برنامه ریزی احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر طی ۴ سال
معاون وزیر نیرو گفت: دولت سیزدهم احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر طی ۴ سال را برنامه ریزی کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، محمود کمانی پنجم خردادماه ۱۴۰۱ در جلسه امضای تفاهم نامه مشترک میان استانداری مرکزی و وزارت نیرو در زمینه سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر با اشاره به اهمیت انرژی های تجدید پذیر، اظهار کرد: در دنیا مسیر توسعه صنعت برق از مسیر انرژی های تجدیدپذیر می گذرد. در واقع رشد صنعت برق دنیا از طریق انرژی های تجدیدپذیر بوده است و این رشد به ۳۱ درصد در سال ۲۰۲۰ رسید.
وی تصریح کرد: در سال گذشته برای تامین سوخت نیروگاه ها با چالش های بسیاری درگیر بودیم، بر همین اساس ناچاریم که به سمت انرژی های تجدیدپذیر حرکت کنیم.
کمانی با بیان اینکه دولت سیزدهم احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر طی ۴ سال را تعریف کرده است، گفت: براساس این تصمیم دولت، ۴ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه های خورشیدی تامین می شود و سرمایه گذاران مختلفی در این راستا اعلام آمادگی کرده اند که در حال بررسی طرح های آنها هستیم، ساختگاه ها در حال ارزیابی است، در استان مرکزی ساختگاه های خوبی معرفی شده است و در هفته آینده مرحله دوم مناقصه انجام می شود تا ظرف یک ماه آینده عملیات احداث نیروگاه ها در کشور انجام گیرد.
مدیرعامل سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) افزود: تولید سه هزار مگاوات از طریق نیروگاه های بادی و دو هزار مگاوات نیز از طریق نیروگاه های خود تامین صنعتی هدفگذاری شده و با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی، صنایع می توانند نیروگاه خورشیدی احداث کنند. وزارت نیرو براساس تزریق این برق به شبکه، برق صنایع را تامین می کند و قول مساعد در خصوص قطع نشدن برق را می دهد و امکان احداث نیروگاه در هر مکان مناسب نیز میسر است.
وی با اشاره به در نظر گرفته شدن احداث نیروگاه هزار مگاواتی برای شهرک های صنعتی، گفت: اخیرا امکان ساخت نیروگاه در شهرک ها ایجاد شده است، همچنین امکان احداث نیروگاه های کوچک مقیاس به جهت حمایت از خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی و بسیج فراهم شده است که براساس آن ۱۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی می توان احداث کرد، طرح به این شکل اجرا می شود که منابع مالی در قالب وام در اختیار خانواده ها قرار می گیرد، نیروگاه احداث می شود، برای ۲۰ سال برق از خانواده خریداری می شود، بخشی از درآمد حاصل از این تولید، به عنوان بازپرداخت تسهیلات برداشته می شود و بخشی به خانواده ها اختصاص می یابد.
کمانی اضافه کرد: در تفاهم نامه ای که امروز منعقد می شود ایجاد زباله سوز نیز در نظر گرفته شده است که مدل خوبی برای مدیریت پسماند و تبدیل زباله به انرژی است و لازم است که شهرداری ها در این حوزه همراهی داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت خوب استان مرکزی در تولید انرژی های تجدیدپذیر امید است که به استانی نمونه در این عرصه تبدیل شود، احداث نیروگاه بزرگ مقیاس در شهرستان محلات به خوبی در حال انجام است است و طبق قول داده شده شهریورماه فاز نخست آن بهره برداری می شود. در واقع این نیروگاه بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور به شمار می رود.
در این جلسه تفاهم نامه مشترک میان استانداری مرکزی و وزارت نیرو در زمینه سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر توسط استاندار مرکزی و معاون وزیر نیرو به امضا رسید.
انتهای پیام/