واگذاری کارخانهها به شکل تعاونی، بهترین شیوه سهامداری است
یک مقام مسئول کارگری با بیان اینکه واگذاری نادرست بنگاهها و کارخانهها به امنیت شغلی کارگران آسیب زده است، تاکید کرد: در صورتی که سهام کارخانهها به کارگران و بازنشستگان آن واگذار شود، نقش موثری در بالا رفتن انگیزه کار و افزایش بهره وری بنگاه دارد.
به گزارش مملکت آنلاین، محمد مرجانی با اشاره به واگذاری نادرست برخی کارخانه ها اظهار کرد: به طور حتم واگذاری نادرست بنگاهها و کارخانه ها به امنیت شغلی کارگران لطمه زده است. اگر قرار است بحث خصوصی سازی را دنبال کنیم، برای اینکه کارگران از این واگذار منتفع شوند و نسبت به کارخانه تعصب نشان دهند، باید سهامدار آن کارخانه یا بنگاه شود.
وی تاکید کرد: در بحث خصوصی سازی، صاحبان کارخانهها و شرکتها میتوانند به سمت و سویی بروند که سهام خود را به نیروهای سازمانی واگذار کنند. با این کار انگیزه کار در کارگران بالا می رود چون وقتی کارخانه را از خود ببینند برای آن بیشتر تلاش می کنند و برای داشتن درآمد خودشان هم که شده بهتر کار میکنند.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار اصفهان، درباره مقاومتهایی که نسبت به سهامدار کردن کارگران در بنگاهها و کارخانهها وجود دارد، توضیح داد: یکی از بحثهایی که از منظر حقوقی در این خصوص مطرح میشود این است که اگر کارگر سهامدار کارخانه شود دیگر نمی توان از او به عنوان کارگر استفاده کرد و میتواند ادعای مالکیت در کارخانه را داشته باشد؛ در حالی که اگر کارگران را سهامدار کنیم در بهره وری و ارزش افزوده بنگاه تاثیر بسزایی دارد؛ ضمن اینکه می توان شیوه های متفاوتی را برای واگذاری کارخانه در پیش گرفت.
مرجانی تصریح کرد: اگر کارخانه وارد بورس شود افراد و کارگران آزادند سهام آن را خریداری کنند و معمولا به این شکل است که صاحب یا صاحبان کارخانه برای آنکه خودشان مدیریت داشته باشند، درصد بیشتری برای خود درنظر میگیرند ولی برای آنکه انگیزه در نیروهای کار ایجاد شود، بهتر است که قبل از ورود به بورس، روند سهامداری به شکل تعاونی طی شود. مثلا چند بلوک را در اختیار کارگران بگذارند تا توان خرید و ظرفیت آن مشخص شود.
این مقام مسئول کارگری واگذاری سهام کارخانهها به شکل تعاونی را بهترین شیوه سهامداری دانست و خاطرنشان کرد: با این کار کارگر و بازنشسته هر دو سود می برند و کارگران می توانند سهام مشترک خود را از طریق تعاونیهایشان خریداری کنند.
وی در پایان واگذاری کارخانهها به شکل منطقه به منطقه را پیشنهاد کرد و گفت: اگر در جریان خصوصی سازی، واگذاری کارخانه ها بر اساس نیازهای آن مناطق صورت گیرد، افرادی هم که در آن منطقه زندگی می کنند به نوعی سهامدار کارخانه می شوند و از مزیتهای آن بهره می برند.
انتهای پیام/