این مرکز و خود قوه قضاییه آسیب وارد نشود.
او افزود: همچنین بحث ترویج و توسعه داوری از دیگر اولویتهای ماست، زیرا باور داریم زمانی داوری می تواند نتیجه مطلوب داشته باشد که متناسب با استانداردهای به روز و اصول داوری باشد. در واقع منظور از ترویج و توسعه، افزایش پروندهها نیست بلکه توجه به نقش داوری سازمانی و نقش مرکز داوری اتاق ایران به عنوان مهمترین مرکز داوری کشور است که این مهم باید ترویج و توسعه یافته و با استانداردهای به روز دنیا همراه باشد.
دبیر کل مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران گفت: یکی از اهداف مرکز داوری اتاق ایران که همواره باید مورد توجه قرار داشته باشد، بحث شفافیت در عملکرد مرکز داوری است که این مهم، اعتماد به همراه دارد لذا توجه به شفافیت به عنوان اساس کار مدنظر قرار دارد.
مقدم ابریشمی گفت: در این زمینه به زودی سامانه الکترونیکی در مرکز داوری اتاق ایران راهاندازی میشود که در این سامانه ارتباط با دفاتر استانی، مکاتبات، ارائه ابلاغ ها و فرآیند داوری به صورت الکترونیکی خواهد شد که تاثیر بسزایی در شفافیت و تسهیل کار در دفاتر داوری اتاق ها خواهد داشت.
او بیان کرد: در مراحل نهایی طراحی و اجرای این سامانه هستیم و تا حدود دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
ابریشمی مقدم اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات ما دستور العملهای بین مرکز داوری اتاق ایران و دفاتر استانی است که به نظر میرسد باید بر اساس نیازهای روز اصلاحاتی در آن ایجاد شود و نقش ما در این زمینه این است که ما برای عملکرد دفاتر دستورالعمل شفاف با ضمانت اجرایی مشخص نداریم و همین موضوع میتواند بخشنامههای متعددی را به دنبال داشته باشد بنابراین مصمم هستیم قوانین در این حوزه را با رویکرد شفافیت و ضمانت اجرایی نهایی کنیم که در این زمینه نظر مشورتی اتاقهای استانی را نیز احصا خواهیم کرد.
دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران با برشماری مسائلی نظیر ارایه نشدن برنامههای دفاتر در حوزه ترویج و توسعه، نقص در هماهنگی و انسجام درون سازمانی، نبود مدیریت صحیح و کارآمد پروندهها، مبحث ابلاغها به عنوان مشکلات دفاتر داوری در اتاقهای استانی، گفت: انتظار ما این است که دفاتر داوری اتاقهای استانی فعال تر، کارآمد تر و پویا تر باشند و در این زمینه با همفکری اتاقهای استانی برنامه هایی را طراحی و اجرا خواهیم کرد.
او در خصوص پذیرش داوران در این مرکز، تاسیس انجمن داوران جوان و برگزاری دورههای آموزشی مرتبط و تخصصی در دوره جدید در این مرکز نیز سخنانی ایراد کرد.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز گفت: مرکز داوری اتاق بازرگانی باید مبتنی بر علم روز و استانداردهای تجاری در سطح بینالمللی باشد و به روز بودن نباید تنها در کلام بلکه در عمل و همواره باید مد نظر باشد.
علی عوضپور، با بیان اینکه موضوع داوری از اواخر دوره قاجار ایجاد شده و همواره در طول تاریخ بحث داوری و حضور داور درفعالیتها وجود داشته است، گفت: داوری در کشور ما چهار بار دستخوش قوانین شده که برخی از این قوانین با هم همخوانی ندارند و این موضوع نشان از نبود ریل گذاری صحیح برای موضوع داوری در کشور است.
عوض پور افزود: یکی از مهمترین نکتهها در موضوع داوری این است که متاسفانه در برخی زمانها داور در شکل یک قاضی دولتی با مجموعهای از قوانین دیده میشود که این با نفس فعالیت داوری در دنیا تفاوت زیادی دارد.
او اظهار کرد: مراکز داوری اتاقهای بازرگانی نیاز به تغییر و تحولات و اصلاحات قانونی دارند تا بتواند نقش و رسالت خود را به خوبی ایفا کنند.
عوض پور با بیان اینکه تخصصی بودن مراکز داوری کمک بزرگی به رفع مشکلات است، اضافه کرد: در سالهای اخیر تحریم مشکلاتی را برای بخش اقتصاد کشور ما ایجاد کرد که ورودی پروندههای دادگستری ها نشان از حال بد اقتصاد دارد لذا برای کاهش مشکلات و تنشها مراکز داوری اتاقها نقش محسوسی داشتند.
دبیرکل اتاق فارس با اشاره به اقدام خوب الکترونیکی شدن فرآیند داوری در کشور، ادامه داد: نیاز است مراکز داوری اتاقهای بازرگانی به تجهیزات به روز رسانی شوند که این مهم در حل و فصل مشکلات فعالان اقتصادی موثر است.
انتهای پیام/