۴۴درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند
معاون نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و نوآوری گفت: ۴۴ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند.
به گزارش مملکت آنلاین، علی خیرالدین روز سه شنبه ۲۴ خرداد در مراسم افتتاح اولین پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور که با حضور وزیر جهاد کشاورزی در موسسه تحقیقات علوم باغبانی برگزار شد، تصریح کرد: ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور داریم که از این تعداد ۱۱ پارک دانشگاهی و چهار پارک سازمانی است.
وی افزود: یک سال در شورای گسترش با پارک علم و فناوری کشاورزی توافق کردهایم و در این مدت پیشرفتهای خیلی خوبی اتفاق افتاده است و ۴۵ شرکت دانش بنیان مستقر شدهاند.
وی با اشاره به تعاملات خوب با مجموعه کشاورزی، تصریح کرد: جهاد کشاورزی اولین وزارتخانهای بود که آییننامه سال را تصویب کردو یکی از مصوبات آن ایجاد پردیسهای فناوری و نوآوری بود که به عنوان دهکدههای فناوری ونوآوری شکل بگیرند.
به گفته این مسئول تفاهم برای راه اندازی ۱۰ دهکده نوآوری در ده استان بود که دو دهکده اجرایی شده و در افتتاح اولین دهکده در خراسان رضوی تعداد زیادی شرکت دانشبنیان فعال شد.
وی با اشاره به مشکل استفاده نکردن از دانشگاهیان در بازار کار گفت: برای این منظور طرحی با عنوان دستیار فناوری برنامهریزی شد. مشکل این است فارغالتحصیلان نمیتوانند وارد بازار کار شوند و حدود سه میلیون و ۱۳۰ هزار بیکار با سواد داریم که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر دانش آموخته دانشگاهی هستند. یعنی نتوانستهایم حدود ۴۴ درصد از فارغ التحصیلانمان را وارد بازار کنیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد دادیم که دانشجو بتواند شش ماه وارد صنعت و واحدهای فناور با دریافت حقوق یک تا سه میلیون شود. این طرح اجرایی شده و حدود۱۳ میلیارد تومان نیز اعتبار برای آن تأمین شده است.
خیرالدین افزود: این مبلغ به پارک های علم و فناوری اعطا شد و در طی بیست روز حدود ۲۰ هزار دانشجو برای کار در دو هزار شرکت فناور و دانش بنیان اعلام آمادگی کردهاند. این پرداخت توسط ۶۳ صندوق پژوهش و فناوری در کشور انجام میشود.
به گفته معاون نوآوری وزارت علوم این طرح مزایای بسیاری دارد و علاوه بر اینکه دانشجوها با حوزه صنعت، کشاورزی و اشتغال آشنا میشوند، شرکتها نیز می توانند نیروهای مورد نیاز را به موقع جذب کنند.
خیرالدین طرح بعدی را ترویج کارآفرینی عنوان کرد و گفت: در مرحله اول ۳۰ هزار دانشجو را پوشش میدهیم و به هر دانشجو اعتبار داده می شود تا در دوره های کارآفرینی شرکت کند.
وی کاهش قیمت تولید و افزایش بهره وری را از مزایای ورود دانش به حوزه کشاورزی عنوان کرد و اظهار کرد: ۱۸ درصد از تولید ناخالص ملی را بخش کشاورزی است در حالی که سهم کشاورزی در حوزه دانش بنیان حدود چهار درصد و سهم صنعت در دانش بنیان یک درصد است و به شدت در این حوزه عقب هستیم.
انتهای پیام/